Den Europæiske Filmhøjskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Den Europæiske Filmhøjskole
Filmhøjskolen-2005.jpg
Højskolen i 2005.
Generelle informationer
Sted Danmark Ebeltoft, Danmark
Grundlagt 1993 Rediger på Wikidata
Indviet maj 1993; 29 år siden (1993-05)
Arkitekt Heikkinen - Komonen Architects Rediger på Wikidata
Forstander Nikolaj Davidsen & Åsa Mossberg
Eksterne henvisninger
www.efc.dk
CVR-nummer 13570000 Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Store Bjørn Biograf og auditorium

Den Europæiske Filmhøjskole (engelsk: European Film College) er en folkehøjskole for mennesker fra hele verden. Skolen blev bygget i 1993 med det formål at bidrage til udviklingen af filmproduktion i Europa.

En bestyrelse blev nedsat i 1989 med Morten Arnfred som formand, og den første rektor blev Bjørn Erichsen. Hertil kommer en række prominente medlemmer af et rådgivende udvalg som Bernardo Bertolucci, Milos Forman og Andrzej Wajda,

De finske arkitekter Heikkinen – Komonen Architects står bag det omfattende byggeri, som blev indviet i maj 1993.

Bygningerne ligger på de træklædte skråninger nord for Ebeltoft og rummer filmstudier, biografer, klasseværelser, kontorer, køkken samt lejligheder/værelser til lærere og studerende.

Hvert år afholdes et nimåneders kursus for 120 filminteresserede unge fra hele verden. Emnerne omfatter samtlige dele af filmproduktion.

Fra maj til august kan afholdes seminarer for faginteresserede, og i feriemåneden juli afholdes sommerkurser for alle interesserede.

Nikolaj Davidsen og Åsa Mossberg er det nuværende forstanderpar på Den Europæiske Filmhøjskole. De startede 1. august 2021. Tidligere forstandere på filmhøjskolen er: Ellen Riis, Nadia Kløvedal Reich, Mette Damgaard-Sørensen, Søren Høy, Pia Maria Marquard, Jens Rykjær, Kjeld Veirup og Bjørn Erichsen.

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | rediger kildetekst]