Diskussion:Bus rapid transit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Indledende definition[rediger kildetekst]

Vi kan ikke have en indledning, der er en oversættelse af en omgang bullshit-bing anprisninger fra et firma fra USA. Kan nogen med forstand på emnet finde en neutral definition. --Madglad (diskussion) 8. nov 2017, 07:31 (CET)

Kunne man ikke bare ovesætte indledningen fra den engelske: "Bus rapid transit er et busbaseret kollektivtransportsystem, der er designet til at forbedre kapaciteten og pålideligheden i forhold til et konventionelt bussystem." (måske mere derfra) Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. nov 2017, 07:42 (CET)
Jo, det lyder da mere neutralt. --Madglad (diskussion) 8. nov 2017, 09:46 (CET)

Tog på gummihjul[rediger kildetekst]

Transport- og Boligministeriet omtaler nu i juni 2020 konsekvent BRT som "tog på gummihjul", jf. https://trm.dk/nyheder/2020/undersoegelse-af-tog-paa-gummihjul-brt-paa-østbanen/

Er der nogen, der har kendskab til, om andre lande også er begyndt at kalde busser for tog på gummihjul? --MGA73 (diskussion) 10. jun 2020, 09:36 (CEST)

Hej. Det har ikke megen relevans for Wikipedia. Udtrykket "tog på gummihjul" er et billedsprog opfundet for at lancere en bestemt politisk agenda for BRT busser. Det bidrager ikke med noget som ikke allerede står i artiklen. RhinoMind (diskussion) 13. jun 2020, 15:50 (CEST)
Vi kunne måske tilføje noget omkring det at indsætte BRT som erstatning for tog. Det står der vist ikke noget om i artiklen? RhinoMind (diskussion) 13. jun 2020, 15:55 (CEST)

Hvad med bussignaler?[rediger kildetekst]

Er bussignaler ikke del af BRT? Selv hvis de ikke er, kunne man stadig henvise til siden.