Brugerdiskussion:PHE77

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

PHE77 (diskussion) 25. jul 2016, 11:01 (CEST)

Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, PHE77! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 24. jul 2016, 15:23 (CEST)

Henvisninger[redigér wikikode]

Jeg har forsøgt at indsætte en henvisning, men under referencer bliver linket bare rødt og henviser ikke til den ønskede hjemmeside. Kan nogen hjælpe? (skrev PHE77 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej og velkommen. Prøv at stille dit spørgsmål lidt mere uddybende i Hjælp:Nybegynderforum. Mvh. Madglad (diskussion) 24. jul 2016, 15:23 (CEST)
Det tog ikke lang tid at opklare: Du brugte de forkerte parenteser. Du skrev {{url}}, hvor du skulle have skrevet [url]. Jeg har rettet lidt til, så der er forklaring med på denne måde: [url Vist tekst, typisk sidens overskrift}} på url (bemærk mellemrummet efter url!). Se selv på Rune Glifberg.
Jeg håber, du er med, ellers spørg igen, gerne på Hjælp:Nybegynderforum, som Madglad nævner; så er der større chance for at få svar.
Fint arbejde med Guðrún Eva Mínervudóttir - jeg har lavet et par mindre forbedringer, først og fremmest tilføjet nogle kategorier samt forbundet den med artikler om hende på andre sprog - det sidste gøres via "Redigér links" i kolonnen yderst til venstre (nederst). Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. jul 2016, 21:57 (CEST)
Tak for svar Madglad og Amjaabc. Der er mange ting at holde styr på, men jeg vil jo gerne gøre det ordentligt, så andre ikke skal bruge tid på at rette mine fejl. Hilsen PHE77
Hej igen. Tak for svar. Husk et kolon ekstra foran dit svar og afslut dine indlæg med den automatiske underskrift --~~~~, så kan det ikke gå helt galt! Men Hjælp:Nybegynderforum er det sted, hvor du kan forvente hurtigst svar. --Madglad (diskussion) 25. jul 2016, 10:43 (CEST)
OK, det vil jeg prøve. Tak igen. PHE77 (diskussion) 25. jul 2016, 11:01 (CEST)
Vi er med på, at de kan være lidt uoverskueligt i begyndelsen. Men vær sikker på, at vi "gamle" gerne hjælper til, især når vi finder ud af, at en ny bruger virker seriøs, og der ser det godt ud med dig i mine øjne! Jeg bruger selv nogle gange (stadig efter 10+ år i projektet) at se på, hvordan lignende, gode artikler ser ud, når jeg arbejder på en anden artikel, og gøre noget i samme dur. Så kan det ikke gå helt galt. Men ellers er vi nogle stykker, der holder øje med, hvad især nye brugere laver og følger op på det - deraf disse kommentarer. Og selvfølgelig er man altid velkommen til at stille spørgsmål - de vil normalt også blive besvaret. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. jul 2016, 11:29 (CEST)
Det er rart at være i trygge hænder og tak for de opmuntrende kommentarer. Jeg sidder og studerer nogle af de eksemplariske artikler (bl.a. også dine) for at se, hvordan man laver kilder, fodnoter og eksterne henvisninger mm. Dokumentation er særdeles vigtig, så det vil jeg gerne blive god til, selvom jeg som udgangspunkt ikke er verdensmester i at arbejde med kildekode.PHE77 (diskussion) 25. jul 2016, 11:37 (CEST)
Hvad angår henvisningerne, så kan det gøres endnu bedre, end den skrabede udgave jeg nævnte ovenfor. Se fx Kasper Junker, hvor jeg netop har indsat to lidt forskellige referencer vha. {{cite web}} og {{kilde nyheder}}. Ved at bruge dem (som har mange flere variationsmuligheder end lige brugt i den artikel) kan man få meget fyldige henvisninger med strømlinet udseende. De fire mest vigtige parametre i begge er "url", "title", "publisher" og "accessdate". "url" giver sig selv, "title" er typisk den overskrift, der står på siden, "publisher" er typisk første led i "url", men kan også være navn på firma/avis/forening etc., og endelig er "accessdate" den dato, hvor man har slået den op for at skrive den i artiklen (så det også er troværdigt, hvis siden senere skulle blive slettet). Men hvis du synes, det er for kompliceret, så brug bare den simple udgave - det er absolut bedre end ingen henvisninger!
Jeg håber i øvrigt, det giver mening - ellers spørg gerne. Mvh. 25. jul 2016, 12:23 (CEST)

Tak[redigér wikikode]

Hej PHE77. Det er pænt af dig at takke mig mig for mine smårettelser efter dig - men det er nu ikke nødvendigt. Jeg har aldrig fået må mange tak her på så kort tid før :-) Fortsat god arbejdslyst! Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 28. jul 2016, 21:35 (CEST)

Wikipedias stilmanual[redigér wikikode]

Hejsa. Jeg har tilladt mig at tilrette Kristian Bomholt en smule, så den bedre opfylder Wikipedias stilmanual og dermed fremtræder mere neutralt.

Din indledende udgave virkede, på mig, lidt som et mindeskrift. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 29. jul 2016, 13:27 (CEST)

Hej Knud. Det er bare helt i orden. Jeg er enig i din kommentar og rettelser. En artikel skal ikke være panegyrik, og jeg er nok blevet influeret for meget af nekrologen, som jeg bl.a. har brugt som kilde. Det med den store dedikation og det enorme drive var dog karakteristiske egenskaber ved personen (som jeg på ingen måder kendte personligt), så måske tillader jeg mig at skrive noget om det igen, hvis jeg kan finde en brugbar kilde. MVH PHE77 (diskussion) 29. jul 2016, 14:15 (CEST)

Dine sprogkundskaber[redigér wikikode]

Hej PHE77. Jeg så, at du er ekspert i oversættelse fra bl.a. islandsk. Et lille tip er, at du kan sætte en nem lille boks op på din brugerside med bl.a. dine sprogkundskaber og på den måde give et lidt bedre overblik herover. Det gør du med skabelonen {{babel}}. Den er ganske velbeskrevet og kan i øvrigt bruges meget bred (misbruges voldsomt!), hvis man vil. Du kan evt. se, hvordan jeg har brugt den ret moderat på Bruger:Amjaabc. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. aug 2016, 18:01 (CEST)

Hej Arne. Tak for tippet. Jeg har set babelskabelonen på nogle brugersider, men jeg er endnu ikke kommet så langt, at jeg selv har forsøgt at anvende den, da der er så mange andre spændende ting at gøre og lære her på wiki'en. Jeg vil afprøve skabelonen efter aftensmaden. Mvh. PHE77 (diskussion) 3. aug 2016, 18:15 (CEST)

Anerkendelse[redigér wikikode]

Working Man's Barnstar.png Jens Vejmand-Barnstar
Det er længe siden, jeg har set en nytilkommen bruger, der så hurtigt har fået Wikipedia ind under huden, og som allerede er uhyre aktiv med en værdifuld oprydningsopgave: At finde manglende kilder. Så fuldt fortjent en Barnstar at "hænge op" herfra (samt tildeling af autopatruljeret, så vi patruljanter/administratorer ikke behøver at tjekke dine aktiviteter, der jo bare er i orden)!
--Arne (Amjaabc) (diskussion) 5. aug 2016, 20:52 (CEST)


Jeg takker for tilliden, som jeg efter bedste evne vil forsøge at leve op til. Jeg fortsætter arbejdet med indsættelse af manglende kilder, selvom jeg desværre snart må nedsætte aktivitetsniveauet en kende. Ærbødigst PHE77 (diskussion) 5. aug 2016, 21:04 (CEST)

retter CS1-fejl[redigér wikikode]

Først og fremmest, tusind tak for dit gode arbejde, der er ofte behov for noget pernittengryneri på da wiki, for at få resultatet til at fremstå professionelt. Thumbup.svg

Jeg har set du anvender betegenelsen "retter CS1-fejl", og lagt mærke til at det normalt betyder, at du er inde og rettet lidt på refs. Enkelte steder, har jeg set at du har rettet fra fx "28 October 2010"→"28. Oktober 2010". Det er absolut udmærket at du retter til dansk "date" og "accessdate", men vær venligst opmærsom på at det på dansk hedder "28. oktober 2010". Månedsnavnet er ikke et egennavn, og skrives derfor ikke med stort.

Tilsvarende vil det være fint, hvis du ved samme lejlighed kontrollerer om linket faktisk virker. I artiklen Surtsey virkede linket {{cite web|url=http://portal.unesco.org/en/ev.php-URL_ID=43039&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html|title=Canadian fossil park, an Icelandic volcanic island and archipelago in Yemen among sites added to UNESCO World Heritage List|publisher=UNESCO|accessdate=[[2008-07-08]]}} ikke længere. Det var til unesco.orgs nyhedsside. Den er sikkert opdateret nogle gange siden 2008. At finde den oprindelige meddelelse vil sikkert tage noget tid, og er i virkeligheden heller ikke interessant. Unescos omtale af Surtsey er derimod interessant. Det erstattede jeg så linket med.

Og om dateringen af linket "accessdate". Jeg ved det ikke var dig der formaterede det, men for at undgå alle misforståelser. Vi linker ([[]]) normalt ikke på en accessdate. Den er mest af alt interessant hvis man senere skal genfinde linket med en waybackmaskine.

Men nok engang tak for dit fine arbejde, fortsæt det. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. aug 2016, 20:05 (CEST)

Og jeg vil benytte lejligheden til at anbefale mere sigende redigeringskommentarer end "retter CS1-fejl". Redigeringskommentaren er ment som en hjælp til den, der af en eller anden grund har brug for at danne sig en ide om rettelsen, uden at læse den. Fx ved søgning i historikken eller ved patruljering. Jeg tror de færreste, mig inklusive, ved hvad en "CS1-fejl" er. --Madglad (diskussion) 9. aug 2016, 20:26 (CEST)
Til PerV: Tak for din henvendelse. Jeg er godt klar over, at måneder ikke er egenavne, så det er en fæl smutter. Jeg husker normalt at tjekke, om linkene faktisk virker, og mange steder har jeg fundet artiklen et nyt sted og erstattet med ny url, men igen, når det ikke er sket i Surtsey-tilfældet, er det en fejl - det var lige inden aftensmaden (pokkers). Tak for at påpege det, jeg vil gå igennem mine rettelser og tjekke, at det ikke er smuttet flere steder. Jeg linker ikke til accessdate, men på den anden side har jeg heller ikke fjernet henvisningen, men det vil jeg gøre fremover, efter du har gjort mig opmærksom på det. Til Madglad: Også tak for din henvendelse. Når jeg har brugt beskrivelsen "CS1-fejl" er det fordi, at det hedder sådan i oprydningsoversigten. Jeg kunne fx skrive "retter fejl i henvisninger" i fremtiden. Mvh. PHE77 (diskussion) 9. aug 2016, 21:04 (CEST)
God idé med "retter fejl i henvisninger". Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 9. aug 2016, 21:50 (CEST)
Hej PHE77. Du mener sikkert Wikipedia:Oprydning. Det er vist mest Bruger:Metalindustrien, der roder i den, vi kan jo høre ham om ikke det bør ændres. --Madglad (diskussion) 9. aug 2016, 21:55 (CEST)
Jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke havde nogen forstand på hvad det drejede sig om da jeg linkede til kategorien på WP:O. Jeg vidste bare at det var fejl, og at det havde noget at gøre med 'CS1'. Jeg kan sagtens ændre det, hvis nogen kan fortælle mig hvad jeg skal ændre den til (eller I er velkomne til selv at gøre det) :) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 9. aug 2016, 22:02 (CEST)
Jeg har ingen forstand på det tekniske, men under overskriften "Problemer i cite-skabeloner" står problembeskrivelserne på engelsk. Umiddelbart er det ikke det store problem, da det jo fremgår tydeligt nok, at det er tekniske problemer med den rette notation i henvisningsskabelonerne. Hilsen PHE77 (diskussion) 9. aug 2016, 23:47 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigér wikikode]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigér wikikode]

(Sorry to write in English)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:38 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:47 (CEST)

Mindre ændring[redigér wikikode]

Denne redigering] falder helt uden for grænserne af hvad du må markere som mindre ændring, se Hjælp:Mindre ændringer. --Madglad (diskussion) 27. nov 2018, 15:54 (CET)

Er det ikke en mindre ændring at tilføje et wikilink og angive genren? Hvis der i øvrigt ikke er tale om en ungdomsfilm, så skal det i givet fald rettes på wikidata, som jeg har holdt mig til. Mvh.PHE77 (diskussion) 27. nov 2018, 16:20 (CET)
Jeg har undtagelsesvis lagt et link til filmen på YT på artiklen. Det er en dokumentar. Men m-markeringen stemmer ikke med Hjælp:Mindre ændringer. Vær varsom med at bruge den. --Madglad (diskussion) 27. nov 2018, 16:24 (CET)
Jeg burde have studset over, at der i infoboksen på siden står, at det er en ungdomsfilm. Jeg gik ud fra, at wikidata har pålidelige oplysninger, men det er naturligvis en dokumentar. Jeg vil naturligvis i fremtiden være mere varsom med m-markeringen. Tak for at gøre opmærksom på det. Mvh. PHE77 (diskussion) 27. nov 2018, 16:30 (CET)
Det er ikke alle oplysninger i DFI-databasen, man kan stole på. Og det kan man heller ikke med robot-overførsler mellem forskellige databaser og forskellige Wikipedia-projekter. Mvh. Madglad (diskussion) 27. nov 2018, 16:58 (CET)