Diskussion:Arier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

'Nazisternes udgave' kapitel[redigér wikikode]

Den påstånd om at Hitler udelukkende ville have folk med blå øjne og lyst hår må da godt nok enten være jødisk propaganda eller illussion. Jeg erindrer på intet tidspunkt udfra min Mein Kampf læsning at Hitler skriver at han udelukkende anså lyshårede folk med blå øjne overlegne og til at befolke Rusland. Som udgangspunkt er enhver europid person arier undtagen slaverne. Rudolf Hess var halv græker med brune øjne og mørkt hår og Hitlers stedfortræder. http://ethniko.net/blog/rudolf-hess-greek/ --Rusty Nail (diskussion) 24. jun 2012, 02:52 (CEST)

Hvis du kan finde kilde på en anden nazistisk definition af den ariske race (eller mangel på samme), så føl dig fri til at omskrive afsnittet, men som det er nu, så er ihvertfald en del af afsnittet kildeunderbygget, så det bør ikke fjernes uden ordentlig diskussion.--NivlekDaDisk. 24. jun 2012, 15:12 (CEST)
Jeg har læst lidt op på hvad tyskerne mente var det ariske folk, og det der stod i afsnittet originalt passer bedre på tyskernes ideal, end det du forsøger at indføre. Det du skriver minder mere om det neo-nazistiske synspunkt, og kunne måske skrives under et nyt afsnit. Din kommentar om jødisk propaganda tyder på at du ikke er helt neutral i dit synspunkt.--NivlekDaDisk. 25. jun 2012, 18:19 (CEST)

Altså man kan konkludere hvad man har lyst til, at jeg kalder det for jødisk propaganda har vel intet at gøre med at være uneutral i sit synspunkt. Hvis ikke det er et neutralt synspunkt er det vel heller ikke et neutralt synspunkt at kalde nationalsocialister for nazister. Nazist er et øgenavn der opstod i 1920'ernes kommunistiske/jødiske samfund. Den rigtige forkortelse er NS, ligesom DF er en forkortelse for Dansk folkeparti.--Rusty Nail (diskussion) 26. jun 2012, 18:45 (CEST)

Og når man vil finde sandheden på hvad personen synes går man til selve kilden og ikke hvad en anden person mener eller antager at det forholder sig.--Rusty Nail (diskussion) 26. jun 2012, 18:49 (CEST)

Nej ikke i Wikipedia sammenhæng. Her er du bedst tjent med at finde pålidelige andenhåndskilder, såsom bøger eller artikler skrevet af forskere og andre specialister indenfor emnet. Hitlers Mein Kampf var ikke den eneste ideologiske grundbog i nazismen, der var f.eks. Rosenbergs, Himmlers, Streichers og mange andres skrifter. Med sådan et væld af primære kilder er det simpelthen nødvendigt at citere andenhåndskilder for en nutidig tolkning. --Saddhiyama (diskussion) 30. jun 2012, 00:08 (CEST)
De som forsømmer meget grundig kildekritik, kan vel siges at være noget blåøjede. 192.66.115.23 30. jun 2012, 00:27 (CEST)
Det er da det dummeste jeg nogensinde har læst. Du går formentlig også ind i en tøj forretning for at købe mælk? Wikiander har intet med Himmler at gøre, men du kan jo forsøge at finde en kilde hvor Himmler siger det som står i artiklen. Nationalsocialismen er bygget på at have en europid race helt fra dens fødsel. Det er almindeligt kendt at man via den netutrale synsvinkel (ikke det zionistisk besatte medie) mener at tyskerne anså enhver europid person som arier, at Rudolf Hess var græker og Hitlers stedfortræder er et godt bevis på det. Henry Ford der fik Verdienstkreutz Deutscher Adler medaljen var naturligvis også anset som arier af tyskerne. http://www.traces.org/henryford.html--Rusty Nail (diskussion) 30. jun 2012, 01:24 (CEST)
Det er lige før denne side bør hedde jewpedia. http://media.photobucket.com/image/the%20liberal%20guilt%20complex/Eva4U2/satire/the-liberal-guilt-complex.jpg (skrev Rusty Nail (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Du har endnu ikke formået at præsentere en eneste pålidelig sekundær kilde. Måske kan du få lidt inspiration hvis du læser Wikipedia:Pålidelige kilder. --Saddhiyama (diskussion) 30. jun 2012, 01:43 (CEST)

Det var da utroligt som du tilkendegiver din lave begavelse. Hvor høj er din uddnnelse lige? Wikanders bog kan da på ingen måde være en bedre kilde til at fortælle om NS end Mein Kampf også eftersom man kigger på at Wikander er den skadeslidte og samtidig partisk om hvad Hitler mente. Hitlers bog og faktummet at Rudolf Hess er græker er alene kilde nok til det jeg skrev, men hvis du har dokumenter eller kilder på hvad folk som Himmler eller Streicher mente kan du vel udvide artiklen. http://ethniko.net/blog/rudolf-hess-greek/ --Rusty Nail (diskussion) 30. jun 2012, 02:12 (CEST)

Det lader til at dem der kommenterer på gisninger om andres begavelse, faktisk er dem der udviser den laveste fællesnævner af alle. Jeg vil anmode om et sagligt sprogbrug, for konsekvensenen er at det for nogle kan blive til yderlige "tænkepauser" af længere varighed. --Pixi Uno (diskussion) 30. jun 2012, 02:53 (CEST)

Prøv at læse World Fascism: A Historical Encyclopedia af Cyprian Blamires. Da vil du finde denne tekst:

The concept of the Aryan race that the Nazis used stems from racial theories asserting that Europeans are the descendants of Indo-Iranian settlers, people of ancient India and ancient Persia. Proponents of this theory based their assertion on the similarity of European words and their meaning to those of Indo-Iranian languages. Johann Gottfried Herder argued that the Europeans held close racial connections with the ancient Indians and ancient Persians, who he claimed were advanced peoples possessing a great capacity for wisdom, nobility, restraint, and science. Contemporaries of Herder utilized the concept of the Aryan race to draw a distinction between what they deemed "high and noble" Aryan culture versus that of parasitic Semitic culture.--Rusty Nail (diskussion) 30. jun 2012, 03:46 (CEST)

På de andre sprog af siden kan jeg heller ikke finde noget om at Hitler ville have 'blå øjne og lyst hår' De gamle iranere havde ikke udelukkende blå øjne og lyst hår.--Rusty Nail (diskussion) 30. jun 2012, 14:28 (CEST)

Vedrørende dit indlæg om Wikanders bog, så er jeg enig i at det ikke er den bedste kilde, men blot fordi det er en dårlig kilde betyder det ikke at du kan indsætte en anden dårlig kilde såsom den hjemmeside du linker til. Vedrørende "World Fascism"-bogen, så er du inde på noget af det rigtige vedrørende pålidelige kilder, men udsagnet du citerer underbygger stadig ikke din påstand, idet det afsnit du citerer blot fortæller om baggrunden for de nazistiske raceteorier, ikke nazisternes egne teorier. Vi kan heller ikke tillade os at slutte noget ud fra Hess' eventuelle græske baggrund, det ville være syntese og er imod Wikipedia-politik. Men du er velkommen til at fortsætte med at lede efter en kilde, der findes helt sikkert noget der kommer ind på problematikken derude. --Saddhiyama (diskussion) 1. jul 2012, 18:38 (CEST)

Fakta er i hvert fald at ønsket om 'blå øjne og lyst hår' er en myte. Der er masser af jøder som har det, ikke desto mindre gør det dem ikke til ariere. En raceren person har det i sit hoved og ikke på sit ansigt, og kan have forskellige øjen og hårfarver, det er i højere grad dit kranie, din etnicitet og måden du opfører dig på der spiller en rolle.--Rusty Nail (diskussion) 2. jul 2012, 03:11 (CEST)