De uheldige helte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
De uheldige helte
Originaltitel The Persuaders
Genre krimi, action
Skaber(e) Robert S. Baker
Medvirkende Roger Moore
Tony Curtis
Komponist af kendingsmelodi John Barry
Land Storbritannien Storbritannien
Sprog engelsk
Antal sæsoner 2
Antal afsnit 24
Produktion
Producer Robert S. Baker
Længde 50 min.
Udsendelse
Kanal ITV, ABC
Kanal Danmark DR
Selskab ITC Entertainment
Sendt (Storbritannien Storbritannien) 1971-72
Oprindeligt sendt Danmark 1971-72

De uheldige helte (engelsk: The Persuaders) er en britisk krimiserie fra 1971-72 med Roger Moore og Tony Curtis i hovedrollerne. Serien blev produceret af det britiske ITC Entertainment, og de 24 afsnit blev først udsendt på henholdsvis ITV og ABC. DR udsendte serien i Danmark de samme år.

Handling[redigér | redigér wikikode]

De uheldige helte er de to playboys lord Brett Sinclair (Roger Moore) og Danny Wilde (Tony Curtis), der som følge af en kombination af pengemangel, eventyrlyst og pres opklarer en række forbrydelser i et overklassemiljø, ofte i det sydlige Europa. Serien kombinerer krimigenren med action og humor, der især bæres af modsætningen mellem den britiske aristokrat Sinclair og den amerikanske Wilde med rod i et fattigt miljø i New York.

Faste elementer i serien er ud over en række slagsmål med næver de to hovedpersoners store interesse for de smukke unge kvinder, der altid optræder i kriminalhistorierne, samt for hurtige sportsvogne. Brett Sinclairs faste bil er en karrygul Aston Martin DBS med den britiske nummerplade BS 1, mens Danny Wildes bil er en rød Ferrari Dino 246 GT med italiensk nummerplade, 221400.MO.


Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.