Diskussion:Constitution Party

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Constitution Party

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Trade indsatte i 2019 {{Flyt|Forfatningspartiet (USA)}} på artiklen, men uden at oprette et flytteforslag. Artiklen blev oprettet under denne titel i 2012, men blev samme år flyttet til det nuværende Constitution Party af Pugilist.

WP:Navngivning#Generelle konventioner foreskriver at emnets almindelige navn på dansk skal bruges medmindre at det danske navn stort set ikke bruges.

Søger man på Infomedia med strengen (USA* OR amerika*) AND forfatningsparti* inden for tidsperioden "alle år" får man 33 artikler (51 med duplikatartikler). Heraf er mange dog om det egyptiske forfatningsparti eller forfatningspartier i andre lande. Efter min optælling handler kun 4 artikler om det amerikanske parti. (USA* OR amerika*) er inkluderet for at undgå endnu flere resultater der peger på det egyptiske parti, men det kan selvfølgelig havde skævvredet resultatet. Uden denne begrænsning er antallet af unikke artikler 126 (216 i alt), og det antal orker jeg ikke at finkæmme.

Søger man med strengen (USA* OR amerika*) AND "Constitution Party" inden for samme tidsperiode får man 7 artikler (8 med duplikatartikler). Her er alle imidlertid om det amerikanske parti. Fjerner man (USA* or amerika*) kommer der flere artikler, men de er alle engelsksprogede telegrammer – og dermed irrelevante ift. dette formål – eller om det egyptiske parti.

Jeg har ikke gennem overfladisk søgning kunnet finde danske forskningsartikler der handler om partiet. Af nysgerrighed undersøgte jeg, om partiet er nævnt på Kongressen.com, der er et centralt dansk nichemedie om amerikansk politik, men hverken "Constitution Party" eller forfatningsparti* optræder på webstedet.

  •  Flyt ikke Der er ikke meget data at basere en formodning om hvad der er det almindelige danske navn for partiet, nok fordi det er et fringe-parti der sjældent vækker interesse i en dansk kontekst. I et tilfælde som dette mener jeg der er mere plads til pragmatik, og vil således foreslå at artiklen forbliver under sin nuværende titel idet det er partiets kaldenavn på engelsk og antageligvis vil differentiere det fra forfatningspartier i andre lande hvor hovedsproget ikke er engelsk. Jeg medgiver dog at det er ud fra friere overvejelser og ikke forudbestemt af navngivningsreglerne. -- InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 17. okt. 2022, 21:16 (CEST)[svar]
  •  Flyt ikke - Artiklen blev oprindeligt oprettet i 2012 med teksten "forfatningspartiet i usa er et parti", hvorefter jeg gav artiklen noget indhold og flyttede artiklen til det nuværende. Årsagen til flytning (som jeg 10 år efter (!) husker det) var, at det ret marginale parti ret åbenbart ikke havde fået et gængs dansk navn endnu. Partiets relevans er smuldret efter Tea Party-bevægelsens opståen og Trumpismen, og der er næppe opstået et "almindeligt" dansk navn for partiet i de 10 år der er gået, hvilket InsaneHackers mini-undersøgele synes at bekræfte. Jeg har ikke stærke følelser for det ene eller det andet, men er der ikke et "almindeligt dansk navn", bør artiklen blive liggende, hvortil den blev flyttet. --Pugilist (diskussion) 17. okt. 2022, 22:44 (CEST)[svar]
  • Konklusion WP:Navngivning#Generelle konventioner ser ikke ud til at påkræve flytning af artiklen, og der er i øvrigt heller ikke opbakning hertil. Artiklen bliver derfor hvor den er. -- InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 30. okt. 2022, 00:36 (CEST)[svar]

-- InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 17. okt. 2022, 21:17 (CEST)[svar]