Diskussion:Helle Thorning-Schmidt/arkiv 4

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Leasingsagen[rediger kildetekst]

  Hvis dette afsnit skal genindsættes skal det først afpolitiseres og sprogrettes. Afsnittet var: === Leasingsagen === Ekstra Bladet afslørede den 31. maj 2011, at Helle Thorning-Schmidt privat udnyttede et [[moms]]hul, som et flertal i [[Folketinget]] – herunder [[Socialdemokraterne|Socialdemokratiet]] – ellers har stoppet med virkning fra 2013. Helle Thorning-Schmidt havde således [[leasing|leaset]] en bil hos Autocare i [[Glostrup]], der har en aftale med [[Fleggaard]] i [[Tyskland]]. Derved sparede hun 6 % i moms.<ref name=autogeneret2 /> Hullet kostede i det konkrete tilfælde statskassen i alt 24.480 kr. i mistede indtægter,<ref>[http://ekstrabladet.dk/nationen/article1563844.ece Ekstra Bladet - Helles momsfidus koster Danmark 24.480<!-- Bot genereret titel -->]</ref> og det anslås at [[den danske stat]] hvert år gik glip af 185 mio. kr. på grund af de danskere, som leasede bil i Tyskland.<ref>[http://www.bt.dk/politik/saa-meget-taber-staten-paa-helles-momsfidus Så meget taber staten på Helles momsfidus - Politik - BT.dk<!-- Bot genereret titel -->]</ref> I forbindelse med sagen hævdede Helle Thorning-Schmidt først, at hun ikke vidste, at bilen var leaset gennem et tysk selskab. Men af den leasingkontrakt, hun selv har underskrevet, fremgik det klart og tydeligt, at bilen var lejet hos [[Fleggaard]] på Industriweg 10 i Harrislee, [[Tyskland]], og at hun betalte 19 % i tysk moms af leasingprisen.<ref>[http://www.bt.dk/politik/lyver-helle-om-sin-leasingbil Lyver Helle om sin leasingbil? - Politik - BT.dk<!-- Bot genereret titel -->]</ref> Hun skiftede bagefter sin forklaring til, at hun var fuldt ud klar over, at bilen var leaset i Tyskland til lav tysk moms. Indrømmelsen skete da Ekstra Bladet dokumenterede, at hun umuligt efter læsning af leasingaftale og leasingvilkår kunne have været uvidende om, at bilen var leaset til lav tysk moms.<ref>[http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1565528.ece Ekstra Bladet - Helle indrømmer: - Jeg vidste det var en Fleggaard-bil<!-- Bot genereret titel -->]</ref> Socialdemokratiets skatteordfører, [[Nick Hækkerup]], fordømte i Ekstra Bladet privatpersoner, der leaser biler i Tyskland og udtalte, at "det kan ikke være rigtigt, at de skal grine af os andre hele vejen hen til banken, fordi de sniger sig uden om. Det er jo et solidarisk system for fanden."<ref>[http://www.bt.dk/politik/s-ordfoerer-helle-thorning-er-en-samfundsnasser S-ordfører: Helle Thorning er en samfundsnasser - Politik - BT.dk<!-- Bot genereret titel -->]</ref> Selv udtalte Helle Thorning-Schmidt, at "alt er foregået efter reglerne", og at hun havde "meget svært ved at se dramaet."<ref>[http://www.bt.dk/politik/helle-thorning-svaert-ved-at-se-dramaet Helle Thorning: 'Svært ved at se dramaet' - Politik - BT.dk<!-- Bot genereret titel -->]</ref>

  Afpolitisering og korrektur foretaget nu. Hilsen --Gustavpetersen67

  Jeg synes, at de forskellige "møgsager" fylder for meget i det samlede billede. Naturligvis skal de omtales, men her har det taget overhånd.--Ramloser (diskussion) 2. okt 2015, 19:14 (CEST)
  Det er jeg fuldt ud enig i. Det bør alle skæres ned drastisk.SDavidJacobsen (diskussion) 2. okt 2015, 19:16 (CEST)
  Uenig. De er alle notable og de er forholdsvist summarisk omtalt. TorbenTT (diskussion) 3. okt 2015, 00:41 (CEST)
  Det er jeg uenig i. Beskrivelsen bør indeholde et summarisk og neutralt oprids af sagen. Thorvald Launing (diskussion) 22. nov 2015, 10:15 (CET)