Diskussion:Danske adelsslægter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Findes den nyligt tilføjede slægt "v. Westh," i det værk, som listen skal afspejle? Den kan selvfølgelig være blevet overset tidligere, men det virker lidt mystisk på mig, at den først bliver tilføjet nu.--Heelgrasper 28. nov 2005 kl. 00:29 (CET)

Forsinket svar: Nej, og jeg har fjernet den. --KLN 30. nov 2009, 04:13 (CET)

Tjek lige det skema som jeg har lavet et udkast til på siden - kommentarer ønskes !--Christophersen 13. maj 2010, 21:02 (CEST)

Det er et velkomment initiativ! Især da folk ofte fejlagtigt tror, at listen fra Dansk Adelskalender er komplet (dvs. også omfatter uddøde slægter) - og derfor tilføjer navne til listen. En komplet liste vil nå op på over 700 slægtsnavne. Eneste kommentar herfra er, at jeg går ud fra, at årstal for uddøen (hvis kendt) også angives under "Status". --KLN 21. maj 2010, 12:38 (CEST)
Enig. Som med andre lister: Det vil være et plus, hvis tabellen gøres sortérbar. --Palnatoke 21. maj 2010, 13:00 (CEST)

Andg. mit slægt.[redigér wikikode]

Hvordan kan mit efternavn være "uddød" hvis min familie har haft dette efternavn over flere århundreder? Hvem er ansvarlig for denne side?
(skrev Yanpagh (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.) (Brug venligst de 4 tilder: ~~~~)

Jeg siger ikke at du ikke har ret, men vi har nogle grundregler. En grundregel er at alt skal kunne dokumenteres af troværdige kilder, som du kan læse her. Jeg kan påstå at mit efternavn er den mest forkommende efternavn i Nederlandene. Men uden en troværdig kilde er det bare et påstand. Du kan betvivle det og sige: "Hvor har du det fra?" Og så kan jeg sige: "Læs lige det her. trykt i "Deventer Almanak voor het jaar 2010", hos Uitgeverij Ghere i Doesburg.
Så selvom du nok har ret, skal det kunne verificeres i pålidelige kilder.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 22. apr 2018, 02:49 (CEST)

Sværdadel ?[redigér wikikode]

Du introducerer et begreb Sværd-adel, som jeg ikke ar set før. Hvad kan du sige om det ? De bedste hilsner Steen Thomsen