Diskussion:Fugloy

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Floksmændene[rediger kildetekst]

85.235.249.242 skrev i selve artiklen:

"Jeg mener ikke at man kan kategorisere "Floksmændene" som en myte, eftersom det er en dokumenteret historisk hændelse - bl.a. med kildebelæg hos den daværende danske kolonimagt. Dermed mener jeg ikke, at historien ikke har fået sit eget liv og er blevet fortolket efter godtbefindende, men sådan er det jo med alle historier. En myte er en hændelse, som aldrig har fundet sted."

Genremæssigt er der tale om et historisk sagn, jeg bryder mig ikke om det upræcise "overlevering". For nu at bruge definitionen fra "Den Store Danske" formidler et historisk sagn "en — tit holdningspræget — viden om virkelige personer og tildragelser. Det kan være lokale personer og hændelser, en ond herremand, en tyvebandes hærgen, drabelige begivenheder under svenskekrigene m.m. Der kan også fortælles om personer og begivenheder uden direkte lokal tilknytning, Christian 4., Tordenskiold o.l." (...) "Ofte indeholder historiske sagn en kerne af konkrete oplysninger, der kan eftervises ved brug af traditionelle skriftlige kilder. Eftersom en del af sagnets funktion har været socialiserende, kan handlingsforløb og udfald af en begivenhed tit være ændret eller justeret i forhold til fortællefællesskabets holdninger og normer."--Batmacumba (diskussion) 29. mar 2016, 15:39 (CEST)

Modstridende oplysninger[rediger kildetekst]

I artiklen bliver der oplyst følgende under geografi: "Fugloy måler 11,02 km², men medregnet 23 holme og skær udgør den 10,03 km²." Det må være en fejl, da arealet burde blive større, hvis man regner skær og holme med. PHE77 (diskussion) 30. jul 2016, 11:44 (CEST)