Diskussion:Aisha

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Aishas alder[redigér wikikode]

Jeg har fjernet en påstand, der udelukkende har en TV personligheds blog indlæg i en engelsk avis som kilde. Som jeg ser det, er det simpelthen ikke godt til en artikel i et leksikon. Derudover mangler vi kilder der demonstrere at påstanden er væsentlig og mainstream nok til at blive nævnt her. Personligt har jeg ikke set den slags teorier, blive fremført af mainstream islamiske teologer og slet ikke historisk set. Repræsentanter for en ekstremt lille minoritet, som fx Mohammad Tawhidi og Maajid Nawaz er ikke tilstrækkeligt. -- 212.237.134.123 2. okt 2019, 11:12 (CEST)

Nu er det ikke kun "mainstream islamiske teologers" synspunkter, der skal gengives i artiklen - det er naturligt at referere deres anskuelser i et spørgsmål som dette, men nok så vigtigt er det at gengive opfattelsen hos sekulære akademikere og forskere. Den "TV personlighed", du nævner, Myriam François-Cerrah, er en forfatter med en Ph.D.-grad i mellemøststudier og ifølge wp-artiklen om hende tilknyttet School of Oriental and African Studies at the University of London, så hendes baggrund ser ud til at være i orden, og hun bør derfor ikke uden videre slettes fra artiklen. Tilsvarende er Goldschmidt og Davidson (tidligere) universitetsprofessorer i historie med Mellemøsten som speciale, så at omtale dem som "vestlige kommentatorer" er ikke helt retvisende. François-Cerrah citeres i øvrigt i den engelske artikel om Aisha, som i det hele taget er ret grundig og nuanceret mht. diskussionerne om Aishas alder. Jeg foreslår, at man oversætter en større del heraf til den danske artikel, hvor dette spørgsmål ofte er genstand for redigeringer. --Økonom (diskussion) 2. okt 2019, 18:58 (CEST)