Majbrit Berlau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Majbrit Berlau
Født Majbrit Berlau
19. april 1977 (44 år)
København, Danmark
Politisk tilhørsforhold Enhedslisten
Far Henrik Berlau
Mor Jeanne Berlau
Ægtefælle Khaled Mustapha
Børn 2 døtre
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Formand for Dansk Socialrådgiverforening
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Majbrit Berlau (født 19. april 1977) er uddannet socialrådgiver og tiltrådte den 24. november 2012 som formand for Dansk Socialrådgiverforening, efter at hun ved en urafstemning blandt medlemmerne fik 71,6 pct. af stemmerne.[1]

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Berlau blev i 2007 formand for Dansk Socialrådgiverforening i region Øst og var gennem otte år medlem af foreningens hovedbestyrelse.[2]

I en periode var hun midlertidigt medlem af Folketinget for Enhedslisten som stedfortræder for Pernille Rosenkrantz-Theil og medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse[3]

Berlau har tidligere været ansat i Stenløse Kommunes og senere Egedal Kommunes kontanthjælpsteam,[2] og i 2005 blev hun medlem af Den alternative Velfærdskommission.[4]

I 2004 var Berlau opstillet som kandidat for Folkebevægelsen mod EU til valget til Europa-Parlamentet,[5] og hun var tidligere medlem af Folkebevægelsens forretningsudvalg.

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Majbrit Berlau er datter af Jeanne Berlau og Henrik Berlau (tidligere MF for Fælles Kurs og tidligere formand for Sømændenes Forbund). Hun er gift med Khaled Mustapha, bor i bofællesskab og har to døtre.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ «Læserne spørger: Majbrit Berlau», information.dk 15. december 2012
  2. ^ a b "Socialrådgiver-formand: Ingen politisk uenighed her". altinget.dk. 14. november 2012. Hentet 6. august 2016. 
  3. ^ «Tidligere EL-medlem er ny formand for socialrådgiverne». Berlingske 12. november 2012
  4. ^ "Velfærdssamfundets fremtid" (PDF). Den Alternative Velfærdskommission. 2005. Arkiveret (PDF) fra originalen 10. juli 2015. Hentet 6. august 2016. 
  5. ^ "Kandidat til EU-parlamentet, Majbrit Berlau" (PDF). publikationer.folkebevaegelsen.dk/. 2004. Hentet 6. august 2016. 
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Majbrit Berlau kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.