Diskussion:Efebofili

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 04. Jun 2017 05:30

Tvivlsomt indhold[redigér wikikode]

Disse påstande lader til at gå imod såvel lovgivernes definitioner som gængs opfattelse, og jeg kan ikke finde kilder - ej heller er der kilder i artiklen - der underbygger disse.

  • Efebofili betragtes ikke som perverst eller som en forstyrrelse (parafili, ligesom pædofili). Derimod er det en ret naturlig ting, at mænd begærer unge piger.
  • Sociobiologisk forskning viser, at hanner fra alle primater foretrækker unge hunner.
  • Årsagerne til, at nogle voksne mænd har ulovlige forhold til piger under den seksuelle lavalder, kan være (...snip...) at pigen simpelthen er tiltrækkende.
  • Termen pædofili bruges ofte fejlagtigt om voksnes seksuelle tiltrækning til 13-15 årige børn. Denne sprogbrug kan skyldes uklarhed om, hvad der betegnes som et barn.
  • Biologisk set er 13-15 årige ikke nødvendigvis børn.
  • Ifølge katolske kilder har størstedelen af sagerne om seksuelt misbrug i den katolske gejstlighed drejet sig om efebofili og ikke om pædofili.

Den eneste refererede kilde, der i øvrigt forklarer en tiltrækning til 17-årige, og ikke til 13-15-årige, ligesom bogen udmærker sig ved at være et kontroversielt skrift der også efter eget udsagn - går imod den gængse opfattelse, og advokerer at loven - i modsætning til hvad den gør nu - burde skelne mellem børn som biologiske børn, og socio-normative børn.

Min egen viden om emnet er ikke stort, men min indledende undren over artiklen er kun blevet bestyrket i det jeg efterfølgende har læst om emnet - kan andre, med større viden eller kilder, argumentere for at artiklen er som den skal være, eller vil der være opbakning om en ændring af indholdet? SorenOlin [ talk to me ] 8. nov 2011, 18:51 (CET)

@SorenOlin: Enhver er velkommen til at rette artiklen. Jeg har sat {{tvivlsomt}} på. --Madglad (diskussion) 3. jun 2017, 08:10 (CEST)