Dexter (tv-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dexter
Dexter Logo.svg
Information
Genre Psykologisk thriller, Drama,
Krimi, Action
Skrevet af James Manos, Jr.
Jeff Lindsay
Medvirkende Katia Winter,
Geoff Pierson,
Michael C. Hall,
Julie Benz,
Jennifer Carpenter,
Lauren Vélez,
Aimee Garcia,
Nick Gomez,
C. S. Lee,
David ZayasRediger på Wikidata
Produktionsår 1. oktober 2006 (USA), 11. januar 2007 (Sverige), 10. juli 2007 (Storbritannien)Rediger på Wikidata
Spilletid ca. 50 min.
Sprog spansk, engelskRediger på Wikidata
Serie information
Antal sæsoner 8Rediger på Wikidata
Antal episoder 12 (efter afslutningen på Sæson 1)
Sæsonliste liste over Dexter-episoder[1]Rediger på Wikidata
Produktion
Selskab Showtime
Produktionsland USA
Instruktør Jeremy Podeswa,
Keith Gordon,
Tony Goldwyn,
Robert Lieberman,
Adam DavidsonRediger på Wikidata
Oprindelige kanal ShowtimeRediger på Wikidata
Premiere 1. oktober 2006
Premiere i DK 11. januar 2007
Sidst sendt kører stadig
Sidst sendt i DK kører stadig
Temamusik komponist Daniel LichtRediger på Wikidata
Links
Officiel hjemmesideRediger på Wikidata
DexterIMDb (Engelsk)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dexter er en amerikansk thriller-tv-serie, der handler om kriminalteknikeren Dexter Morgan, der arbejder for Miami-Metro Police Department, samtidig med at han er seriemorder. Serien er baseret på bogen Darkly Dreaming Dexter, skrevet af Jeff Lindsay.

Serien havde premiere på Showtime i USA d. 1. oktober 2006, hvor første sæson sluttede d. 17. december 2006. Serien havde premiere i Danmark torsdag d. 11. januar 2007 kl 22.00 på Canal+.

Sæson 2 fik premiere i efteråret d. 30. september 2007 på tv-kanalen Showtime USA. I Danmark fik sæson 2 premiere d. 6. januar 2008 på tv-kanalen Canal+ First.

Sæson 1[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Dexter sæson 1

Dexter Morgan bor i Miami og arbejder som kriminaltekniker med speciale i blodstænk. Han har en dybt traumatisk fortid, som han dog selv ikke er helt klar over. Siden han var lille har han haft en trang til at dræbe, og han har derfor udviklet sig til en seriemorder. Hans adoptivfar har lært ham at styre sin trang til at dræbe, men Dexters far døde for længe siden, og Dexter har nu en dyb, dyb hemmelighed for sig selv. Et blodløst lig dukker op, og Dexter og politiet i Miami, finder hurtigt ud af, at der er en seriemorder på spil. Men det er ikke Dexter. Samtidig har hans kæreste problemer med hendes eks-mand der har et misbrugsproblem både med alkohol og stoffer, samtidig med at han har en trang til at slå. Dexters søster Debra, bliver forfremmet på politistationen med hjælp fra Dexter, og begynder at tage stor del i efterforskningen.

Sæson 2[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Dexter sæson 2

Sæson 2 fik premiere i USA d. 30. september 2007 på tv-kanalen Showtime.

Dexter har svært ved at fortsætte med at dræbe, fordi hans kollega, sergeant James Doakes, overvåger ham, fordi han mistænker ham for at have været indblandet i sagen om seriemorderen fra første sæson.

Derudover finder et dykker-hold hans hemmelige "gravplads" ud for Miami's kyst, og en kæmpe efterforskning bliver sat i gang på Dexters arbejdsplads og han må kæmpe for sin overlevelse. Men alt bliver sværere da hans kæreste, Rita, sender ham i behandling for det stofmisbrg hun mener han har; her møder han nemlig den forførende Layla som ser gennem hans maske, og som hæmningsløst spolerer hans "normale" tilværelse i sin besættelse af ham.

Samtidig finder James Doakes et stigende antal beviser der vil kunne lede til Dexters anholdelse i den nye seriemorder-sag.

Sæson 3[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Dexter sæson 3

Dexter har udset sig sit næste mål: "Freebo". Men alt går galt da han ved et uheld får slået den forkerte mand ihjel, denne mands storebror, Miguél Prado, har nemlig et meget nært venskab med Dexters chef, Lieutenant Maria LaGuerta. Men ved hjælp af skuespil bliver han venner med Miguél, og sammen udretter de den retfærdighed som samfundet ikke kunne præstere. Men Dexter mistænker hans nye ven for ikke at være pålidelig.

Samtidig er hans kæreste, Rita, blevet gravid og Dexter må nu affinde sig med, at hans verden er i drastisk forandring. Dexter indser at det, at være seriemorder ikke går godt hånd i hånd med et tæt familieliv.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • ^ Navnet er anført på norsk bokmål og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.