Diskussion:Din Offentlige Transport

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

På tide med en opstramning?[rediger kildetekst]

Det kunde være bedre med nogle officielle kilder Hvad jeg kan finde på den officielle website er meget sparsomt, http://dinoffentligetransport.dk/service/om-os/. Webstedet mangler helt basale oplysninger så som postadresse. Jeg kan ikke finde noget som helst på https://datacvr.virk.dk

Alt i alt er det meget sparsomt med kilder til formål, valg af det underlige navn, på hvilket niveau at beslutninger om oprettelsen er foretaget. --Madglad (diskussion) 26. nov 2016, 08:05 (CET)

Oprettelsen af samarbejdet er sket efter at være blevet vedtaget af Folketinget som en del af Lov om trafikselskaber, hvor formål og aktiviteter også er fastsat. Loven taler desuden udtrykkeligt om samarbejde, ikke om en decideret organisation med ledelse, postadresse osv. Jeg vil dog antage, at det er Movia, der tager sig af den praktiske af sagen. Hvad baggrunden for navnet angår, så er jeg ikke stødt på nogle kilder, men det handler nok bare om markedsføring. Udtryk som din eller dit bruges gerne af store virksomheder og organisationer for at virke mere personlige, mens forkortelsen DOT udmærker sig ved at kunne udtales som et ord. --Dannebrog Spy (diskussion) 26. nov 2016, 14:11 (CET)
Ja, jeg har heller ikke været i stand til at finde nævneværdige mænger information, hverken i dag, eller i et tidligere forsøg. Det eneste jeg kan tilføje er at domænet er registreret af Movia. --Madglad (diskussion) 26. nov 2016, 14:24 (CET)
@Dannebrog Spy, du tænker på lovens § 28 og 29? De handler om rejsekortet og rejseplanen. Eller § 1. stk. 2. med senere referencer? Den handler om etableringen af Movia. Loven omhandler ikke DOT, det må være sket efter aftale mellem Movia, DSB og Metroselskabet. Da Movia drives af de to regioner, skulle man tro at deres trafikudvalg har været involveret i sagen. --Madglad (diskussion) 26. nov 2016, 15:15 (CET)
Nej, det er beskrevet i § 7, hvor der blandt andet står: "Trafikselskabet på Sjælland, Metroselskabet I/S og de jernbanevirksomheder, der udfører offentlig servicetrafik på kontrakt med staten inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område, skal i fællesskab etablere et samarbejde om den offentlige servicetrafik, der udføres inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område. Selskabernes samarbejde efter 1. pkt. skal omfatte kundevendte aktiviteter, herunder billetsalg, kundeservice, hittegodsadministration, rejseregler, trafikinformation, markedsføring, kommunikation m.v., for trafik, der udføres inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område." --Dannebrog Spy (diskussion) 26. nov 2016, 15:21 (CET)
Ok, du har ret. --Madglad (diskussion) 26. nov 2016, 15:42 (CET)