Det Centrale Handicapråd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Det Centrale Handicapråd er et statsligt råd, som rådgiver regeringen, Folketinget og andre om handicapspørgsmål og er dialogforum mellem de forskellige organisationer på handicapområdet. Rådet blev etableret i 1980 og fik ny sammensætning i 2011.

Det Centrale Handicapråd er uafhængigt og består af en formand og 18 medlemmer. Medlemmerne kommer fra handicaporganisationer, KL, Danske Regioner, arbejdsmarkedets parter og fra forskningsverdenen. Medlemmerne bliver udpeget af Børne- og Socialministeren. Rådet har to observatører: Én fra Børne- og Socialministeriet og én fra Institut for Menneskerettigheder.

Det Centrale Handicapråd skal vurdere samfundsudviklingen i lyset af FN’s handicapkonvention og har særligt fokus på udvalgte aspekter af konventionen som inklusion, tilgængelighed og bekæmpelse af fordomme.

Rådet er en del af et samarbejde mellem Institut for Menneskerettigheder og Folketingets Ombudsmand, som alle overvåger, at handicapkonventionen bliver fulgt i Danmark. Rådets arbejde er beskrevet i kapitel 11 i Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration på det sociale område [1].

Anette Laigaard stoppede som formand for Det Centrale Handicapråd med udgangen af 2017. Som hendes efterfølger udpegede børne- og socialminister Mai Mercado erhvervsmanden Dan Boyter med tiltrædelse 1. januar 2018.[2] Dan Boyter valgte d. 19. januar 2018 at trække sig i forbindelse med regeringens beslutning om, at rådets sekretariat skal flyttes til Brovst. Den 14. maj 2018 blev Liselotte Hyveled udnævnt til formand for rådet. Thorkild Olesen er næstformand for Det Centrale Handicapråd.

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Rådets medlemmer pr. 1. januar 2018

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Kapitel 11 i bekendtgørelsen
  2. ^ "Ny formand bliver Dan Boyter". dch.dk. 16. november 2017. Hentet 3. januar 2018. 

Eksteren henvisninger[redigér | redigér wikikode]