Deres sensommer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Deres sensommer (originaltitel On Golden Pond) er en amerikansk film fra 1981 baseret på skuespillet af Ernest Thompson.

Filmen blev indspillet ved Squam Lake, New Hampshire og fik premiere i USA den 4. december 1981. Filmen var Henry Fondas sidste, samt den første og eneste, hvor far og datter spiller sammen. Musikken i filmen er komponeret af Dave Grusin.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Filmen handler om alderdom og dens forfald, en familie og dens problemer. Datteren Chelsey besøger sine forældre Ethel og Norman Thayer i deres sommerhus ved Golden Pond. Chelsey rejser til Europa med sin ven Billy og hans søn Billy jr. Bliver overladt til hendes forældre. Denne dreng vækker Norman ud af hans letagie og familien finder sammen. Datteren får endelig det forhold til sin far som hun altid har ønsket sig. Hele filmen igennem mægler Ethel mellem datter og far. På en kærlig og forstående måde øger hun sympatien for sin mand. Familien overstår en årelang krise, hvor de var blevet fremmede for hinanden.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Priser og nomineringer[redigér | redigér wikikode]

Anekdote[redigér | redigér wikikode]

I Danmark er skuespillet opført på Det Kgl. Teater af Ghita Nørby i rollen som Ethel Thayer og Jørgen Reenberg i rollen som Norman Thayer.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]