Diskussion:Grammofonplade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

"En almindelig cd er gemt med 16 bit, hvilket giver mulighed for at gengive lyde på op til 44.1 KHz. Derfor bliver al lyd, som har en frekvens på mere end 44.1 KHz skåret væk, hvilket giver et "ujævnt" signal, fordi der så at sige mangler noget." Det giver overhovedet ingen mening.

  • Antal bits og antal herz to uafhængige ting, det ene giver ikke det andet.
  • Samlingraten er præcist 44.100 Hz. Ikke noget med "op til"
  • En samlingrate på 44.100 Hz gengiver toner på op til 22.050 Hz, se http://en.wikipedia.org/wiki/Nyquist_frequency

Den efterfølgende forklaring med billeder af kurver er også ret vildledende. Den siger jo at der ingen støj er på analog, hvilket jo er usandt. Der er støj på alle analoge medier. Både analogt og digitalt gengiver ikke signalet helt nøjagtigt, de forvrænger bare ikke på samme måde.

Jeg har ikke tid til at rette det lige nu, og jeg får det nok heller ikke gjort senere. (skrev 194.239.188.2 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg er helt enig i ovenstående betragtninger. Navnlig figurerne og den omkringliggende tekst er ret misvisende fordi man ignorerer indflydelsen af et anti-aliasingfilter; denne hovedkomponent i systemet vil reetablere signalet perfekt (ideelt set, i hvert fald) selvom de viste kurver kan give læseren et helt andet indtryk. For slet ikke at nævne teknikker som oversampling og "1-bit-konvertering" som gør tekstens forsimplede fremstilling yderligere problematisk. Endelig viser er to "analoge" figurer næsten samme periode og ikke 5 og 12 kHz som teksten anfører. Jeg retter artiklen til og fjerner figurerne indtil videre. Heje 7. nov 2006 kl. 23:17 (CET)