Diskussion:Christian Winther (digter)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Christian Winther (digter) er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.

Huskeliste for Christian Winther (digter): rediger · historik · overvåg · opdater
  • Bør have en lidt mere uddybende indledning
  • Skal have en grundig gennemlæsning og oversættelse til nutidsdansk
  • For mange tillægsord, der går teksten mindre neutral
  • Dårlig tegnsætning (skyldes nok kopieringen fra DBL)
  • Der mangler kilder til citater

Artiklen er meget afhængig af sit opgav i Bøghs - storartede men meget gamle - biografi om Christian Winther. Ud over de mange manglende henvisninger, kunne den bruge en beslutsom vaskning med henblik på at gøre sproget mindre højstemt. Det ville være helt oplagt at give mere plads til Winthers værker, da det er som forfatter, han er notabel. (Skrev AukenSune (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)


Under afsnittet 'Liv' står følgende smøre. Og uden kilder:

'Det var således ikke et fremmed hjem fru Winther skaffede sin søn, da hun besluttede sig til det af rektor Bloch indledede ægteskab, og hendes fine takt og rene hjerte gjorde det til en velsignelse for enkemanden og hans børneflok ikke mindre end for hendes egen elskede søn, der i Købelev præstegård kom under påvirkning af det ædleste samliv.'

Jeg synes det bør slettes, selvom det dog kunne være interessant her at tilføje noget om, hvordan miljøet på præstegården har dannet og påvirket ham: - "kom under påvirkning af det ædleste samliv." Det er det afsnittet godt vil, men det er ikke lykkedes på redelig vis endnu.


Enig --AukenSune (diskussion) 13. mar 2020, 12:24 (CET) --MikkelRoosevelt (diskussion) 13. mar 2020, 12:15 (CET)

Uforståelige formuleringer...[rediger kildetekst]

Under 'Forfatterskab' fandt jeg disse to formuleringer "Afstanden fra hans versfortrællinger til hans noveller er forholdsvis lille, og slægtskabet mellem for eksempel "Bægeret. En Hverdagshistorie" og "I et romersk Osterie" (versfortællinger) på den ene side og "Skriftestolen" og "En Hevn" (noveller) på den anden er ganske tydeligt." og "en art nedfotograferet romantik" som jeg synes er upræcise og svære at forstå... Hvordan skal man forstår 'afstanden' og hvad er det for nogle værker, der er i slægtskab med hinanden? Er de alle sammen forbundne eller hvad? Og hvorfor? Det er ret upræcist.

Følte ikke at jeg kunne omskrive formuleringerne, fordi jeg ikke helt forstår, hvad skribenten prøver på at sige... er der nogen der har en idé? - Amanda Andersen (diskussion) 15. mar 2020, 21:43 (CET)