Diskussion:Det armenske folkedrab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tyrkiet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyrkiet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tyrkietrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Jeg har rettet sproget og wikificeret artiklen. Desuden har jeg fjernet udtrykket "osmanarmenere". Det findes ikke på dansk, og det kan få nogen til at tro, at der var tale om en særlig "osmannisk" del af armenerne, hvad der ikke er tilfældet. Rent faktisk var det netop de armenere, der var konverteret til islam (se en:Demographics of Turkey#Others (Christians)), der blev skånet under deportationerne.--Sten Porse 1. feb 2007 kl. 11:58 (CET)

NPOV#Undue Weight[rediger kildetekst]

Den nuværende artikel giver massiv og helt uberettiget vægt til den tyrkiske regerings folke-mords benægtelse, og nævner slet ikke at eksperterne indenfor området er enige om at det der skete netop var et folkemord. Jeg vil forsøge at rette op på problemerne ved at oversætte noget fra den engelske artikel for at rette op på de åbenbare og massive problemer som artiklen har. -- ATN 6. maj 2007 kl. 19:42 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Wikiquote-logo.svg:

Majorly gendannede Image:Wikiquote-logo.svg: 17 revision(s) and 4 file(s) restored: done;

Majorly slettede Image:Wikiquote-logo.svg: removing some revisions;

-- CommonsTicker 16. okt 2007, 00:19 (CEST)

Hitlers Mein Kampf[rediger kildetekst]

IP-Bruger:37.96.108.169 har tilføjet til artikelen: "Adolf Hitler roser løsningen i sin bog Mein Kampf." Jeg har valgt at fjerne det fra artiklen, da jeg 1) ikke mener at det er relevant for artiklen hvad Hitlers holdning var, og 2) jeg ikke mener at det er tilstrækkeligt kilde at det står i "Mein Kampf". Engelsk oversættelse af Mein Kampf kan læses på gutenberg.net.au, og har kan jeg ikke umiddelbart finde omtale af det armenske folkedrab. --Kjeldjoh (diskussion) 13. jan 2020, 08:16 (CET)

Mein Kampf[rediger kildetekst]

Både den tyske original og den danske oversættelse har forfatterens rosende omtale med. Og det er vel rimeligt at tage positive oplysninger med, når der er så mange negative. 37.96.108.169 15. jan 2020, 06:54 (CET)

Det er komplet irrelevant hvad nogen måtte have ment om begivenheden. Hitler havde INTET med armenerne at gøre. Rmir2 (diskussion) 15. jan 2020, 09:19 (CET)

Relevans[rediger kildetekst]

Skal alle nævnte slettes, der ikke har noget med armenerne at gøre? Hitlers støtte kan da kun gavne Tyrkiets sag om ikke at anerkende det påståede folkemord. 37.96.108.169 15. jan 2020, 13:35 (CET)

Jeg har hverken adgang til den originale tyske Mein Kampf, den danske oversættelse. Men siden Armenien ikke er omtalt i den engelsk oversættelse på Gutenberg, så ville det være underligt hvis der var en rosende omtale i originalen. Men mener stadig ikke det er relevant hvad Hitler måtte havde skrevet i 30'erne, han var ikke part i konflikten.--Kjeldjoh (diskussion) 15. jan 2020, 14:40 (CET)

Skal relevans dikteres af Kjeldjohs adgang til litteratur skrevet i 30'erne? Mein Kampf er fra 1920'erne. Og at Kjeldjohs ikke har adgang til originalen, skal vel ikke forhindre andre i at bedømme den ægte vare og Hitlers udtalte mening?37.96.108.169 15. jan 2020, 21:20 (CET)

Relevans afhænger af betydning. Hvad Hitler mente er irrelevant, fordi han intet havde med armenerne at gøre og heller ikke anvendte begivenheden som motivation for sin egen politik. Rmir2 (diskussion) 16. jan 2020, 09:11 (CET)
Der er tale om to forskellige problemer. 1) Er informationen relevant for artiklen. 2) Hvis informationen er relevant, skal den dokumenteres med kilde, se Wikipedia:Referencer hvordan kilder beskrives, det er ikke tilstrækkeligt at sige, at det står i Mein Kampf.--Kjeldjoh (diskussion) 16. jan 2020, 09:46 (CET)