Diskussion:Fyn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Odense-Moentergaarden.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Odense Bys Museer. Projektet forsøger at koordinere artiklerne, der omhandler Odense Bys Museer. Hvis dette har din interesse, kan du begynde at udvide nærværende artikel, eller tjekke ind på ovenstående link for at se, hvad du ellers kan lave.Tredjestørste ø[rediger kildetekst]

Hvis Fyn er Danmarks tredje störste ö, hvilken ö er saa den anden störste? --Moi 20. aug 2004 kl. 17:30 (CEST)

Det er Vendsyssel-Thy også kaldet Den Nørrejyske Ø, altså området nord for Limfjorden. Det er på 4686 km² mod Fyns 2985. Byrial 20. aug 2004 kl. 17:39 (CEST)
Tak for svaret, jeg havde ikke tænkt paa den del af Jylland som en ö, men det er den selvfölgelig. --Moi 21. aug 2004 kl. 19:58 (CEST)


Nyt DK kort[rediger kildetekst]

der bør findet en nyt kort over Danmark, så det ikke er amtsgrænserne, der vises. --Wassini 28. mar 2007 kl. 09:27 (CEST)

Sociolekt[rediger kildetekst]

Nu her jeg aldrig boet inde i selve O´nse, men kan sprogfiórskellebe mellen de forskellige gader ikke snarere henføres under sociolekt? --B. Mathias Askholm 28. jun 2006 kl. 19:46 (CEST)

Jo det har du vel egentlig ret i! Jeg havde ikke tænkt på forskellen mellem en dialekt og en sociolekt. Min kone blev bare engang ringet op af en sprogforsker som ud fra samtalen kunne fortællle hvilken gade hun var vokset op i... --Wassini 29. jun 2006 kl. 09:28 (CEST)
I så fald er det mere dialekt end sociolekt. Men i en større by som Odense forekommer der nok både sociolektale og dialektale forskelle. Efter min mening er det ikke så vigtigt at skelne, det glider over i hinanden. --Casper 9. okt 2007, 00:50 (CEST)

Dialekt[rediger kildetekst]

Har tilladt mig at fjerne følgende, da jeg ikke kunne finde hoved og hale i det, og således heller ikke kunne tilføje den manglende mening: "På Nordfyn udtales f.eks. navnet "H.C. Lumbye" med tryk på første stavelse mens byen "Lumby" har tryk på sidste stavelse. Byen "Otterup" udtales "Ådderup" med tryk på første stavelse." - Trykfordelingen i "Lumby" har ikke noget med stød at gøre, forskellen på komponistens og byens navn har ikke noget med dialekt at gøre, og /'ådderup/ er en helt normal, dansk udtale.--Casper 9. okt 2007, 00:50 (CEST)

Kendte fynboer[rediger kildetekst]

Der er i dag i artiklen et afsnit om kendte fynboer, hvor brugere har skrevet en masse navne ind. Listen er ikke i overensstemmelse med Listenormen, hvorfor jeg har tilladt mig at slette listen. Det kan måske være meget sjovt med en lille liste over personer med tilknytning til en mindre by i Danmark, men det må formodes, at mindst 10% af alle "kendte" danskere er født eller er bosiddende på Fyn, hvorfor listen hurtig bliver enten meningsløs eller meget lang (udover at være i strid med listenormen). Personerne kan stoppes ind i en kategori, hvis lokalpatroitismen presser sig på. Pugilist (diskussion) 2. jun 2013, 16:37 (CEST)