Brugerdiskussion:Saddhiyama

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Saddhiyama!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Fredelige 13. aug 2007, 13:44 (CEST)


Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 23. aug 2007, 22:40 (CEST)

Tak for tippet!

Saddhiyama 25. aug 2007, 15:52 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du gendanner efter hærværk, så er det vigtigt at huske at tilføje de rette test-skabeloner til hærværksmandens brugerdiskussionsside. Med dette kan man nemlig sidenhen se, at denne bruger allerede har fået en advarsel, næste gang samme bruger laver hærværk, og dermed kan vandaler blive behørigt blokeret. Og i større tilfælde af hærværk, kan registrering af brugerens IP og den tilhørende institution komme på tale, så institutionen ved gentagelser kan blive kontaktet.

--JGC 17. sep 2007, 16:25 (CEST)

Hej Saddhiyama. Når du omdirigerer sider, skal du skrive #REDIRECT uden mellemrum mellem firkanten og redirect. Venlige hilsner --Sacata 21. sep 2007, 09:17 (CEST)

Tak for tippet. Jeg var ikke klar over at det gjorde en forskel, men så vidt jeg husker holdt jeg mig mest til #REDIRECT så tilfældene med mellemrum er forhåbentlig få nok til at det kan rettes. Saddhiyama 21. sep 2007, 13:35 (CEST)

Dykkerklokke[rediger kildetekst]

Hej Saddhiyama. Du har indsat et billede (Image:Dykkerklokke knippelsbro 1868.jpg) i artiklen dykkerklokke. Umiddelbart ligner den konstruktion, der er på tegningen altså mere en såkaldt caisson; en form for sænkekasse man kan arbejde i (se artikel på EnWiki) og ikke en dykkerklokke. Caisson'en har i øvrigt givet navn til det vi i dag kender som caissons syndromet eller mere bredt trykfaldssyge. --Hebster 14. okt 2007, 20:14 (CEST)

Hej Hebster. Det er faktisk temmelig muligt at det er en caisson det drejer sig om. Jeg er overhovedet ikke ekspert i emnet men fandt billedet da jeg bladrede igennem to-binds værket fra 1896 Historisk Fysik på jagt efter illustrationer til gamle videnskabsmænd. Her er billedteksten Dykkerklokke som blev brugt ved ombygningen af Knippelsbro i Kjøbenhavn 1868. Men din forespørgsel fik mig til at læse selve teksten ved siden af og der står rigtignok:Dykkerklokken har navnlig udviklet sig i to forskellige retninger, enten som et stort apparat, hvori flere mænd samtidig kunne arbejde på et enkelt sted af bunden af vandet, eller som en dykkerdragt, hvori en enkelt person kan færdes videre omkring dernede. Fig 261 (det indscannede billede) viser et tværsnit af den dykkerklokke, som man brugte ved udgravningen af havbunden, da Knippelsbro blev ombygget i 1868. Det here er en stor jærnkasse, åben forneden og hvori luft trykkes ind gennem et rør ved hjælp af en dampmaskine. Luften driver vandet lige ned til randen af klokken og idet pumpningen yderligere fortsættes, bobler der luft neden om randen op gennem vandt. etc etc.

Det kunne godt lyde som den caisson du nævner, men selve ordet caisson bliver ikke nævnt i bogen af uransagelige årsager. Det er nok bedst at flette navnet ind i billedteksten så, og så eventuelt flytte det over til artiklen om caisson når nogen laver den. Tak for det vågne øje.Saddhiyama 14. okt 2007, 20:28 (CEST)


Carl Bagger[rediger kildetekst]

Hej, jeg har udvidet Carl Bagger med en kopy fra DBL, tjek lige det jeg har sat eftersyn på, fordi sproget er omskrevet fra gammel dansk, og jeg er ikke helt på det er godt nok. --Villy Fink Isaksen 18. okt 2007, 19:10 (CEST)

Ok. Jeg giver det en omgang wikificering. Saddhiyama 18. okt 2007, 19:11 (CEST)
TAK! --Villy Fink Isaksen 18. okt 2007, 19:59 (CEST)


Niels Ditlev Riegelsen[rediger kildetekst]

Kender du dette link fra [DBL] Niels Ditlev Riegelsen --Villy Fink Isaksen 2. nov 2007, 23:14 (CET)

Ja, min hovedkilde her er dog Morten Petersens bog, der både er langt mere detaljeret men også har en forfriskende nyt syn på manden og hans værk i forhold til den generelle undervurdering som den ældre litteraturhistoriske tradition anvender over for Riegels. Men tak for interessen, det er lidt af en sej omgang at få det hele med, der er overraskende meget, manden var sgu produktiv og om sig :-). -- Saddhiyama 2. nov 2007, 23:44 (CET)

Fotos af gamle malerier[rediger kildetekst]

Hej Saddhiyama. Jeg har lagt en besked til dig på Commons vedr. valg af licensskabelon. Mvh. Valentin 4. dec 2007, 21:13 (CET)

Henvisning til diskussion om licens på nybegynderforum.--Saddhiyama 4. dec 2007, 23:10 (CET)
Ok, jeg har svaret på EPOs brugerside. Det er i øvrigt en rigtig god idé at du generelt gemmer billederne med metadata. Det gør det dejlig let at dokumentere at du selv har taget dem. Mvh. Valentin 5. dec 2007, 01:23 (CET)

dream police[rediger kildetekst]

hej der saddhiyama. det er jo efterhånden gået op for mig og de andre musikere i bandet Dream Police at du faktisk har udrettet nærmest mere end os selv i forsøget på at lave pr for bandet og dets historie. vi er såmænd blot interesseret i lige at høre fra dig og sige mange tak for de pæne og figtige ord her på wikipedia. du er velkommen til at skrive til mig på felixpaulsen@ofir.dk

skideflot arbejde i hvert fald.

hygge

Jeg kan ikke tilføje kilder de næste par dage, men jeg har nogen liggende og vil få det ordnet snarest muligt. Ellers mange tak for din påmindelse - dog ser jeg, hvis jeg skal være helt ærlig, heller ikke ret mange kildehenvisninger eller fodnoter under de andre livsfaser i Adolf Hitlers liv? I trods til at der også foreligger et par påstande eller citater her.

Dumt system... men okay:

Jeg kan ikke tilføje kilder de næste par dage, men jeg har nogen liggende og vil få det ordnet snarest muligt. Ellers mange tak for din påmindelse - dog ser jeg, hvis jeg skal være helt ærlig, heller ikke ret mange kildehenvisninger eller fodnoter under de andre livsfaser i Adolf Hitlers liv? I trods til at der også foreligger et par påstande eller citater her.

Det vil være godt med nogle kildehenvisninger. At andre førhen ikke har levet op til forventet wiki-standard er dog ikke en undskyldning for selv at undlade det. Jeg har først selv læst artiklen i dag, men du har ret i at resten af artiklen også lider af ekstrem mangel på kilder. Det ser ud som om dine ændringer er kopieret direkte fra en anden kilde (linjeskift bindestregerne afslører det), husk at direkte kopiering fra andre publicerede stadigvæk copyright-beskyttede tekster ikke er tilladt i wikipedia. mvh Saddhiyama 13. apr 2008, 02:59 (CEST)
Teksten er kopieret fra en rapport jeg skrev sidste år - bindestregerne skyldes dens oprindelige form opbygget i spalter.
Det er fint, så burde den ikke være omfattet af copyright lovgivningen. mvh Saddhiyama 13. apr 2008, 13:49 (CEST)

Endnu et tip[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv.

--Christian (apoltix) 19. apr 2008, 03:09 (CEST)

Kingdom Hall[rediger kildetekst]

I'm not trying to convert anyone. That link was just a way to inform the readers about the Jehovah's Witnesses meeting places.

Well that is good, but then, if it is relevant information, you should place the information in the article itself. --Saddhiyama 16. jun 2008, 13:42 (CEST)

Mindre ændringer[rediger kildetekst]

Hej Saddhiyama

Ænderinger som denne her, bør ikke markeres som mindre da du har påfyldt og dermed radikalt ændret artiklen. --Broadbeer, Thomas 16. jun 2008, 17:35 (CEST)

Ok, det er taget til efterretning. Rationalet var at udvidelsen kun var mindre i forhold til mange af de andre ændringer som jeg har foretaget (og vil foretage) på artiklen. (det vil nok tage en uge eller to) --Saddhiyama 16. jun 2008, 17:44 (CEST)


Hej Saddhiyama

Jeg arbejder på at forbedre artiklen, Friedrich Christian Carl Hinrich Münter, på mit værksted Bruger:Villy Fink Isaksen/værkstedet/kladde2 i den forbindelse vil jeg udryde de røde link jeg kan via opslag i DBL - dette bare for at fortælle at du så ikke behøver oprette artikler som de røde link peger på, der ved spares arbejdsindsats ;-) --Villy Fink Isaksen 30. jun 2008, 21:28 (CEST)

Det lyder godt. Men jeg frygter at lige netop med Münter er der nok en del som ikke står i DBL, da mange af de nævnte er tyskere og andre nationaliteter. Selv har jeg haft dårlig samvittighed over ikke at have oversat de:wikis artikel om Johann David Michaëlis da han har haft så stor betydning også i Danmark, både som professor for flere kendte danskere men først og fremmest i forbindelse med den Arabiske Rejse. Jeg ved ikke hvordan du vil gribe det an, men tak for tippet alligevel :-) --Saddhiyama 30. jun 2008, 23:05 (CEST)
Jeg kan ikke oversætte tysk, jeg tager mig kun af de danske fra DBL. Så er der også lidt til dig og andre. ;-) --Villy Fink Isaksen 30. jun 2008, 23:09 (CEST)
Nu har jeg gjort hvad jeg kan. --Villy Fink Isaksen 5. jul 2008, 22:09 (CEST)

Biskop Johan Ernst Gunnerus[rediger kildetekst]

Fra Nicolai Edinger Balle er der et link til Johan Ernst Gunnerus som jo er rødt jeg er begyndt på at bearbejde artiklen fra DBL på mit værksted: Bruger:Villy Fink Isaksen/værkstedet/kladde2, men den er meget lang og indeholder gamle ord som ikke lige er til at oversætte måske kan du hjælpe? Skal den kortes ned? --Villy Fink Isaksen 14. jul 2008, 21:59 (CEST)

Hold da op, det er godt nok nogle avancerede personer du giver dig i kast med, først med Münter og nu Gunnerus! Jeg har indsat nogle henvisninger, men jeg må indrømme at der er en del jeg ikke kender, dem har jeg sat (?) ud for. Både den tyske og engelske wiki synes også at give op over for dem. Jeg har stødt på lignende et par gange i andre af de DBL artikler jeg har overført og der har jeg simpelthen ladet hentydningen i den oprindelige tekst stå for om muligt at en der ved noget om det kan præcisere senere hen. Du har ret i at artiklen er temmelig lang for en personlighed der kun har haft marginal indflydelse i dansk kulturliv, og nu simpelthen er helt glemt. Afsnittet om opholdet på de tyske universiteter kan jo nok kortes en del ned. De af hans værker som bliver nævnt i det afsnit kan jo eventuelt fjernes og så indsættes som en udvalgt bibliografi nederst lidt ligesom de har gjort på de-wikis artikel. Derefter kunne hele dette afsnit kortes ned til lidt resume af hans filosofiske standpunkt (wolfianismen) plus lidt kort om de forskellige titler og universiteter han var på de forskellige tidspunkter. Det vigtigste i nordisk henseende må være det der ligger fra afsnittet: "Ved Påsketid 1755 kom han til København..." og nedefter, men selv derfra og ned til "Gunnerus blev ikke længe i København" kan egentlig kortes lidt på samme måde. Navnene der nævnes i "det nordiske" afsnit går jeg ud fra er kendte eller de kan ihvert fald alle slåes op i DBL om ikke andet. Håber det giver lidt at arbejde med. --Saddhiyama 14. jul 2008, 22:50 (CEST)
Umiddelbar er jeg for den fulde længde af DBLs artikel - på den måde mistes ingen informationer. --Villy Fink Isaksen 15. jul 2008, 21:18 (CEST)
Det kan jeg kun være enig i. Personligt foretrækker jeg hellere for mange oplysninger end for få. --Saddhiyama 16. jul 2008, 20:12 (CEST)
Jeg har nu besluttet at lave en lang artikel om Johan Ernst Gunnerus (DBLs fulde version). Er meget tæt på at være færdig, men der er flere spørgsmål som er fremhævet med fed skrift og ( ? plus evt. kommentar), vil du hjælpe med at afklare disse spørgsmål ved at skrive din kommentar i parentesen (jeg beder jer tre om hjælp: Sten Porse, PHansen og Saddhiyama). Værkstedet ligger her: Bruger:Villy Fink Isaksen/værkstedet/kladde2. --Villy Fink Isaksen 16. jul 2008, 16:29 (CEST)
Har kigget lidt på det og kommet med et par kommmentarer. Godt arbejde! --Saddhiyama 16. jul 2008, 20:12 (CEST)
TAK for hjælpen. --Villy Fink Isaksen 16. jul 2008, 21:45 (CEST)

Den danske Guldalder[rediger kildetekst]

Hej -jeg har på fornemmelsen at du er den rigtige til at hjælpe med at forbedre Den danske Guldalder - den er blevet afvist som lovende, se diskussionssiden. --Villy Fink Isaksen 23. jul 2008, 15:06 (CEST)

Ja, det er en artikel der godt kunne tåle lidt (meget) forbedring. Jeg vil gå lidt i tænkeboks plus kildesøgning til det, og se hvad jeg kan komme frem med. --Saddhiyama 23. jul 2008, 15:49 (CEST)
Jeg er begyndt at på en idé der skal ende ud med at listen forsvinder. Idéen går ud på at beskrive personlighedernes indbyrdes kontakter gennem salonlivet og på Akadamiet, måske har nogle set hinanden andre steder (men det kender jeg ikke til) jeg arbejder her: Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde3, du er velkommen til at kigge forbi og evt. lave ændringer eller komme med forslag. --Villy Fink Isaksen 25. jul 2008, 18:37 (CEST)
Lyder som en interessant idé. Mht til de forskellige forbindelser så er der den som Henrik Hertz (som også burde stå på listen) har, i nøgleromanen Stemninger og tilstande (1839), hvor han beskriver sine oplevelser på det pensionat hvor han boede på det tidspunkt og hvor både H.C. Andersen og Søren Kierkegaard også boede, eller i hvert fald spiste med ved middagsbordet. De optræder alle i romanen.
Jo mere jeg kigger på de forskellige afsnit, f.eks. er jeg særlig interesseret i at gøre noget ved afsnittene "Det nye København" (hvis præmis om det lyse og luftige København er helt forkert) og "Litteraturen", jo mere synes det at kræve artikler for sig selv. Men det skulle det vil også ende med, så en god introduktion er jo nok at lave små de detaljetætte afsnit til den her artikel som indledning til selvstændige artikler. Jeg er gået igang med at genlæse Hans Edvard Nørregård-Nielsens Kongens København (ISBN 87-00-47268-9) til afsnittet om København. --Saddhiyama 25. jul 2008, 18:54 (CEST)
Nok en bog som sikkert er værd at kigge i: Dorthe Sondrup Andersen: Guldalder uden forgyldning ISBN 87-91293-83-9 skulle ifølge denne weblog http://kulturjensen.blogspot.com/2008/06/guldalder-uden-forgyldning.html beskrive netværket. --Villy Fink Isaksen 25. jul 2008, 19:15 (CEST)
Har nu bogen i hænderne - fandt her http://www.forgyldning.webbyen.dk/ en indholdsfortegnelse og personer. --Villy Fink Isaksen 26. jul 2008, 18:19 (CEST)
Lyder som en rigtig god bog om emnet. Det kunne være jeg også skulle få fat i et eksemplar.--Saddhiyama 26. jul 2008, 23:16 (CEST)
Afsnittet Det nye København ser godt ud nu! Jeg har lavet et afsnit om dannelsesrejser, og skrevet lidt her (kan sikkert udvides). Desuden har jeg kigget på biografierne og set at flere er korte (bør udvides) og nogle har få eller ingen links til andre guldalderpersoner (dette bør efter min mening ændres, således at man kan klikke sig igennem persongalleriet fra person (biografi) til person (biografi). Jeg er også begyndt at udvide biografierne med udvidelser fra DBL (er pt i gang med Poul Martin Møller). Endelig har jeg tilføjet nogle flere bøger som mulige kilder, har skaffet dem undtagen en fra bibliotekket. --Villy Fink Isaksen 12. aug 2008, 20:50 (CEST)
Ja, det begynder at skride fremad nu. De 3 billeder jeg har sat ind i afsnittet om København kræver nok noget yderligere omrokering, men det er nogle svære størrelser at have med at gøre. Forklaringen om "Den romantiske tanke" kræver også noget udvidelse, foruden afsnittene under de forskellige kunstretninger. Jeg tænkte vi burde også have noget om begrebet "Den Danske Guldalders" oprindelse. Jeg ved faktisk ikke hvem der først anvendte dette begreb om denne periode i dansk kulturliv, så det kunne være interessant at få uddybet. Det næste jeg går igang med er en udvidelse om litteraturen.--Saddhiyama 13. aug 2008, 11:58 (CEST)
Jeg læste forleden om "Den Danske Guldalders" oprindelse, det stammer fra ca. 1900 hvor man ville beskrive tiden historisk - men kan ikke lige huske hvor, men jeg finder det nok (mit bogudvalg er jo begrænset til 5-6 bøger om emnet). --Villy Fink Isaksen 13. aug 2008, 23:49 (CEST)
Begrebet oprindelse er nu sat ind i introduktionen, desuden er tilføjet et kort afsnit om tidsskrifter og starten på guldalderen. --Villy Fink Isaksen 14. aug 2008, 10:16 (CEST)
Flot arbjede. Der er begyndt at komme rigtig artikelfylde over den nu.--Saddhiyama 14. aug 2008, 10:43 (CEST)
Jeg er begyndt at udvide Meïr Aron Goldschmidt i min kladde 4 med tekst fra DBL, har du lyst til at tjekke det og evt. komme med korrektioner og rettelser (der mangler pt overskrifter, sammenfletning med oprindelig tekst og billeder - dette må du meget gerne bidrage med). --Villy Fink Isaksen 22. aug 2008, 15:20 (CEST)
Så har jeg indsat nogle overskrifter og kreeret lidt flere afsnit for at give lidt luft i teksten (DBL teksterne kan godt være lidt bastante i deres opsætning). Teksten fra den tidligere stub-artikel synes jeg faktisk fungerer fint som en slags kortfattet intro og resume af den længere og egentlige DBL-artikel. Så mit bud ville være at beholde den tekst over selve artiklen hvor den står nu. Den udvalgte bibliografi kunne nok trænge til at få et par flere værker ind, det passer nok mest set i forhold til den lange artikel.--Saddhiyama 23. aug 2008, 12:13 (CEST)
Jeg er nu igang med at udvide Henrik Hertz med teksten fra DBL. Angående skabelonen {{Den danske Guldalder}} - her mener jeg at personer der er omtalt som hovedpersoner i skabelonen, bør have en tekst der viser at de er en del af den danske guldalder og hvorfor de hovedpersoner. Desuden mener jeg der bør der være adskillige links til andre personer fra guldalderen fra hovedpersonerne. --Villy Fink Isaksen 25. aug 2008, 22:39 (CEST)
Dejligt med alle disse billeder! --Villy Fink Isaksen 27. aug 2008, 18:04 (CEST)
Ja, jeg brugte lige eftermiddagen på at scanne billeder fra bind 2 af P. Hansens litteraturhistorie. Den bog er en sand guldgrube.--Saddhiyama 27. aug 2008, 18:10 (CEST)

Vil bare gøre opmærksom på denne Skabelondiskussion:Den danske Guldalder. --Villy Fink Isaksen 28. aug 2008, 21:17 (CEST)


Er oversigtartiklen om Den danske Guldalderved at være så langt fremme i forbedringsprocessen at den kan offentliggøres?

Jeg har flyttet arbejdslisten over biografier til min kladde5, i listen har jeg markeret med fed skrift status for artiklerne som jeg ser dem (det drejer sig om mere tekst, billeder og overskrifter mm), du er velkommen til at tilføje eller ændre hvad du finder nødvendigt.

Jeg er blevet opmærksom på at vi skal have tilføjet begivenheder med mere under dato og år, jeg har lige gjort det for Corsaren, her er første udgivelsen sæt under den 8. oktober og 1840. --Villy Fink Isaksen 30. aug 2008, 13:07 (CEST)

Jeg vil stadig prøve at udvide nogle af afsnittene lidt, men da det er et stort emne så vil det formentlig tage tid. Derfor synes jeg godt at vi kan offentliggøre den og så bare stadig arbejde videre med den i det små. Nogle af afsnittene er godt nok lidt korte f.eks. sådan et vigtigt emne som billedkunsten kunne godt være længere. Men da jeg kun selv har overfladisk kendskab til denne gren af perioden så er det ikke umiddelbart noget jeg kan påtage mig at skrive.--Saddhiyama 31. aug 2008, 14:12 (CEST)
Oversigtsartiklen begynder at ligne "noget" - og offentliggøres snart (om et par dage - hvorved der lige kan rettes og tilføjes lidt). Kender du til Dansk Kunstblad er truffet på det i disse to nye artikler: Frederik Christian Hillerup og Kunstforeningen? --Villy Fink Isaksen 31. aug 2008, 21:52 (CEST)
Desværre er det ikke lykkedes mig at finde noget om Kunstbladet ud over det du allerede har. Det er nok for specifikt kunstorienteret i forhold til de kilder jeg har om den mere dagligdags tidsskriftlitteratur. --Saddhiyama 1. sep 2008, 20:11 (CEST)


En kort status over projektet ”Den danske Guldalder”, som jeg ser det:

Biografier
  • En del biografier trænger til udvidelse, pt er jeg i gang med fin pudsning af Bertel Thorvaldsen og redigering af H.C. Ørsted fra DBL. Derefter forsætter jeg med A.S. Ørsted.*En del biografier trænger til billeder og/eller overskrifter.
  • En del biografier mangler links til andre biografier, dette mener jeg er vigtigt pga det fremhæver datidens netværk – hvem der stod i forbindelse med hvem osv.
  • Hovedpersoner skal nok have en kommentar i introen om hvorfor de er hovedpersoner i den danske guldalder.


Oversigtsartikler

Ja ... som PHansen siger, projektet er et langvarig projekt! --Villy Fink Isaksen 4. sep 2008, 20:09 (CEST)

Ja det er helt klart et stort projekt. Jeg har i dag anskaffet mig Søren Holm - Romantikken så nu må jeg se om jeg kan få noget brugbart ud af den til artiklen. Afsnittet om litteratur mangler stadig, og så har jeg fået lidt flere oplysninger om oppositionsaviserne der kræver at jeg ændrer afsnittet om tidsskrifterne en smule.--Saddhiyama 5. sep 2008, 17:36 (CEST)
: Er påbegyndt at redigerer DBLs biografi om A.S. ØrstedBruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde3, her er nogte om trykkefrihed (som du måske kan bruge eller udbygge) og De ørstedske straffelove 1833-1841. --Villy Fink Isaksen 9. sep 2008, 22:07 (CEST)


Bruger PHansen har foreslået diskussioner om Den danske Guldalder foregår her -> Brugerdiskussion:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde5 - og for mig er det fint, håber du også synes det. --Villy Fink Isaksen 16. sep 2008, 21:45 (CEST)
Perfektionistens Barnstar
Tildeles for dit store oprydningsarbejde i en masse artikler Rasmusbyg 28. jul 2008, 14:13 (CEST)


Mange tak for den. Det må være resultatet af indtil videre god sommerferie der bliver tilbragt hjemme med den bærbare på terrassen, ;-).--Saddhiyama 28. jul 2008, 14:22 (CEST)

Hej Saddhiyama

En opdatering af C.A. Reitzels Boghandel ville være en god ide når nu 1. september er forbipasseret og artiklen fremhæves på forsiden. --Broadbeer, Thomas 2. sep 2008, 16:41 (CEST)

Ja, det kan jeg godt se er en god idé. Har nu opdateret med nyeste oplysninger (fremskaffet 1. september). --Saddhiyama 2. sep 2008, 17:20 (CEST)

hej Saddhiyama,

kan se at vi åbenbart har sammenfaldende interesser (oplysning/guldalder m.m.) - og desuden har jeg luret en del på dine uploadede billeder, hvorvidt det drejer sig om eksemplarer du selv ejer, eller blot har lånt til formålet?

jeg er nemlig selv bogsamler/bibliofil, og altid på jagt efter kolleger, så hvis du har interesse i at konferere nærmere ang. slige materier, kan jeg nås på janhjort@live.dk ;)

vh. JH


Anders Sandøe Ørsted[rediger kildetekst]

Efter kritik af artiklen om Anders Sandøe Ørsted, er jeg begyndt at forbedre den på Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde4. Der er nu foretaget en sammenskrivnbing af den oprindelige og DBLs tekst. Men der mangler overskrifter (det er ikke min store force at lave overskrifter). Har du lyst at kigge forbi og give dit besyv med, der er en del om trykkefrihed. --Villy Fink Isaksen 18. okt 2008, 11:48 (CEST)

Redigering[rediger kildetekst]

Hej. Du har fjernet mit eksempel fra ordet "homonym", med begrundelsen "nærmer sig hærværk". Kan jeg venligst få dig til at uddybe dette? --Poker-DM 26. okt 2008, 03:22 (CET)

Jeg undskylder mine to tidligere redigeringer. De var ikke taget på et sagligt grundlag, og jeg vil straks genskabe dine versioner. --Saddhiyama 26. okt 2008, 03:29 (CET)

Er du selv fotografen bag Image:Johannes Ewald Balders Død 1.jpg og de andre fra Ewalds værker? Tusind tak for billedene, jeg interesserer mig for billeder fra nordisk mytologi og disse er nogle af de ældste. Haukur 11. nov 2008, 18:04 (CET)

Ja, jeg har selv fotograferet dem fra mit eget eksemplar af bogen. Jeg er glad for at de kan være til glæde for nogen. Jeg har planer om at udvide den danske Ewald artikel så jeg kan anvende nogle af billederne der, men indtil da er det svært at finde nogen artikel hvor de kan bruges. --Saddhiyama 11. nov 2008, 18:08 (CET)
Udmærket! Så behøver vi ikke PD-art, vi kan bruge PD-old. Man kunne bruge flere billeder på Balders død - desværre har artiklen ikke Saxos historie om Balder og Høder. Haukur 11. nov 2008, 18:15 (CET)

Estrup og Rasmussen[rediger kildetekst]

Citat: Faderen var hed Just Rasmussen og moderens navn var Karoline Rasummsen.
Faderen var eller hed ...!
Og selv om faderen hed Rasmussen, så hed moderen Rasummsen.
Kunne man forestille sig, at du enten ville læse korrektur forud for gemning, eller måske være ædru, når du redigerer? Tingene skal altså være mere gennemarbejdede, inden du lægger dem op! --Hans Christophersen 18. nov 2008, 15:29 (CET)

Fejlene skyldes simpelthen at jeg har skulle sidde og blade bogen igennem på kryds og tværs for at finde oplysningerne, og derved er sætningerne blevet skrevet meget hakkende. Det hele kunne selvfølgelig være undgået ved en ordentlig korrekturlæsning efterfølgende, og den forglemmelse undskylder jeg hermed for.--Saddhiyama 18. nov 2008, 17:43 (CET)


Otto Borchsenius[rediger kildetekst]

Jeg har oprettet denne artikel Otto Borchsenius fra DBL som måske kunne have din interesse. --Villy Fink Isaksen 26. jan 2009, 22:29 (CET)


Christian Winther[rediger kildetekst]

Hej Bruger:PHansen og Bruger:Saddhiyama

Vil I give en hånd med ved udvidelsen af artiklen om Christian Winther, som jeg har udvidet med materiale fra DBL, dette er stort og med mange afsnit. Det drejer sig om alt hvad I kunne finde på at rette (jeg er jo ikke god til det sproglige) og overskrifter, samt om den gamle tekst skal flettes ind i DBLs tekst. Der hvor jeg har arbejdet med udvidelsen er Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde3. Med denne udvidelse er der kommet mange nye link fra Christian Winther til andre artikler fra Den danske guldalder – det synes var tiltrængt. Spørgsmålet er om artiklen er for lang (men det mener jeg ikke efter at have haft denne mellem hænderne i nogle dage). Men der kunne selvfølgelig godt tilføjes nogle referncer! --Villy Fink Isaksen 6. feb 2009, 22:13 (CET)

Btw hvad er Sedezbog som er nævt i artiklen. --Villy Fink Isaksen 6. feb 2009, 22:29 (CET)
Fint nok. Jeg kigger indenom på et tidspunkt og ser lidt på den (lange) artikel.--Saddhiyama 7. feb 2009, 17:42 (CET)

"Eksterne henvisninger"[rediger kildetekst]

Hej Saddhiyama. Overskriften "Eksterne henvisninger" bruger vi altså kun til internetlinks. Bøger og lignende bør man vist nævne under overskriften "Kilder" eller "Yderligere læsning" eller noget i den stil. Det står vistnok et sted i stilmanualen. Venligst --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 19. mar 2009, 17:35 (CET)

Jeg har selv været i tvivl i den henseende, fordi det ser ud til at være brugt ret vilkårligt i de fleste af de artikler jeg har stødt på i den forbindelse. Det er er måske på tide at jeg læser lidt i stilmanualen, da jeg ikke anede at den omhandlede den slags. Men det er rart at vide, og jeg vil efterleve det fremover. --Saddhiyama 19. mar 2009, 17:48 (CET)

Var det ikke noget for dig at give Biografi et tjek - jeg har udvidet den kraftig med materiale fra SALMONSENS, som er redigeret kraftig. --Villy Fink Isaksen 30. mar 2009, 17:14 (CEST)


Rugbrødsgrænsen[rediger kildetekst]

Hej

Du har skrevet i artiklen Rugbrødsgrænsen, men nu er den sletningstruet (se diskussionen). Kan du hjælpe med at finde kilder?--Villy Fink Isaksen 17. apr 2009, 09:31 (CEST)

Ridder af Wikipedia-Barnstar
Jeg vil hermed give dig denne barnstar, for at være loyal, og trofast mod Wikipedia, og forsvare Wikipedia når det bliver nødvendigt. Din klage er super godt arbejde, og du skal ikke gå ubelønnet afsted. Du er nu den fjerde ridder af Wikipedia-ordenen i historien, og det glæder mig at give dig denne barnstar. --Masz (Skriv besked) 14. maj 2009, 16:20 (CEST)[svar]


Jeg takker ærbødigt for den fine orden. Lad os desuden håbe på et glædeligt udfald af hele denne sag. Wikipedia har for længe været skydeskive for ignorante og partiske udfald. --Saddhiyama 14. maj 2009, 16:32 (CEST)[svar]

Bovrup-kartoteket[rediger kildetekst]

Jeg kan se på interesselisten, at du interesserer dig for 2. verdenskrig. I forbindelse med at anonymt indlæg i artiklen, har jeg renskrevet artiklen og tilføjet en kilde. Angiveligt skulle arkivet være frit tilgængeligt, men har ikke kunnet finde oplysninger om det. Måske ved du noget sagen eller ved, hvor man kan lede? Har opsummeret min søgning på Diskussion:Bovrup-kartoteket.

Og tillykke med ridderudnævnelsen :) --|EPO| COM: 16. jun 2009, 16:19 (CEST)

Sjovt nok havde jeg selv lige fået øje på diskussionen og var igang med at skrive indlæg da du skrev her. --Saddhiyama 16. jun 2009, 16:20 (CEST)


Bladet Københavneren[rediger kildetekst]

Hej - jeg tror du er den der kan lave en lille artikel om Københavneren, hvis bladet er notabel (hvad jeg ikke ved om det er). Fandt det i artiklen om Agnes Henningsen. --Villy Fink Isaksen 31. jul 2009, 21:01 (CEST)

Spændende opgave. Jeg har ikke hørt om bladet før, og kb.dk sidder tilsyneladende kun inde med 1. årgangs 1. nummer af "Kjøbenhavneren" fra 1890 på 16 s. Det lyder lidt underligt. Men jeg vil forske lidt i det. Det kommer dog til at tage noget tid, da jeg bliver nødt til at fjernlåne nogle bøger fra biblioteket for at komme til bunds i det. --Saddhiyama 31. jul 2009, 21:18 (CEST)
Så vidt jeg kan se må det dreje sig om bladet København, der var Carl Ewald ihvertfald i redaktionen 1890-91 og vel sandsynligvis medarbejder i langt flere år. Det eneste blad der hedder Kjøbenhavneren udkom kun i første nummer, så det kan næppe være det. København synes dog at være ret notabelt, så jeg vil begynde en artikel om det. --Saddhiyama 5. aug 2009, 15:31 (CEST)
Tak - og fint. Så var det jo den rigtige jeg henvendte mig til. :-) --Villy Fink Isaksen 5. aug 2009, 16:35 (CEST)

Austin Grandjean[rediger kildetekst]

Nok en opgave, vist noget for dig. Austin Grandjean skulle have dekoreret 10.000 bøger eller mere. Trænger til en udvidelse. --Villy Fink Isaksen 17. aug 2009, 21:25 (CEST)

Ifølge Henrik Sejerkilde (red.), "Den visuelle legekammerat - En bog om grafikeren Austin Grandjean" (2002) så er han født i 1930 (sat i lære 1948, gift 1955). Jeg vil udvide artiklen med informationerne fra bogen så snart som muligt. --Saddhiyama 19. aug 2009, 22:19 (CEST)

Johan Hörner[rediger kildetekst]

Jeg har oprettet Johan Hörner, som hovedsaglig består af tekst fra DBL. Den er kort og trænger til et eftersyn/udvidelse måske du ved mere om ham? --Villy Fink Isaksen 29. aug 2009, 19:00 (CEST)

Jeg kigger på det. --Saddhiyama 1. sep 2009, 11:21 (CEST)

Nr. 5.000.000 på Commons[rediger kildetekst]

Hej! File:Kjøbenhavnsposten 28 nov 1838 side 1.jpg er blevet kåret som nr. 5 mio. på Commons, så der er stor interesse om den. --MGA73 2. sep 2009, 16:32 (CEST)

Tak for beskeden. Jeg har prøvet at give en fyldigere beskrivelse af artiklens indhold på engelsk. Rent visuelt er billedet jo ikke særlig interessant, så du har nok ret i at det er vigtigt at ikke-dansktalende (og ikke-gotisklæsende) kan få en idé om hvad artiklen og avisen handler om. --Saddhiyama 2. sep 2009, 17:10 (CEST)

Congratulations! DRosenbach

Thank you. --Saddhiyama 3. sep 2009, 15:45 (CEST)
Din fotografiske gengivelse af Kjøbenhavnspostens forside (samt dit brugernavn) nåede sørgme også med i Wikimedia Foundations årsrapport: 2008–2009 Wikimedia Foundation Annual Report — mere specifikt se side 9 i denne PDF-fil (2.0 MB). Tillykke med det :-) — Froztbyte 31. jan 2010, 02:29 (CET)

Malerier på Frederiksborg Slot[rediger kildetekst]

Hej Saddhiyama, har du selv taget fotos af malerier på Frederiksborgmuseet? Eller har museet givet tilladelse til brug af dets egne gengivelser? Jeg vil gerne skrive til flere museer og spørge, om vi må bruge gengivelser fra deres hjemmesider. Billeder i lav opløsning på Wikipedia burde ikke kunne genere deres fotosalg, skulle man tro. --KLN 29. okt 2009, 06:11 (CET)

Ja, jeg har selv taget alle billederne ved besøg af flere omgange (derfor den svingende kvalitet). Det kunne være interessant hvis museer gav lov til at anvende deres egne gengivelser af billeder, men som du kan se fra den diskussion jeg havde med bl.a. EPO, vedrørende licenser osv, så er museernes egne billedgengivelser ofte en af deres større indtægtskilder, og det er derfor ikke sandsynligt at de vil give lov til at man bruger dem med en friere licens, som jo ellers er nødvendigt på Wikipedia. --Saddhiyama 29. okt 2009, 10:13 (CET)
Jeg har foreløbig skrevet til museerne på Rosenborg, Frederiksborg og industrisamlingen PAST om tilladelse. Der er jo tale om fotos i lav opløsning og næppe noget, der kan true deres fotosalg. Desværre kan den danske lov fortolkes temmelig restriktivt mht. copyright på gengivelse af 2D-værker, selvom der ikke er etableret en vejledende retspraksis, men jeg kan da se, at nogle har udfordret den fortolkning og uploaded Frederiksborg-portrætter af Tordenskjold og Christian 4., som de har fundet på nettet. --KLN 30. okt 2009, 19:19 (CET)
Jeg kan kun håbe på at museerne vil være positivt indstillet overfor dit initiativ. Det vil være en god ting ikke at skulle være afhængig af at finde gamle illustrerede bøger eller luske rundt og tage billeder (og kreativt omgå museers blitzforbud) til alle de illustrationer som vi mangler i talløse artikler. Så jeg venter spændt på resultatet. --Saddhiyama 30. okt 2009, 21:40 (CET)
For lige at holde dig up to date: Rosenborg er positive over for brug af alle hjemmesidens billeder mod kreditering. Jeg har henvist dem til krediteringsskabelonen og afventer endeligt officielt svar fra dem (og til Wikipedias email). Jeg har stadig ikke hørt fra de andre to, som jeg har rykket for svar.--KLN 10. dec 2009, 04:13 (CET)
Det var dog en glædelig nyhed. Jeg er ikke helt bekendt med Rosenborgs malerisamling, men jeg skal da helt klart lige indenom deres hjemmeside og snuse. --Saddhiyama 10. dec 2009, 23:01 (CET)
Status er, at Rosenborg skriver: "At det tillades Wikipedia, vederlagsfrit, at anvende billeder fra De Danske Kongers Kronologiske Samlings hjemmeside, som illustrationsmaterialer for relevante artikler. Det skal ved hver enkelt billede angives, at originalen befinder sig på hhv. Rosenborg Slot eller Amalienborgmuseet." Museumsinspektøren har givet en specifik tilladelse til brug på Wikipedia, men var forbeholden over for at give samtykke til standard-krediteringslicensen (Kreditering) Betyder det, at den skriftlige tilladelse ikke er nok, eller er OTRS-systemet mere elastisk? Det vil være synd, hvis en rigid skabelon forhindrer os i at bruge de utallige - også 3D - billeder.
Mht. Frederiksborgmuseet har jeg fået en specifik tilladelse til at bringe portrætter af J.B.S. Estrup, C.C. Hall, Christian 4., J.C. Jacobsen og Ferdinand Meldahl, som var de billeder, jeg havde fundet frem, og som var at finde på hjemmesiden. Samme problematik som med Rosenborg: "Du får det vederlagsfrit, når du krediterer os med navn og fotograf.", men ikke en ubegrænset tilladelse til distribution. De virker ikke afvisende over for at tage stilling fra sag til sag i fremtiden, men en generel tilladelse får vi næppe, da de har en indtægt på fotosalg til hjemmesider. Skal jeg gå videre med sagen hos EPO? --KLN 16. dec 2009, 09:57 (CET)
Problemet med sådan en situation som den vedrørende Rosenborg-tilladelsen er jo at hvis man f.eks. lægger billedet op på Commons, så kan man jo ikke være sikker på at kravet om at angive museum og fotograf overholdes, hvis det anvendes på andres landes wikipediaer. Jeg må indrømme at jeg ikkke rigtig ved hvordan man skal forholde sig i denne situation, da jeg udelukkende har lagt billeder op som jeg har sørget for ikke mere er copyright-beskyttede. Det bliver derfor nok nødvendigt at spørge EPO hvordan vi kan anvende mulighederne som nu er givet os. --Saddhiyama 16. dec 2009, 10:38 (CET)

Emil Hannover[rediger kildetekst]

I artiklen Emil Hannover omtales et tidsskrift: Hjemme og ude er det mon rigtigt? --Villy Fink Isaksen 8. nov 2009, 14:43 (CET)

Ifølge kb.dk er det rigtigt. Et tidsskrift Hjemme og ude - nordisk Ugeblad udkom i perioden 1884-85. Der er faktisk lidt yderligere informationer om det i artiklen Otto Borchsenius. --Saddhiyama 8. nov 2009, 15:01 (CET)

Hej Saddhiyama, jeg har et par spørgsmål, nu hvor du vist sidder med bøger fremme om danske frimurere. Kunne en person både være frimurer og medlem af Kædeordenen, der blev stiftet af frafaldne frimurere? Der er nemlig et personsammenfald hist og her, bl.a. Prins Harald og flere regenter, samt arkitekten Vilhelm Tvede, der har tegnet logehuse for begge loger. Det er spørgsmålet, om Kædeordenens medlemmer kan regnes for frimurere - modsat frimurerlogen optog "Kæden" også kvinder. Og en anden ting: Arkitekten Eggert Achen har tegnet frimurerlogen St. Martin i Randers - er det en videreførelse af St. Martin? --KLN 19. dec 2009, 06:38 (CET)

Jeg har desværre afleveret bøgerne i sidste uge, da de var fjernlånte og således ikke kunne fornyes. Men jeg er selv stødt på et par enkelte spørgsmål sidenhen så jeg skal nok have fat i dem igen, det bliver dog nok først efter nytår. Jeg kan ikke erindre at være stødt på Kædeordenen, og mht til de andre personer du nævner så gik det værk jeg havde fat i (Bugges Det danske frimureries historie) kun op til det svenske systems indførelse altså ca. 1850. Der står muligvis noget om St. Martin logen i Randers, men det skal jeg slå efter. Det synes i det hele taget at Johannes Døberen og Martin af Tours er to af de danske frimureres favorithelgener, så der behøver ikke være nogen forbindelse, men det vil som sagt prøve at finde ud af.
Der skal nok lige knyttes nogle kommentarer til det bogværk jeg har brugt. Det er i to bind. Bind 1 (som omhandler perioden op til 1765) er skrevet af K.L. Bugge, mens bind 2 (der som sagt omhandler perioden 1765-1850) er skrevet af en anden unavngiven frimurer, der i bogen undertiden henviser til "sl. br. Bugge" (salig broder Bugge). Bugge var tilsyneladende ret god til at skabe overblik i sit stof, således at han systematisk gennemgår alle de da eksisterende loger og endda opstiller lister med alle dokumenterede medlemmer foruden, hvis muligt, deres optagelsesår. Forfatteren til bind 2 synes derimod at have anvendt en mere selektiv fremgangsmåde (måske på grund af overflod af arkivmateriale?), således at han synes at have valgt forskellige perioder og områder som gennemgåes grundigt, mens andre slet ikke nævnes.
F.eks. har jeg andetsteds (hvor har jeg desværre glemt) læst at Frederik 6. var frimurer, men det nævnes slet ikke i værket, derimod behandles prins Carl af Hessens og Christian 8.s medlemskaber meget udførligt. Det samme kan siges om f.eks. Jens Baggesen som slet ikke nævnes i bogen. Desuden vises et billede hvor det antydes at bl.a. Christian Ditlev Frederik Reventlow var frimurer men han nævnes heller ikke i teksten, og sådan fortsætter det. At bogen mangler register gør det bestemt heller ikke nemmere. Muligvis er bogen fra 1992 bedre i den henseende, så det kunne være at jeg også skulle have fat i den. Men, som sagt jeg vil genbestille bøgerne og vil derfor vende tilbage vedrørende dette til den tid. --Saddhiyama 20. dec 2009, 12:14 (CET)
Okay, tak for svar. Noget af forvirringen stammer nok fra, at folk er blevet optaget i en udenlandsk loge (det kunne f.eks. gælde Jens Baggesen), mens andre har tilhørt de danske. Indtil videre antager jeg, at arkitekterne har været frimurere. Man designer næppe logens hemmeligste gemmer uden selv at være indviet; særligt ikke i et system, der tilskriver stor symbolik til selve arkitektgerningen. God jul.--KLN 20. dec 2009, 22:37 (CET)
Weilbach om Eggert Achen: "Eggert Achen bosatte sig omkring 1877 i Randers, hvor han var frimurer og medstifter af logen Skt. Martin." Så er det på plads.--KLN 20. dec 2009, 22:45 (CET)
Ja, arkitekterne var helt sikkert frimurere, det var de i hvert fald alle de tilfælde at det nævnes at loger er blevet op- eller ombygget i Bugges værk. 1 bind af værket har ret gode lister over danskere optaget i udenlandske loger, men som sagt bind 2 (hvor f.eks. Jens Baggesen kronologisk hører til) er desværre ret mangelfuld på det punkt. --Saddhiyama 21. dec 2009, 14:07 (CET)

Johanne Luise Heiberg[rediger kildetekst]

Jeg arbejder med at udvide Johanne Luise Heiberg med tekst fra DBL, vil du hjælpe jeg ahr bla. problemer med hvilke ord der skal være med stort bogstav, har rettet de fleste, desuden er der jo de sædvanlig med tekst fra DBL. link til mit værksted Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde8.

Med venlig hilsen og god jul --Villy Fink Isaksen 20. dec 2009, 12:23 (CET)

Det vil jeg da gerne. Jeg kigger indenom dit værksted i aften. Og selv god jul. --Saddhiyama 21. dec 2009, 14:08 (CET)

Ekko (tidsskrift)[rediger kildetekst]

Kunne du ikke tjekke denne: Ekko (tidsskrift) - på forhånd tak. --Villy Fink Isaksen 10. jan 2010, 19:29 (CET)

Jeg må indrømme at det ligger lidt for langt fremme i tiden til at være noget jeg kan bidrage med indhold til, men ud fra linket at dømme ser der ikke ud til at være nogen problemer, og bortset fra et par ting som jeg har rettet ser opsætningen og indhold fint ud. --Saddhiyama 11. jan 2010, 20:20 (CET)

Flertalsdiktatur[rediger kildetekst]

Hej,

For et år siden efterlyste du kilder til udtrykket "flertalsdiktatur". Jeg har nu skrevet artiklen helt om, herunder angivet et antal kilder fra 1936 og senere, hvor udtrykket er anvendt. Du er velkommen til at gøre forslag til forbedringer her eller på artiklens diskussionsside.--Rmir2 20. jan 2010, 18:28 (CET)

Ubådsklassen Havmanden[rediger kildetekst]

Hej, så vidt jeg kunne se på "ønskede oversættelser" siden, var det dig der ønskede en oversættelse af w:en:Havmanden submarine class (1911) - jeg håber den jeg har lavet (Havmanden (ubådsklasse)) er tilfredsstillende! Hilsen / Regards DKDexter999 3. maj 2010, 22:33 (CEST)[svar]

Jeg har lavet en lille notis om tylvten under Tylvt men der mangler to personer og er lidt i tvivl om det er Jødefejden 1813 tylvten er knyttet til. Vil du kigge på det? --Villy Fink Isaksen 26. jun 2010, 10:02 (CEST)

Interessant spørgsmål. Jeg må indrømme at jeg ikke har hørt om begrebet før, men efter lidt søgning i Arentzens fremragende værk "Baggesen og Oehlenschläger" fandt jeg frem til detaljerne. Det har ikke noget at gøre med Jødefejden, men til gengæld den langvarige litterære strid mellem Oehlenschläger og Baggesen. Det fremgår forhåbentligt af artiklen nu. --Saddhiyama 26. jun 2010, 15:40 (CEST)
Fint og tak! --Villy Fink Isaksen 26. jun 2010, 16:10 (CEST)

Danske malede Portrætter[rediger kildetekst]

Fortjener værket Danske malede Portrætter af C.C. Andersen og E.F.S. Lund ikke en artikel? (jeg ved stort ingen ting om det.) --Villy Fink Isaksen 9. jul 2010, 06:30 (CEST)

Der er vist ingen grund til at skrive om værket (se i Lunds biografi her: Dansk biografisk Leksikon, 2. udg.). --Villy Fink Isaksen 9. jul 2010, 17:12 (CEST)
Jeg havde ikke hørt om værket før, men det virker da temmelig monumentalt, og nogle af bindene roses trods alt. Man kunne godt lave en lille artikel baseret på informationerne i DBL. Det ville dog være rart med en komplet liste over de enkelte binds indhold. Jeg har kun kunnet opspore hvad nogle af dem indeholder. --Saddhiyama 11. jul 2010, 11:53 (CEST)
Så har jeg lavet en lille stub om værket. Der mangler stadig lidt information om indholdet i enkelte bind. --Saddhiyama 11. jul 2010, 14:20 (CEST)

Novus atlas Daniæ[rediger kildetekst]

Mon den bog skal have en artikel - se evt. Johan Jacob Bruun. --Villy Fink Isaksen 21. jul 2010, 21:25 (CEST)

Se også Hans Qvist (kobberstikker) her ser det ud til at værket hedder Danake Atlas.--Villy Fink Isaksen 21. jul 2010, 21:47 (CEST)
Jo, det kunne da godt være relevant at have en artikel om. Bogen er genudgivet i 1970 med en efterskrift af Sv. Cedergren-Bech, som nok kunne indeholde noget information til en artikel. Jeg har ikke noget eksemplar ved hånden, så den skal nok bestilles via fjernlån (hvilket vil tage lidt tid). --Saddhiyama 22. jul 2010, 17:29 (CEST)
Så har vi en artikel Novus Atlas Daniæ. Det burde være muligt at finde nogle ældre optryk af billederne at bruge som illustrationer. --Saddhiyama 6. aug 2010, 12:03 (CEST)


FLOT! - jeg har rettet søgeord (det med fed) og slået fed fra på "eller" og ser nu senere at det måske er forkert. Er det en lang titel eller to alternativer? --Villy Fink Isaksen 6. aug 2010, 13:44 (CEST)
Ja, der står faktisk "eller" på titelbladet, så det er en del af titlen. De var meget glade for ekstremt lange titler i 1700-tallet. :) --Saddhiyama 6. aug 2010, 14:24 (CEST)

Bogstaveligheden[rediger kildetekst]

Hej

Jeg har fundet dette på nettet et sted:

Foreningen Bogstaveligheden stiftes i Kbh. i tilknytning til tidsskr. Ude og Hjemme

Har lavet et par linjer om foreningen, men har svært ved at opdrive mere - kan du hjælpe? --Villy Fink Isaksen 22. aug 2010, 15:24 (CEST)

Jeg har umiddelbart ikke hørt om den. Jeg har kigget i litteraturen omkring "Ude og Hjemme", og selv om det er lykkedes mig at opdrive temmelig meget materiale om dette tidsskrift (jeg har f.eks. murstensbiografien over redaktøren F. Hendriksen samt Hakon Stangerups Kulturkampen), så nævnes foreningen Bogstaveligheden tilsyneladende ikke med et ord. Så der er kun Google tilbage, og selv om det ikke er meget er det måske nok notabelt at nævne Erik Henningsens billede "Et møde i Bogstaveligheden 1. marts 1882" fra 1910 i artiklen, men det er så desværre også det eneste jeg har fundet frem til. --Saddhiyama 22. aug 2010, 20:21 (CEST)
ok - netop dette billede satte mig på sporet af foreningen. --Villy Fink Isaksen 22. aug 2010, 20:33 (CEST)
Jeg er ved at udvide Bogstaveligheden (idet jeg har fundet et par kilder) og er truffet på et problem som du sikkert kan løse Ude og Hjemme er det det samme som Frederik Hendriksen startede eller er der ingen sammenhæng? --Villy Fink Isaksen 27. aug 2010, 17:20 (CEST)
Nej, det er to helt forskellige blade. Ude og Hjemme som F. Hendriksen startede er fra 1877 og havde kun en kort levetid, så vi skal have en flertydig på banen. Det nuværende Ude og Hjemme har nok hovedbetydningen, så det andet blads artikel skal nok hedde Ude og Hjemme (1877-1884). Jeg vil lave en artikel om bladet i den nære fremtid, alt det stof som jeg fandt frem i min forgæves søgen fortjener at blive brugt. Den Brandes tidslinje du har linket er et godt fund. --Saddhiyama 27. aug 2010, 17:33 (CEST)
Min kilde er "Carlsbergfondet, Frederiksborgmuseet, Ny Carlsbergfondet - Årsskrift 1981", ISBN 87-7496 801 7, side 101-105. Heri er flere kilder to bøger og formentlig nogle arkivialler på Kgl. Bibl. --Villy Fink Isaksen 27. aug 2010, 17:51 (CEST)
Har fundet en kilde mere som også har en del om Ude og Hjemme: F. Hendriksen, Mennesker og oplevelser anden udgave fra 1932, (første udgaven var en privat udgivelse på 110 expl.) andet oplag var på 700. Det ser ud til at hele kap. VII berører Ude og Hjemme ialt siderne 139 - 225! - Denne bog er øjensynlig kilden til Carlsberfondet artikel. --Villy Fink Isaksen 12. sep 2010, 19:42 (CEST)
Det lyder interessant. Jeg starter snarest på artiklen med de kilder jeg har, og så kan der jo fyldes på efterhånden. Det er ret utroligt at et så forholdsvist ukendt og kortlivet blad har sådan en overflødighed af kildemateriale. --Saddhiyama 13. sep 2010, 22:16 (CEST)

Carl Glockengiesser[rediger kildetekst]

Jeg har fået en henvendelse om en dansk/tysk maler der var aktiv på Bornholm før 2. verdenskrig, hans navn var Carl Glockengiesser. Ved du noget om ham eller kan du opsporer kilder om ham. --Villy Fink Isaksen 3. sep 2010, 12:41 (CEST)

Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Bibliotek.dk og Google giver ingen resultater, og jeg har ikke rigtig nogen forudsætninger på området (H.W. Lauesen artiklen blev til på grund af at jeg tilfældigt fik bogen om ham i hænde). --Saddhiyama 5. sep 2010, 13:34 (CEST)

Frederiksberg , Metropolområdet og temeraturer[rediger kildetekst]

Mener de at Frederiksberig (som er selvstendig kommune -ja, selvfølgelig) ikke indgår i begrebet "Copenhagen City" ? Eller i begrebet "Danmarks hovedstad" ? Selve Hovedstaden består af København, Frederiksberg og Gentofte kommuner. (Tre kommuner der sidden 1902 dannet EN by - ikke kompliceret !

Da Stevns kommune ikke står med i listen over kommuner i "metropolitan area" kan denne kommune ikke rimeligt tilføres dette område. Det gamle HT-område omfadter 2747 km2. Hvor dan har Du kommet op i 2950 ?? Faktalisten til højre er meget viktig for alle byer i Wiki, fx for samligning og at der indføre det kommunale indbyggertal er ikke vad læsere forventer sig. City of London har fx kun 4500 indbygger - men bliver det en god faktaliste, synes Du ? Men der er fx et eget politikorps (helt uafhængelig af det ovrige London och forskælligt fra "the Metropolitan Police" og "Scotland Yard") Hvis en læser fra fx Spanien vil læse om København vil han få korrekte fakta - ikke. Og det er fuldstendig agurk at ikke medtage Frederiksberg (i tallerne i faktalisten til højre) når læseren vil læse om København på engelsk, ikke?

Der er også fler fejl. Temperaturer skal angives måned for måned - med et eneste tal for månedens middeltemperatur. Højste og lavseste middeltemp giver ingen korrekt info, månedsmiddeltemp er ikke (middel-max minus middel min)/2 - uden højre ford temperaturen stiger meget hurtig efter solopgang, men falder kun langsomt efter solnedgang. Tallen skal beregnes med to decimaler og præsenteres med en decimal. En eneste metrologisk station skal bruges (den mest centrale) for både nedrerbørd og middeltemperaturer. Latitud og Longitud samt højde skal præsenteres i kilden, ligesom for hvilken meterrologisk periode middertallerne drejer sig om. Standard er 30-års perioder, og den seneste er gyldig fra 1961-1990. I 2020 får vi den neste, men det findes i hvert fald 3 tidligere 30-årsperioder for København (1871-1900, 1901-1930 og 1931-1960).

Med venlig hilsen Pontus Eriksson, Landskrona (programmør med eksamina, man var kartograf og metrolog i den svenskre hær 1984-85, og derudover arbejder jeg meget med statistiske opgaver). Sverige er dog ikke mit "fædernesland". Det er Skåne - og måske Danmark hvis någen gang det bliver muligt.

Du har nogle spændende pointer, men det vil nok være mest konstruktivt at fremsætte dem på artiklens diskussionsside, så brugere der er vidende på området kan nyde godt af dem. Det ser ud som om du har den opfattelse at det er mig der er forfatter til artiklen, det er ikke tilfældet. Artiklen er blevet til ved mange redigeringer af utallige brugere. Jeg har kun selv stået for en enkelt redigering der tilføjede nogle kilder vedrørende bydelens historie. Hvis der er deciderede faktuelle fejl er du velkommen til selv at rette dem, da er større diskussion ikke nødvendig (med mindre selvfølgelig at der er nogen der har indvendinger). -- Mvh Saddhiyama 4. okt 2010, 23:21 (CEST)


OK - Jeg skal ikke give Dig skylden for alt der jeg synes galet med "Copenhagen" på engelsk wiki. Undskuld. Jeg synes at for den almendelige brittiske/amerikanske wiki-benydter at Frederiksberg indår i hvad der menes med "Copenhagen City". Det kan selvfølgelig diskuteres men jeg tror den ukunnige læser der vil lere sig mer om Dronningens by er mere intressered af størrelsen af byen (i faktalisten) en de lokale grænser. Og hvis Stevns (ny) kommune tælles ind i arealet for metropolitanområdet , så må kommunen stå med i listen over kommunder der indgår i metropolområdet - eller så må Stevns areal fjernes fra området. Jeg har ikke fundit ud hvis Stevns ingår - men det er en kommune der ikke har nogen by (mig bevist) og det er et af Danmarks minst tætbebyggede områder. Dog vil man få med lokaltogen til Fakse Ladeplads / Rødvig. Forskællige kilder siger forskældige ting om denne sag. Fx mailede Claus Prichard fra Ballerup kommune at "Hovedstadsregionen=HT+Stevns", hvilket ikke gjorde mig ret meget klogere. Jeg hade opfattelsen at Metropolområdet = Hovedstadsregionen (ikke Region Hovedstaden dog) = HT /HUR -området. Andre påstår at "Stevns næppe kommer med i Hovedstadsregionen". Dog savner hvad jeg synes betydning (selvfølgelig) - men enten må Stevns kommune stå med bland "Outer municipalities" eller så må arealet tælles foruden Stevns. Det er ikke kun noget jeg synes, men logik (...synes jeg...) "smiley" Om klimaspørsmålet har jeg intet mer at tilføre. Undskuld mine stavfejl, og med venlig hilsen. Pontus Eriksson

P.C. Klæstrup[rediger kildetekst]

Jeg har lavet en ny fra DBL om P.C. Klæstrup en tegner der tegnede til Corsaren, men der står ikke noget om ham i artiklen (eller for den sags skyld i hele den danske wikipedia). --Villy Fink Isaksen 6. okt 2010, 19:44 (CEST)

Forhistorisk tid[rediger kildetekst]

Der er ændringsforslag på Diskussion:Menneskets urhistorie og forhistorie . Sechinsic 5. nov 2010, 19:27 (CET)

Danmarks Illustrerede Almanak[rediger kildetekst]

Jeg er stødt på denne almanak / tidsskrift ved mit arbejde med Wilhelm Marstrand, måske skal det have en artikel? Du er jo manden til den slags emner. --Villy Fink Isaksen 11. nov 2010, 12:24 (CET)

Jeg kigger på det, men jeg kan nok ikke love meget mere end en stub. Selv om du har ret i at mediehistorie er en af mine store interesser, så synes der ikke rigtig at være nogle kilder i den retning. Og jeg må indrømme at i kunsthistorien har jeg nok kun overblik over de lange linjer indenfor denne periode, dvs ikke meget detaljeret indsigt til at supplere med. --Saddhiyama 13. nov 2010, 21:34 (CET)

Skabelon:Dansk rock og rytmisk musik[rediger kildetekst]

Hej (du er vist også en slags rock'n'roller)

Kunne jeg få dig til at kigge på denne navboks for at se om du kan forbedre den?

Skabelon:Dansk rock og rytmisk musik

--Villy Fink Isaksen 13. dec 2010, 19:53 (CET)

Interessant. Jeg har tilføjet noget, og vil nok tilføje nogle flere efterhånden som jeg kommer i tanke om dem. --Saddhiyama 14. dec 2010, 15:58 (CET)

Kristian Zahrtmann[rediger kildetekst]

Hej

Jeg har tilføjet kilde i artiklen om Kristian Zahrtmann i afsnit "Homoseksuel?" - her var forøvrigt slettet det "?" jeg satte oprindeligt. Hvis du mener dette er nok med denne ændrig og kilde, kunne denne skabelon {{Spekulativt afsnit}} måske fjernes, men det er op til dig eller andre, men ikke mig. --Villy Fink Isaksen 10. jan 2011, 21:43 (CET)

Det ser ud til at en anden er kommet mig i forkøbet. --Saddhiyama 11. jan 2011, 10:09 (CET)

Magazin for Kunstnere og Haandværkere[rediger kildetekst]

Dette magasin skal måske have en artikel? Måske ved du noget eller kan finde noget om det? Men jeg ved ikke andet end at det er omtalt i artikler om G.F. Ursin og Søren Hjorth.

med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen 13. feb 2011, 20:52 (CET)

Der ser ud til at være en dybdegående online kilde her. Helt klart nok til at bygge en artikel på. --Saddhiyama 14. feb 2011, 11:44 (CET)

Når du sidder og laver om, kunne du så ikke gøre det i ædru tilstand? Du har forsøgt at omskrive en artikel; men en sætning som »Han blev født i Viborg, og blev fra Roskilde Kathedralskole i 1877, tog.« - er noget vrøvl. Han blev ikke et tog og arbejdede ikke for DSB. Hvis ikke du snarligst får revideret din redigering til noget fornuftigt, vil jeg slette den! --Hans Christophersen 21. mar 2011, 01:37 (CET)

Det er altid rart at vide at du er villig til at slette en redigering der har tilføjet 1000 bytes ekstra tekst til artiklen, bare fordi 4 ord er malplaceret. Jeg håber at det kun er når du redigerer på kokain at du kommer med sådanne udtalelser. --Saddhiyama 21. mar 2011, 10:28 (CET)
Det sidste sagt som en, måske mindre sjov, kommentar med hib til en nylig politiker-udtalelse. Pointen er at det er lidt trættende at blive beskyldt for at redigere i påvirket tilstand når man, ud af tusindvis af redigeringer, kommer til at lave enkelte mindre fejl. Man kommer i regelen også længere med en høfligere tone. --Saddhiyama 31. mar 2011, 11:27 (CEST)

Request for translation.[rediger kildetekst]

Warm greeting from Korean Wikipedia! Could you help us to translate articles simple:Kara, simple:IU (singer), simple:Running Man into your unique and honourable language? Thank you in advance! Tsuchiya Hikaru 26. jan 2012, 15:33 (CET)

Ugebladet "Hver 8. Dag"[rediger kildetekst]

I artiklen Slagmaleri er nævnt dette ugeblad Hver 8. Dag, kender du det. Jeg kan finder lidt om det via Google, men ved ellers intet om det. --Villy Fink Isaksen 4. feb 2012, 18:34 (CET)

Jeg har ikke hørt om det før. Det optræder desværre ikke i Thomsens & Søllings Danske Aviser, så jeg kan ikke på stående fod bidrage med noget. Der findes tilsyneladende en bog om det: Johan Severin, Hver 8. Dag : Illustreret Ugeblad : om en bladudgiver og hans bogtrykker, Danmarks Grafiske Museum/Dansk Pressemuseum, 1998. ISBN 87-90464-05-2. Den burde indholde nok informationer til en lille artikel om bladet. --Saddhiyama 5. feb 2012, 10:55 (CET)
Tak! - Men det var her jeg så det: Genrebillede, beklager fejlen. --Villy Fink Isaksen 5. feb 2012, 12:32 (CET)
En artikel er nu oprettet, men jeg kan ikke finde noget hvornår bladet lukkede. --Villy Fink Isaksen 28. feb 2012, 20:20 (CET)

...for at redde Frederiksberg Ældre Kirkegård. Jeg havde ikke bemærket problemet. --KLN (diskussion) 16. sep 2012, 16:32 (CEST)

Ingen problemer. --Saddhiyama (diskussion) 16. sep 2012, 23:39 (CEST)

Kommentar ønskes[rediger kildetekst]

Hej Saddhiyama, da du før har haft noget at gøre med artiklen "Heidelberg-Katekismen", ønsker jeg din kommentar angående mit forslag til en titelændring. Se diskussionssiden. Silasriis (diskussion) 14. jan 2013, 16:33 (CET)

Hej, Saddhiyama. Du har nye beskedersøren1997's diskussionsside.
Du kan fjerne denne besked når som helst ved at fjerne {{Svar}}-skabelonen.

Rispebjerg[rediger kildetekst]

Hejsa, der står i folderen fra Naturstyrelsen: "Bornholms største forsvarsværk fra jernalderen ligger strategisk på et naturligt næs på Rispebjerg." Det er godt nok kun en folder, men tager de sig friheder? TherasTaneel (diskussion) 14. sep 2013, 00:00 (CEST)

Det må jeg ærligt indrømme at jeg ikke har den mindste anelse om. Jeg vil dog anse folderen for at være en pålidelig kilde i Wikipedia sammenhæng, selvom der sikkert kunne findes noget bedre (lokalhistoriske eller arkæologiske artikler/bøger). --Saddhiyama (diskussion) 14. sep 2013, 00:03 (CEST)
Ja, håber der findes nogen gode - har bare ikke ledt endnu, iøvrigt hvad skal "de dekorerede lerskiver" hedde herpå? (dekorationerne er desuden også på f.eks. stykker af skifer) TherasTaneel (diskussion) 14. sep 2013, 00:08 (CEST)
Hvis "solstene" er den etablerede terminologi i litteraturen, hvilket det ser ud til ifølge de angivne kilder, så bliver vi simpelthen nødt til at differentiere, dvs lave to forskellige artikler "Solsten (navigation)" og "Solsten (religion)" eller sådan noget lignende (det kræver selvfølgelig at nogen skriver en artikel om de rituelle solstene). Det vil simpelthen være for forvirrende at prøve at få dækket begge emner i en artikel, da de er for forskellige i kronologi og anvendelse. Jeg havde ikke hørt om lerskive solstenene før nu, så jeg har overhovedet ikke berørt det emne i den nuværende Solsten artikel. --Saddhiyama (diskussion) 14. sep 2013, 00:14 (CEST)
Ja, det var da en god ide - enig. Nå, har du også været der ;) jeg så lige din Nr. 5.000.000 på Commons - nice, tillykke med det. TherasTaneel (diskussion) 14. sep 2013, 00:18 (CEST)
Hehe, tak for det. Rent tilfælde, men det gav da lidt boost omkring danske emner på Wikipedia et stykke tid. Jeg anser dig for vores lokale ekspert om rituelle solstene (i kraft af at du nok er den på dansk Wikipedia der har læst mest om emnet, uanset hvor meget/lidt det er), så forhåbentlig kan du oprette en artikel om emnet? Det gør ikke noget hvis det bare er en stub, jeg vil mene at emnet er vigtigt nok til bare at blive nævnt. Jeg vil prøve at støve nogle kilder op og skal nok bidrage hvis jeg støder på noget interessant. --Saddhiyama (diskussion) 14. sep 2013, 00:39 (CEST)

Heh, jeg håber da også der er andre der interessere sig for emnet, som kigger med - jeg er ikke ekspert på nogen måde, men skal da gerne forsøge, men jeg ved ikke hvornår det bliver. TherasTaneel (diskussion) 14. sep 2013, 01:07 (CEST)

Der er helt sikkert andre der interesserer sig. Og bare rolig, intet haster på Wikipedia. Så tag din tid. --Saddhiyama (diskussion) 14. sep 2013, 01:28 (CEST)

Warming og Warming[rediger kildetekst]

Hvis Mikkel og Bo Warming faktisk er i familie, undrer det mig at dette forhold skulle være uinteressant. Det turde da være et oplagt spørgsmål, når de nu deler efternavn. --Palnatoke (diskussion) 30. sep 2013, 11:40 (CEST)

Så vidt jeg kan se er den eneste kilde til dette et forum-indlæg af Bo Warming. Det undrede mig meget at en IP ihærdigt prøver at indsætte denne oplysning i introduktionen til begges artikler, ikke blot på et så spinkelt grundlag men også på en så prominent plads. --Saddhiyama (diskussion) 3. okt 2013, 10:57 (CEST)

To sjæle, én tanke...[rediger kildetekst]

.... du kan bare slette mit indlæg igen, hvis der er for meget dobbelt-konfekt. Mærkeligt jeg ikke fik en 'redigerings-konflikt' melding. Dbh. --Pixi Uno (diskussion) 13. nov 2013, 00:39 (CET)

Nej, jeg synes at dit indlæg er helt fint og jeg er glad for at der kommer en administrator ind over. Han er blevet advaret indtil flere gange tidligere om netop det samme. Så mit næste skridt var netop at tage emnet op på Landsbybrønden for at få iværksat sanktioner i fald det fortsatte, men det er godt at andre er opmærksomme på problemstillingen. --Saddhiyama (diskussion) 13. nov 2013, 00:53 (CET)

Kulturkampen (tidsskrift)[rediger kildetekst]

Måske du kan tilføje noget om Kulturkampen (tidsskrift) eller rette i opslaget. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. mar 2014, 12:37 (CET)

Global konto[rediger kildetekst]

Hej Saddhiyama. Jeg kan se du ikke har fået en global konto - se Speciel:CentralAuth/Saddhiyama. Du kan aktivere det i Indstillinger. Bagefter kan du hængte de konti, som er dine, fra andre wiki'er sammen, så det er samme konto. Fordelen er du kan komme til andre wiki'er, herunder Wikidata og Commons, uden at skal logge ind igen. Og på tidspunkt skal alle konti være globale. Hvis du vil være sikker på at du beholder samme brugernavn, så gør det nu. --Steen Th (diskussion) 12. sep 2014, 10:14 (CEST)

En gammel traver[rediger kildetekst]

Saddhhiyama, jeg kan se, at du har rettet lidt i artiklen om Frank Grevil og særlig sætningen: "Spørgsmålet om eksistensen af masseødelæggelsesvåben og Iraks overholdelse af FN's pålæg om destruktion af masseødelæggelsesvåben var afgørende for den danske regering til at tilslutte sig den krigsførende kaolition mod Irak". Jeg kan se, at du synes at være fortaler for en fortolkning, der støtter, at dette spørgsmål var afgørende, idet du dog påpeger, at andenhåndskilder er relevante.

Ser man på førstehåndskilden, er det vel spørgsmål om øjnene, der læser. Beslutningsforslaget lægger vægt på at Irak ikke har overholdt sine nedrustningsforpligtelser og ikke har samarbejdet med FN's våbeninspektører. Ser man på beslutningsforslagets motivering under førstebehandlingen, er det vel ikke så meget eksistensen af våbene, men derimod den manglende efterlevelse af resolutionerne samt det, at Irak ikke kunne redegøre for 1.000 tons "forsvundne" kemiske våben. Da det er lidt kildent og politisk betændt, bør det vel drøftes igennem på diskussionssiden. Pugilist (diskussion) 27. jan 2015, 15:33 (CET)

Førstehåndskilden bør ikke anvendes på Wikipedia som kilde for en fortolkning. Som enhver ved var spørgsmålet om masseødelæggelsesvåben det primære emne da politikerne lancerede deres hensigter i medierne. Mediekampagnen er en ligeså reel del af historien om Danmarks deltagelse i Irakkrigen som den reelle juridiske lovtekst, for uden folkelig opbakning var der intet politisk belsutningsgrundlag, og det var dette som Frank Grevil reagerede på. Derfor er andenhåndskilder absolut nødvendige som kilder til sådanne generelle udtalelser, dvs historikeres og journalisters publikationer om emnet, da vi ikke selv her på Wikipedia begiver os af med personligt at tolke kilderne. Det burde efterhånden være basal viden for Kryhmlj. --Saddhiyama (diskussion) 30. jan 2015, 23:53 (CET)
"Som enhver ved" er en problematisk kilde - særlig til en begivenhed, der fandt sted for mere end ti år siden. Uden at ville blande mig i den konkrete diskussion (der bør tages på artiklens diskussionsside) finder jeg det nu ikke helt uproblematisk at bortse fra kilder, der dokumenterer, hvad nogle rent faktisk sagde, for i stedet at lægge vægt på kilder, der dokumenterer, hvad andre mener, at aktørerne mente. Særlig i en kontroversiel sag. --Pugilist (diskussion) 31. jan 2015, 00:10 (CET)

Rettigheter til C. E. Jensen[rediger kildetekst]

Hei Saddhhiyama. Jeg tar kontakt med deg fordi jeg ser at du har lagt ut karikaturer av C. E. Jensen på hans side. Jeg arbeider med innsamling av bilder til en bok om norsk offentlighetshistorie. Vi er interessert i å bruke to karikaturer av C. E. Jensen, men jeg behøver filer som er større enn de som ligger ute på wikipedia. Vet du hvor jeg kan få tak i filer med høy oppløsning? Eller om det er noen jeg kan kontakte for å finne disse? Det er spesifikt disse to vi ønsker å bruke: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Den_Storm%C3%A6gtigste_Dronning_Caroline_Mathilde_til_H%C3%A6st.jpg og https://no.wikipedia.org/wiki/Fil:S%C3%A6rsynet_af_en_Commission_i_Aaret_1798.jpg AndersHel1988 (diskussion) 29. mar 2017, 14:22 (CEST)

Hej Anders. Det lyder som et spændende projekt som jeg da nok skal læse når det udkommer. De sidste par år har opvist en sand overdådighed af rigtig spændende norsk forskning i dansk-norsk 1700-tals historie, som jeg selv har nydt rigtig godt af, og det skal da være mig en glæde at kunne yde dette lille bidrag til mere af samme skuffe. Jeg har nu uploadet højere opløsningsudgaver af de to billeder til Wikimedia Commons (hhv. 1 og 2), forhåbentlig er de i en brugbar størrelse (min scanner kan desværre ikke gå højere op uden at crashe, sandsynligvis på grund af mangel på RAM eller lignende). Husk blot at angive Wikimedia Commons som kilde i jeres bog, så skulle der ikke være nogen problemer med at reproducere billederne frit. med venlig hilsen --Saddhiyama (diskussion) 29. mar 2017, 15:57 (CEST)
Hei igjen Saddhhiyama. Tusen, tusen takk for dette! Lover å kreditere Wikimedia Commons, som du ber om. Boken skal hete Allmenningen, og blir gitt ut på Universitetsforlaget i løpet av året. Med vennlig hilsen AndersHel1988 (diskussion) 30. mar 2017, 18:21 (CEST)

Salmonsens[rediger kildetekst]

Hej Saddhiyama

Jeg ved ikke om du har været opmærksom på diskussionen: Wikipedia:Landsbybrønden#Et problem og en løsning. Da du har oprettet en del artikler, som er kopieret fra Salmonsens, og der desværre er nogle af dem, hvor forfatteren ikke har været død i 70 år, så tænker jeg, at du måske kunne have lyst til at deltage i den oprydning, der tager udgangspunkt i siden: Wikipedia:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK, og på den tilhørende huskeliste Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK.

Mvh Kjeldjoh (diskussion) 22. mar 2018, 09:56 (CET)

Ludvig Koch[rediger kildetekst]

Ludvig Koch er en af de artikler der er rent afskrivning, og indstillet til at blive slettet.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 19. maj 2018, 13:02 (CEST)[svar]

Joseph Anton Koch er også en af de artikler der er [ttps://usercontent.irccloud-cdn.com/file/IC9FidmD/image.png rent afskrivning], og indstillet til at blive slettet.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 19. maj 2018, 13:15 (CEST)[svar]

Hej Saddhiyama

Så vidt jeg kan se, er det dig der har skrevet sætningen med "Gyldendalske Boghandel og det Nordiske Forlag (forkortet GBNF)". Har du en kilde til dette navn (og forkortelse)? Jeg har aldrig set dette navn før, hvorimod jeg har dusinvis af bøger og andre kilder med navnet Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag, sådan som det står i indledningen i artiklen om Gyldendal. Benadikt (diskussion) 5. okt. 2022, 21:29 (CEST)[svar]

Formuleringen "Gyldendalske Boghandel og Det Nordiske Forlag" ses et stykke nede på denne side hos Kb.dk, Det Kgl. Biblioteks billedsamling
http://www5.kb.dk/images/billed/2010/okt/billeder/subject5688/da?page=2 ("Knud Rasmussen med sit Doktordiplom")
Det kan jo være en fejlskrivning, så det ville være godt med flere eksempler.
-- PHansen (diskussion) 6. okt. 2022, 09:28 (CEST)[svar]
I 1900 var de to forlag slet ikke lagt sammen, så teksten refererer nok ikke til et forlagsnavn. Benadikt (diskussion) 6. okt. 2022, 15:05 (CEST)[svar]