Diskussion:De Allierede

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Danmark[redigér wikikode]

Danmark var vel ikke en av de allierte? Det var vel heller motsatt. Jegkunneikkebrukenavnetmittfordidetalleredevartatt 12. nov 2007, 10:04 (CET)

Nu er artiklen mestendels oversat fra den engelske, så tag den op med dem. Men udover det, selvom Danmarks forsvar var latterligt ineffektivt, så blev der de facto udøvet militær modstand mod den tyske besættelse i 1940, hvilket så må gøre Danmark til de facto fjende af Tyskland i de få timer modstanden varede. --Rasmus81 12. nov 2007, 20:39 (CET)
Danmark afblæste modstanden øjeblikkeligt. Det forsvar, der fandt sted, var fordi ordrene om ikke at gøre modstand, ikke var nået ud. Danmark førte en samarbejdspolitik. At Danmark som stat skulle have været allieret er en efterrationalisering. --Madglad (diskussion) 16. maj 2016, 00:46 (CEST)
Danmark blev efter krigen regnet blandt de allierede (nok i høj grad på grund af Henrik Kauffmann) og fik dermed lov til at være medstifter af FN. Ja, efterrationalisering, men sådan er politik nogle gange. --Palnatoke (diskussion) 16. maj 2016, 01:03 (CEST)