Danmarks Biblioteksforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Danmarks Biblioteksforening
Virksomhedsinformation
Selskabsform Forening Rediger på Wikidata
Grundlagt 27. september 1919 Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 55618410 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/55618410 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Danmarks Biblioteksforening (fork. DB; eng.: Danish Library Association) er en dansk interesseorganisation, der varetager de danske folkebibliotekers interesser over for det politiske system, samt søger at bidrage til samarbejde og erfaringsudveksling inden for området.

Organisationen er udsprunget af foreningen Danmarks Folkebogsamlinger, som blev grundlagt i 1905. Danmarks Biblioteksforening blev stiftet i 1919 ved en sammenslutning af Danmarks Folkebogsamlinger med Dansk Biblioteksforening.[1]

Danmarks Biblioteksforening er opbygget som en hovedforening samt en regional biblioteksforening for hver region. Danmarks Biblioteksforenings hovedmedlemsgruppe er kommunerne repræsenteret ved deres kulturpolitikere. Foreningens anden medlemsgruppe består af biblioteksfagligt personale, studerende og kulturinstitutioner.[2]

Danmarks Biblioteksforening udgav 1919-2000 tidsskriftet Bogens Verden, som 1919-1996 var foreningens medlemsblad. I 1997 startede man tidsskriftet Danmarks Biblioteker som foreningens medlemsblad.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ H. Hvenegaard Larssen: De danske folkebibliotekers historie 1876-1940. 1962, s. 189.
  2. ^ Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside https://www.db.dk/organisation

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Martin Dyrbye, Jørgen Svane-Mikkelsen, Leif Lørring og Anders Ørum (red.): Det stærke folkebibliotek. 100 år med Danmarks Biblioteksforening. Danmarks Biblioteksforening og Danmarks Biblioteksskole. 2005.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]