Diskussion:Forgotten Realms

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sammenklappelig tabel?[redigér wikikode]

Hej. Er der nogen der ved hvordan man laver en sammenklappelig tabel? RhinoMind (diskussion) 15. aug 2018, 02:24 (CEST)

Brug CSS-class "mw-collapsible". Eksempel:
Grønsag Farve
Gulerod orange
Ært grøn
Tilføj også "mw-collapsed" hvis tabellen skal være sammenklappet fra starten. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. aug 2018, 02:51 (CEST
Tak for det. Jeg havde ledt og ledt, men kunne ikke finde nogen kode. Prøver at se om jeg kan få det til at funge. God sommer. RhinoMind (diskussion) 15. aug 2018, 03:59 (CEST)

Hvorfor farver (i udgivelsesskemaet)?[redigér wikikode]

Jeg forstår delvis godt et ønske om at gøre det nemmere at finde bestemte informationer ved hjælp af farver, men det virker ikke:

  • Farverne forekommer arbitrære
  • For farveblinde er der andre relationer mellem farverne end for normaltseende
  • Formateringskoder direkte i tekst er noget rod
  • Farverne gør det besværligere at bidrage

De to sidste kan delvis klares med relevant CSS, mens de to første er sværere at gøre noget ved. Måske det kunne give mening at formidle sammenhængene via tabelstrukturen i stedet? --Palnatoke (diskussion) 16. aug 2018, 07:43 (CEST)

Jeg er sådant set enig med Palnatoke her. Men det er almindeligt i nogle typer artikler at give informationer ved hjælp af farvemarkeringer i tabeller, men det er baggrundsfarven der ændres, og ikke tekstfarven. Ændret tekstfarve er normalt forbeholdt til markering af links. Desuden er det hele tabelceller eller tabelrækker der farves, ikke enkelte ord. Eksempler: Caroline Wozniacki#Titler WTA & Grand Slam, Sommer-OL 2016#Discipliner. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. aug 2018, 09:31 (CEST)


Hej. Jeg synes det er en god idé. Uden farvekode, bliver informationerne uoverskuelige.
  • add 1 Man må jo træffe nogle valg. Men valgene har dog ikke været arbitrære: Den orange og røde farve er valgt ud fra væsentlige farver i disse to regelsæt. AD&D bøgerne har orange bogryg og AD&D 2e har en kraftigt rødt logo farve. Samtid er orange og rød i samme farve-kategori, hvilket passer med at de gruppere som "Advanced" i modsætning til de efterfølgende regeludgivelser. D&D 3e, 3.5 og 4e er alle grønne, da det stort set er udviklinger af regler over samme tema. D&D Next er temmelig anderledes og derfor har den fået en blå farve. Farvevalget er altså ikke vilkårligt.
  • add 2 Det gør ikke noget. Det vigtige er bare at kunne koble farverne i grupper.
  • add 3 Hvis du har andre idéer til at gøre det samme, så værsgo. Jeg ved ikke hvordan man gør det anderledes. Og jeg kan heller ikke se at det overhovedet er et problem med kode i en kode-kilde.
  • add 4 Det synes jeg nu ikke, kan ikke se hvad problemet egentligt skulle være. Kan man ikke finde ud af det med farvekoderne, så bare drop dem. Så er der sikkert nogen senere hen der kan indsætte farvekoden.
Jeg havde egentligt bestemt mig for ikke at kommentere, for jeg synes det hele er en snak om ingenting, til gavn for ingenting. Men nu har jeg så leveret argumenter i stedet for. God sommer til alle. RhinoMind (diskussion) 17. aug 2018, 12:39 (CEST)

PS. Hvis nogen vil bidrage, så ville det være fedt hvis der er nogen der kan indsætte info/oversigt over computerspillene til Forgotten Realms. Det behøver jo ikke have relation til den tabel der har været emnet her, bare find på noget nyt. Måske et nyt afsnit om computerspillene? RhinoMind (diskussion) 17. aug 2018, 12:40 (CEST)

Hvis man vil undgå kode direkte i teksten kan man bruge skabelonen {{Color}}. Brugen er ligetil, f.eks. giver {{Color|red|rød tekst}}: rød tekst. Farverne virker arbitrære for udenforstående som mig. Hvis de ikke er det, ville det være godt med en forklaring af dem i teksten. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. aug 2018, 13:01 (CEST)
Har selv overvejet noget lignende. Man kunne lave en række forneden hvor farvekoden forklares. Små farve-firkanter hvor der så står "orange" = AD&D, "rød" = AD&D 2e, osv. Det var da en god idé at lave det.
Har nu kikket på de links til baggrundsfarve du giver længere oppe. Baggrundsfarve linket til regeludgivelse er for voldsomt i den her sammenhæng. Hvilken regeludgivelse publikationerne forbindes med er kun af lille betydning og slet ikke så afgørende. Det var også en væsentlig grund til at jeg valgt kun at farve selve teksten. Det er passende diskret til ikke at dominere hele tabellen. RhinoMind (diskussion) 17. aug 2018, 18:48 (CEST)
Det lyder fornuftigt med en "signaturforklaring". Det har vi har også skabeloner til: {{Legend}} og {{Legend0}}. {{Legend0|red|forklaring}} giver:      forklaring. {{Legend}} er det samme, men med blokformatering. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. aug 2018, 19:40 (CEST)