Dansk Blindesamfund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Dansk Blindesamfund
Generelle informationer
Type Frivillig organisationRediger på Wikidata
Hjemsted Høje Taastrup
Grundlagt 1911; 108 år siden (1911)
Formand Thorkild Olesen
Medlemmer ca. 10.000 medlemmer[1]
Eksterne henvisninger
www.blind.dk
CVR-nummer 18203928Rediger på Wikidata

Dansk Blindesamfund er en uafhængig privat forening, opbygget og ledet af mennesker, der er blinde eller stærkt svagsynede. Foreningens formål er at varetage blinde og stærkt svagsynedes interesser for herigennem at sikre ligestilling med andre borgere i samfundet samt mulighed for selvbestemmelse over eget liv og egen tilværelse.

Foreningen blev dannet i 1911 af en gruppe blinde borgere, der ville sikre blinde retten til at bestemme over eget liv. Foreningen har ca. 10.000 medlemmer fordelt på 20 lokale kredse.[1] Dansk Blindesamfunds arbejde består bl.a. af hjælp til selvhjælp, kursusvirksomhed for nyblinde, oplysningsarbejde og konsulenttjeneste. Desuden støtter foreningen via Øjenfonden forskning i bekæmpelse af øjensygdomme, og udviklingsarbejde for blinde og stærkt svagsynede i både Afrika og Asien.[2]

Foreningens landsformand er Thorkild Olesen.

Hendes Excellence Alexandra, Grevinde af Frederiksborg er protektor for Dansk Blindesamfund. Dansk Blindesamfund er medlem af paraplyorganisationen, Danske Handicaporganisationer, og har til huse i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup.[3]

Kursus- og konferencecenter[redigér | redigér wikikode]

Dansk Blindesamfund er ejer af Fuglsangcentret i Fredericia.

Kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Forening eller organisationStub
Denne artikel om en forening eller organisation er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.