Spring til indhold

Diskussion:Davoserjazz

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spil og Lege Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spil og Lege, et forsøg på at koordinere oprettelsen af spil- og legerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 15. Oct 2020 05:30

"Mest almindelige" og "normalt" i forhold til regler

[rediger kildetekst]

Mit indtryk er, at Davoserjazz spilles på rigtig mange forskellige måder. Jeg stiller mig derfor tvivlende over for at de runder (og point) der er angivet er de "almindelige" eller "normale". Jeg tænker at der er to veje: Enten bløder vi op for formuleringerne - dette er "et eksempel" på hvordan spillet spilles - eller vi finder en troværdig kilde til reglerne. Er der nogen der ligger inde med "Spillefuglen" eller "Spillebog for hus, hjem og kro", og kan checke reglerne deri? NisJørgensen (diskussion) 6. jul 2015, 11:53 (CEST)

Du har ret. Jeg fandt to bøger, der anfører næsten ens regler og har refereret til disse. Desuden har jeg blødet lidt op på den indledende beskrivelse. Jeg håber, at det får folk, der spiller med varianter til at lade være med at rette i tide og utide. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 28. jul 2016, 01:15 (CEST)

Ved en googling får jeg det indtryk at 'davoserjas' er den mest udbredte stavemåde. Det er også den stavemåde Google foreslår ved indtastning. Den er også i overensstemmelse med sædvanlig dansk ortografi og med den i artiklen påståede etymologi. Og med en tidligere artikel, se ovenfor. Og med stavemåden i webkilderne. Desuden har hverken spillet eller udtalen noget med 'jazz' at gøre. Hvis der ikke der indløber protester bør artikelnavnet ændres til Davoserjas. --Madglad (diskussion) 14. okt 2020, 11:41 (CEST)

Eneste indvending er, at de to bøger, der anvendes i referencerne, begge bruger 'zz'-udgaven. Men de er på den anden side også relativt gamle. Hvis bare der bevares en omdirigering, er jeg ikke imod flytningen. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. okt 2020, 12:53 (CEST)