Diskussion:Chili con carne

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Oprindelse[rediger kildetekst]

Ifgl den engelske artikel er chili con carne fra texas - denne artikel siger mexico.. På den engelsk tex-mex artikel står der at chili con carne er en typisk ret - denne artikel siger chili con carne ikke er texmex. (Skrev Skibden (diskussion • bidrag) 10. mar 2011, 17:02. Husk at signere dine indlæg.)

Prøv også at læse den tyske de:Chili con Carne... --Villy Fink Isaksen 10. mar 2011, 17:08 (CET)
Oplysningerne i afsnittet "Oprindelse" strider så meget mod hvad der står i andre sprogs wikipediaer. Hvis ingen protesterer, vil jeg tillade mig at slette dem. Eller er der nogen, der er friske på at oversætte den tyske version? (Tillader mig lige at sætte overskrift på tråden). --17. aug 2013, 13:17 (CEST)

Betegnelse?[rediger kildetekst]

Så vidt jeg ved bruger vi på dansk betegnelsen "chili con carne" for denne ret. "Chili" er en frugt. Hjart (diskussion) 15. dec. 2022, 19:53 (CET)[svar]

Hjart har ret i, at vi aldrig kun siger chili om madretten chili con carne, men idéen med at ændre opslagsordet er formentlig at give plads for vegetarversionen chili sin carne. Men jeg mener, chili con carne som opslagsord skulle have været bibeholdt, eftersom den af Scudsvlad foreslåede form ikke er slået igennem (endnu). Mvh Hans Christophersen (diskussion) 15. dec. 2022, 21:12 (CET)[svar]
Lad os endelig flytte den tilbage. Der er heller ingen begrundelse givet for flytningen. Navnet blokerer heller ikke på nogen måde for en artikel om chili sin carne. Og retten hedder heller ikke "Chili"
- Sarrus (db) d. 15. dec. 2022, 21:17 (CET)[svar]