Diskussion:De Bornholmske Jernbaner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Uden overskrift[rediger kildetekst]

Det kan da ikke være rigtigt at en bane nedlagdes samme dag den åbnedes?

Sebastjan 12 jan. 2005 kl 08:00 (CET)

I had the idea of creating a map of the section Klemensker to Rø which could possibly be reerected. I've looked up the area on Google maps (satellite view), but I could find the original track. Perhaps some Danish railway fans can help? (Sorry, I have no Danish). Greetz! bukk 19. aug 2009, 09:49

Efter Robbedale trinbræt var der sidespor til D.B.J grusgrav ,ballasten under sporet ,var bygget af robedalegrus.Gamle lok-førere har fortalt at sidesporet var så stejlt at vandet fra Tenderen sprøjtede ned i nakken på føreren når der blev nedad sidesporet. -Ib Madsen 15-12-2009 kl 23,30

Splitsning[rediger kildetekst]

Banerne bliver udvidet. De har været selvstandige jernbaner der først sener hen blev sammenlagt. Udvidelserne ville være for meget for et artikel. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 5. nov 2016, 20:04 (CET)

Jeg forslår at det nuværende artikel skæres til et artikel der handler om selskabet, mens Allingebanen, Gudhjembanen og Nexøbanen handler om banerne og deres oprindelse som selvstændige baner (selvom der var tale om en enkelt formand for de tre selskaber) Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 5. nov 2016, 21:25 (CET)
Jeg tager ordet "hærværk" i mig, men bortset fra det kan jeg stadig ikke se at det er nødvendigt at splitte artiklen. Med 8 sider er den jo ikke blandt de største – vi har masser af artikler, der er 3-5 gange større. Jeg ser opsplitningen som udtryk for tendensen til at prioritere kvantitet frem for kvalitet: Vi skal have så mange artikler som muligt, både på vores personlige konto og på dansk wiki. Det medfører at der er lavet masser af kedelige stubbe, som kun indeholder et par linjer, der også står i en anden artikel. Hvis vi nu kan opsplitte alle vores artikler i 4, kan vi næsten konkurrere med engelsk wiki i antal! Beethoven9 (diskussion) 6. nov 2016, 09:33 (CET)
Først hærværk, nu er jeg i gang med at promovere mig i antal artikler. Jeg vil gerne bede dig at holde dig fra denne slags kommentarer. Tak!
Nej. Det er jeg ikke. Hver bane blev oprettet separat. I 1900/1901, 1912 og 1913. De lukkede også i forskællige år. 1952, 1953 og 1968. Det var først i 1934 banerne blev lagt sammen. Banernes historie er derfor ikke det sammen. Jeg har ikke en væne for at splitte artikler. Men synes at det er rigtigt i denne tilfalde. Desuden er det nu muligt at udbygge artiklerne for sig. Ja - der er nogle sager der bliver gentaget. Er det et stor problem? Nej. For der er nuancer i historien. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 6. nov 2016, 09:56 (CET)