Diskussion:Françoise Héritier

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

uvedkommende indlæg[rediger kildetekst]

Følgende : "Fraværet af et opslag i det brugerredigerede Wikipedia blev af Tine Byrckel betragtet som et argument for at kampen for kvinders ligestilling er et dybt civilisatorisk projekt.[2]. " betragter jeg som uvedkommende indlæg, da det ikke handler om personen, Françoise Héritier. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 10. mar 2019, 14:19 (CET)

Det er vigtigt for forståelsen af Françoise Héritier i en dansk kontekst at forstå hvordan hendes person anvendes til argumentation for de af hende indførte begreber. At hun ikke har været tilstrækkeligt anerkendt til at der har været oprettet et Wikipedia opslag om hende er vigtigt for forståelsen af hende og hendes teorier. (Skrev Andbb (diskussion • bidrag) 10. mar 2019, 20:47. Husk at signere dine indlæg.)
Det er ikke Wikipedias opgave at give folk anerkendelse, uanset om vi hver især mener, at de fortjener det eller ej; vi skal beskrive personer, der allerede er tilstrækkeligt anerkendte til at være almindeligt relevante, jf. Wikipedia:Kriterier for biografier. Wikipedia er ikke et køns- eller på andre måder politisk projekt. Vh. SorenRK (diskussion) 10. mar 2019, 21:04 (CET)
(Det tidligere) Fravær(et) af et Wikipedia opslag om Françoise Héritier kan jo også ses som manglende interesse for at skrive på Wikipedia, eller ses som 1000 andre ting, men det har ikke encyklopædisk relevans. At artiklen ikke har været der før, er kun et udtryk for at der ikke har været nogen der har haft interesse i at skrive om hende, og ikke et udtryk for patriarkatets universale forskelsbehandling. - Nico (diskussion) 10. mar 2019, 22:09 (CET)
Enig. Jeg vil foreslå, at sætningen fjernes fra artiklen igen. Vh. SorenRK (diskussion) 23. mar 2019, 11:57 (CET)