Diskussion:High school

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Obligatorisk?[rediger kildetekst]

"High school er en skoleform som er den afsluttende del af den obligatoriske uddannelse i Australien, Brasilien, Canada, Filippinerne, Japan, Mauritius, New Zealand, Singapore, Skotland i Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan og USA."

Jeg tvivler på, at high school er obligatorisk for alle i alle de nævnte lande? Jeg ved det ikke, men det vil jo i så tilfælde være meget anderledes fra Danmark, hvor kun folkeskolen eller tilsvarende uddannelse er obligatorisk.

Jeg synes derfor, der mangler en kilde til denne påstand. --Jhertel (diskussion) 28. jul 2013, 15:01 (CEST)

For Japans vedkommende er det ikke obligatorisk, men efter de obligatoriske grundskole (6 år) og mellemskole (3 år) fortsætter næsten alle japanske elever i gymnasiet/high school (3 år) og mange efterfølgende på universitet (4 år). På japansk hedder gymnasium/high school 高等学校 (koutougakkou) eller kort 高校 (koukou).
Noget andet er så, om der overhoved er nogen forskel af betydning mellem high school og gymnasium? Der er selvfølgelig visse forskelle landene imellem, men langt hen ad vejen fungerer de alligevel på samme måde. I Japan opererer man f.eks. med et treårigt forløb og faste klasser, noget mange danskere vil kunne nikke genkendende til. --Dannebrog Spy (diskussion) 28. jul 2013, 15:38 (CEST)