Diskussion:Den negride race

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Disse tre sætninger berettiger ikke en selvstændig artikel. Indholdet bør fordeles på Neger, Race og/eller Racelære. --Madglad (diskussion) 19. apr 2016, 12:51 (CEST)

Nej. --Palnatoke (diskussion) 19. apr 2016, 13:49 (CEST)

Total omskrivning nødvendig[redigér wikikode]

Moderne antropologi og genetik har fuldstændig modbevist eksistensen af diskrete racegrupper og specifikt eksistensen af en "negrid race". Artiklen er skizofren på den måde at den beskriver teorien som fortidig men samtidig behandler den som om den kan bruges til at fortolke moderne forskning. På dne måde misrepræsenterer den systematisk forskningen ved at fortolke ny forskning igennem et forældet syn på menneskets biologi. Artiklen er som den står nu både racistisk og uvidenskabelig og en skamplet på en encyklopædi der gerne vil videregive viden.Maunus (diskussion) 4. mar 2017, 11:53 (CET)

Forskningen har forlængst flyttet sig, men det ved Maunus ikke. Han lever i fordomme fra forrige århundrede. Rmir2 (diskussion) 4. mar 2017, 12:14 (CET)
Rmir, jeg beskæftiger mig med det her nu og er uddannet i det i dette århundrede. Jeg ved hvad jeg taler om, og kan dokumentere det med henvisninger. Prøv at finde nogle velanskrevne kilder fra de sidste ti år der bruger beskrivelsen "negrid race" om genetiske eller anatomiske grupperinger. Det vrøvl du har skrevet her hører til på Metapedia. Maunus (diskussion) 4. mar 2017, 12:29 (CET)
Fint nok, lav et tekstudkast. Læg det op på diskussionssiden, så tager vi det derfra. Det bliver en lang debat. Rmir2 (diskussion) 4. mar 2017, 12:32 (CET)
Opmærksomheden henledes på, at artiklen er oversat fra norsk wiki. Derfor må en bestridelse af artiklen omfatte denne. På norsk wiki har imidlertid ingen fundet anledning til at bestride indholdet. Rmir2 (diskussion) 4. mar 2017, 17:16 (CET)