Diskussion:C++

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ting der er vigtige[redigér wikikode]

For alle wikipedias sider er det vigtigt at de ikke påstår noget som muligvis er forkert. Jeg har slettet en reference til at Windows og Linux bruger C++ kode, og jeg mener at lignende eksempler kræver dokumentation. Det er muligt at komponenter i Windows og Linux operativ systemer er skrevet i C++, men det betyder ikke at hverken Windows' kernel eller Linux er skrevet delvist i C++, med mindre disse er afhængig af en C++. I hvert fald med hensyn til Linux, er dette ikke tilfældet.

Jeg er enig. Linux er trods alt skrevet udelukkende (kernel'en) i C. Windows er, så vidt jeg ved, skrevet i Assembly på det lavere niveau, og C++ på interface-niveau. --Zor 18. feb 2009, 12:59 (CET)
Windows fra Windows 95 og fremefter indeholder C++ kode i kernen. Da jeg ikke har nogen citater vil jeg dog unlade at tilføje det til artiklen (særligt da det er ganske irrelevant for sproget).

Syntaks?[redigér wikikode]

Der påståes i artiklen at Java og C# har næsten samme syntaks som C++. Eftesom der er mange ting der gøres MEGET anerledes i C++ end de to andre sprog, mener jeg at det er forkert.

Eksempel: I Java bliver en ufuldstændig klasse defineret som et interface. I C++ bliver en eller flere af metoderne sat lig med 0.

Et andet eksempel er brugen af public/protected/private keywords i Java og C++:

Java

public class Foo
{
  public void bar()
  {
   // do something
  }
}

C++ (i dårlig stil -- normalt vil man ikke inkluderer metodens kode i classens definition)

class Foo
{
  public:
    void bar()
    {
     // do something
    }
}

Da jeg ikke kender C# vil jeg undlade at komme med eksempler vedrørende det sprog.

Det er rigtigt at C++, Java og C# har den samme grundlæggende syntaks, men så snart der er tale om syntaks vedrørende andet end C kompatibel kode, er der meget lidt overlap.

Jeg foreslår at den pågældende stump tekst bliver slettet.

Bedre hello world[redigér wikikode]

Jeg har tilladt mig at skrive en mere C++ lignende udgave af hello world programmet. Det illustrerer (til en vis grænse) brugen af klasser og streams en hel del bedre end det gamle.

Det er sandt at den viser den kraft operator overloads i C++ har, men det eksempel du indsatte i stedet tror jeg absolut ikke vil give nogen mening for en nybegynder. Og idéen med hello world er jo at det skal være simpelt. Jeg foreslår, at begge (både den gamle og den nye) hello worlds bliver indsat på siden. Den gamle burde nok stå som den "basiske". --Zor 25. maj 2009, 10:49 (CEST)

Indforstået i C++[redigér wikikode]

Hej

Jeg kan se du har sat en indforstået-boks på C++ tilbage i 2012. Jeg undrer mig bare om du stadig synes det er relevant. Du skrev i dit edit at "multiparagdimatisk" kunne være en årsag - jeg har midlertidigt refereret den til programmeringsparadigme.

Hvad kan vi gøre for at fjerne dens status som indforstået? --2002loucle (diskussion) 13. aug 2019, 08:42 (CEST)


Jeg tror at man skal erkende at visse tekniske emner ikke kan formuleres populærvidenskabeligt og derfor fjerne skabelonen. /Madglad (diskussion) 13. aug 2019, 09:53 (CEST)

Jo, jeg er enig. vh. 2002loucle (diskussion) 13. aug 2019, 13:28 (CEST)
@2002loucle: Da jeg indsatte skabelonen, var artiklen mere indforstået. Artiklen er bedre nu. --Inc (diskussion) 16. sep 2019, 10:25 (CEST)