Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Radiohuset.jpg
Det Kgl. Danske Musikkonservatorium nuværende adresse på Rosenørns Allé i Radiohuset
Generelle informationer
Type Musikkonservatorium
Sted Frederiksberg, Danmark
Grundlagt 1867; 151 år siden (1867)
Tidligere navn Københavns Musikkonservatorium
Rektor Bertel Krarup
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside
CVR-nummer 59151517Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ligger i København
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums tidligere adresse på H.C. Andersens Boulevard

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) (engelsk: Royal Danish Academy of Music eller Royal Danish Conservatory of Music) er et dansk musikkonservatorium, der blev grundlagt i 1867 og indtil 1902 hed Københavns Musikkonservatorium. Fra 1949 har den danske stat stået for driften.

Institutionen har haft til huse i gamle bygninger på H.C. Andersens Boulevard i København, men konservatoriet overtog pr. august 2008 Danmarks Radios lokaler på Rosenørns Allé (Radiohuset), herunder Radiohusets Koncertsal, der således tager navneforandring til Konservatoriets Koncertsal.

Ledere på konservatoriet[redigér | redigér wikikode]

Direktører/ rektorer:

Forskelligt[redigér | redigér wikikode]

Docent Margrete Enevold stiftede i 1978 et børnekor, der fungerer som øvekor for musikstuderende og som selvstændigt koncertensemble. Koret er kendt for sine store udlandsrejser og turnéer.

Professor Mogens Andresen dannede i 2001 et Big Band, som bestod af unge studerende, der spillede ved koncerter og fester o.l.

Dette var dog ikke det første af slagsen, idet docent Frans Rasmussen allerede i 1978 oprettede DKDM-bigband, der siden i perioden 1979-85 blev ledet af blandt andre Thad Jones, Dave Baker og Ernie Wilkins. Herefter fungerede orkestret nogle år endnu under ledelse af Frans Rasmussen og Ole Koch Hansen, indtil det faldt som offer for nedskæringer først i halvfemserne. Af de mere prominente medlemmer gennem perioden kan nævnes sangerinderne Hanne Boel og Vibeke Nørby, saxofonisten Fredrik Lundin, trompetisterne Ole Hansen og Jan Glæsel, basunisterne Kenneth Agerholm og Thure Larsen, pianisten Niels Thybo og trommeslageren Frands Rifbjerg.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]