Den Europæiske Filmhøjskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Den Europæiske Filmhøjskole
Filmhøjskolen-2005.jpg
Højskolen i 2005.
Generelle informationer
Sted Danmark Ebeltoft, Danmark
Grundlagt 1993Rediger på Wikidata
Indviet maj 1993; 26 år siden (1993-05)
Arkitekt Heikkinen - Komonen ArchitectsRediger på Wikidata
Forstander Ellen Riis
Eksterne henvisninger
www.efc.dk
CVR-nummer 13570000Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Store Bjørn auditorium

Den Europæiske Filmhøjskole (engelsk: European Film College) er en folkehøjskole for mennesker fra hele verden. Skolen blev bygget i 1993 med det formål at bidrage til udviklingen af filmproduktion i Europa.

En bestyrelse blev nedsat i 1989 med Morten Arnfred som formand, og den første rektor blev Bjørn Erichsen. Hertil kommer en række prominente medlemmer af et rådgivende udvalg, herunder Bernardo Bertolucci, Milos Forman og Andrzej Wajda,

De finske arkitekter Heikkinen – Komonen Architects står bag det omfattende byggeri, som blev indviet i maj 1993.

Bygningerne er placeret på de træklædte skråninger nord for Ebeltoft og rummer filmstudier, biografer, klasseværelser, kontorer, køkken samt lejligheder/værelser til lærere og studerende.

Hvert år afholdes et 8 måneders kursus for 120 filmstuderende fra hele verden. Emnerne omfatter samtlige dele af film- og TV-produktion.

Fra maj til august afholdes seminarer for faginteresserede, og i feriemåneden juli afholdes sommerkurser for alle interesserede.

1. februar 2018 bliver filmproducenten Ellen Riis ny forstander på filmhøskolen, hvor hun afløser Nadia Kløvedal Reich, som har haft posten siden 2014.[1]

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | redigér wikikode]