Diskussion:Hjørring

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Danmarks topografi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Danmarks topografi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Danmarks topografisrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Emblem-star.svg Artiklen Hjørring har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 19, 2006.

Stock post message.svg Huskeliste for Hjørring: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Indledning[rediger kildetekst]

At byen skulle ligge i et "tyndt befolket område" er ikke korrekt, jf. fx http://www.resumedatabase.im.dk/publikationer/strukturkom_Bind_I_/kap21.html

Hvorfor Hjørring ikke har en havn og opstod midt i landet. Der har jeg den forklaring at den opstod omkring et højdedrag og en kilde. Jeg troede at folk har rejst hertil for at besøge kilden (for at blive helbredt..., det er vist ikke det eneste sted i Europa??? mvh Lena

Hvad har tidszone og Hjørrings hjemmeside med demografi at gøre?

Polish article[rediger kildetekst]

Look at polish Wikipedia article. Nice, don't you think? Tukan 11. apr 2005 kl. 11:00 (CEST)

It's very nice... The article is bigger than the danish one... Nice work.

Areal: 311,4 km²?[rediger kildetekst]

Areal: 311,4 km²

Virker det ikke lidt voldsomt for en relativt lille by som Hjørring? Særligt når artiklen Hjørring Kommune gengiver nøjagtig samme tal (også for befolkning). Der må vist være sket en sammenblanding af by og kommune.--Heelgrasper 29. jun 2005 kl. 15:40 (CEST)

Det vil jeg tro. Jeg har indsat skabelonen kommuneby, for der for fremtiden ikke skal opstå forvirring. Som det ses på denne side, så har Hjørring by et indbyggertal på 24.789 personer. Dermed må arealet også være forkert. --Maitch 29. jun 2005 kl. 16:01 (CEST)
Artiklen handler desuden mest om kommunen - og så ser det ud til at oplysningen om at "Hjørring er den største by i Vendsyssel" skal tages med et gran salt; Nørresundby er vist større - hvis jeg fandt det rigtige regneark hos Aalborg Kommune, er der ca. 35000 indbyggere i Nørresundby. --Palnatoke 29. jun 2005 kl. 16:16 (CEST)
Man kunne skrive Hjørring er den største by i Hjørring Kommune med mindre det er for banalt. --Maitch 29. jun 2005 kl. 16:28 (CEST)
Nørresundby bliver regnet for en forstad til Aalborg - Aalborg ligger ikke i Vendsyssel... Det er den største "selvstændig" by hvis man kan skrive sådan.
Danske byer opgøres ikke længere med areal af Danmarks Statistk, så eventuelle arealangivelser i forbindelser med byer bør man være meget skeptisk over for.--Thomas Thorsen 27. maj 2006 kl. 03:13 (CEST)
Nørresundby har ikke i nærheden af 35.000 indbyggere, nærmere omkring 21-22.000. Og den regnes statistisk set ikke længere for en selvstændig by, men en forstad til Aalborg. Sidste gang Nørresundby regnes som selvstændig by er i 1976 med 22.339 indbyggere. De tre sogne Nørresundby, Lindholm og Hvorup svarer indbyggertalsmæssigt nogenlunde overens med Nørresundby, og de har i 2006 21.321 indbyggere mod 22.795 i 1976. Nærmeste konkurrent til Hjørring som Vendsyssels største by er Frederikshavn med 24.156 indbyggere. Hjørring overhalede Frederikshavn i 1997, primært på grund af befolkningstilbagegang i Frederikshavn.--Thomas Thorsen 27. maj 2006 kl. 03:13 (CEST)

HMK / HMAK[rediger kildetekst]

Det militære værksted tilhører Hærens Hovedværksted, som hører under HMAK (lidt endnu). HMK er en privat virksomhed (som dog også arbejder for militæret).

Gymnasium vs. latinskole[rediger kildetekst]

1903 fik byen et gymnasium

Det er utvivlsomt rigtigt, men det virker påfaldende, at man i Hjørring skulle oprette et gymnasium samme år, som gymnasiet erstattede latinskolen. Hvis man kigger her virker det også som om, at Hjørring Gymnasium egentlig blot skiftede navn i 1903, men var blevet oprettet som latinskole i 1872 (en tidligere latinskole var blevet nedlagt i 1740). Der bør derfor nok korrigeres lidt både i artiklen her og artiklen om gymnasiet. --Heelgrasper 2. jan 2006 kl. 19:27 (CET)

Fine observationer. Jeg har forsøgt at rette lidt op på det --Th 4. jan 2006 kl. 15:27 (CET)

Flot artikel[rediger kildetekst]

Hej,

Jeg er ganske enkelt imponeret over artiklen om min gamle hjemby...

Den er detaljeret, flot sat op og godt skrevet.

Dem der har været med til at lave den fortjener et klap på skulderen.

Mvh.

Lars Hansen (Hillerød)

Hjørring Afholdsforening[rediger kildetekst]

figurerer under overskriften 19. årh., men burde have sin egen side, til hvilket artiklen om Hjørring passende kunne henvise. Der kunne være et hav af andre foreninger, som ellers også skulle have plads her. /Th 27. aug 2010, 12:15 (CEST)

Hvis du synes denne forening lever op til notabilitetskravet synes jeg bare at du skal gøre det. Du kan evt. gøre det ved at sakse teksten herfra, sætte den ind i den nye og skrive en indledende sætning. mvh --Ktp72 27. aug 2010, 12:40 (CEST)