Diskussion:International Martial Arts Federation - Kendo

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flytteforslag: International Martial Arts Federation - Kendo

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

International Martial Arts Federation er en international organisation, der organisere øvrige discipliner end lige Kendo. Jeg foreslår derfor, at artiklens navn ændres til 'International Martial Arts Federation', eftersom artiklen omhandler denne organisation som helhed. --Kontoreg 25. aug 2013, 18:23 (CEST)

  •  Flyt Jævnfør ovenstående. --Kontoreg 25. aug 2013, 18:29 (CEST)
  •  Flyt ikke - For ikke-kyndige vil tilføjelsen "Kendo" som betegnelse for sporten være nyttig. Rmir2 (diskussion) 26. aug 2013, 20:26 (CEST)
    •  KommentarArtiklen beskriver at organisationen organiserer kendo... "ikke-kyndige" kan blot gøre sig den ulejlighed at læse artiklen. Havde du forestillet dig, at der skulle oprettes artikler for alle de øvrge discipliner under navnene: "International Martial Arts Federation - Judo", "International Martial Arts Federation - Karate", "International Martial Arts Federation - Aikido", etc? Der er stadigvæk tale om en og samme organisation, hvis navn er International Martial Arts Federation. --Kontoreg 26. aug 2013, 20:54 (CEST)
Det må vist afhænge af organisationens størrelse og af hvor meget, der kunne (og burde) skrives om de enkelte kampsportsgrene. Hvis dette er omfattende, vil en kortere oversigtsartikel og uddybende detailartikler vel være på sin plads. Der er mange organisationer, hvor en sådan opsplitning i henholdsvis paraplyorganisation og underafdelinger vil berettige til omtale af dem alle. Men da jeg ikke har særlig indsigt i netop denne organisation, er jeg villig til at overveje min umiddelbare vurdering (nemlig at organisationen er meget omfattende), hvis andre med bedre indsigt overbevisende kan argumentere for det. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. aug 2013, 21:16 (CEST)
International Martial Arts Federation (IMAF) er én international organisation, der organiserer forskellige kampsportsgrene (karate, judo, kendo, etc). Der eksisterer ikke "underafdelinger", men organisationen optager nationale forbund. (I Danmark har der eksisteret et forbund, der kaldte sig International Martial Arts Federation - Denmark - mig bekendt eksisterer denne organisation ikke længere.) Aktuelt er den ene kampsportgren, kendo, som IMAF kalder for "division" beskrevet i artiklen International Martial Arts Federation - Kendo. De øvrige divisioner bør også beskrives i artiklen (endnu ikke beskrevet) og såfremt beskrivelsen af disse "divisioner" bliver for omfattende, så bør man overveje oprettelse af artikler, der særskilt beskriver de respektive "divisioner". Under alle omstændigheder er "International Martial Arts Federation - Kendo" en forkert navngivning for organisationen International Martial Arts Federation. Jeg tror, at der er mange lighedspunkter mellem din og min vurdering - eller hvad? --Kontoreg 27. aug 2013, 19:25 (CEST)
  •  Flyt - Jeg bøjer mig for Kontoregs argument. Det lyder som om, at det er helt tilfældigt, at underafsnittet om "kendo" er omtalt men de øvrige kampsporter ikke. Specialartikler er fremtid - indtil videre. Rmir2 (diskussion) 27. aug 2013, 20:01 (CEST)
 Kommentar De øvrige kampsporter burde også beskrives yderligere i artiklen for at gøre artiklen mere komplet. Artiken er forholdsvis nyoprettet og der er således i fremtiden håb om, at øvrige wiki-brugere vil bidrage med yderligere oplysninger. Mit fokus ligger primært i selve informationen om organisationens eksistens og ikke detaljegraden af de respektive kampsporter som organisationen varetager. I det mindste kan vi glæde os over, at disciplinen Kendo er beskrevet i artiklen med præcise kildehenvisninger. --Kontoreg 28. aug 2013, 07:00 (CEST)
 Kommentar Til Rmir2, jeg har tænkt lidt over din efterspørgsel vedrørende 'specialartikler'. Hvad siger du til, hvis der fra artiklen 'International Martial Arts Federation' under afsnittet om divisionen Kendo bliver oprettet et wiki-link til en 'specialartikel', der udelukkende beskriver Kendo under International Martial Arts Federation? I så fald hvad skal denne artikel så hedde? Kunne artikel så denne 'specialartikel' hedde: 'International Martial Arts Federation - Kendo'? De øvrige divisioner under International Martial Arts Federation kan så blive koblet på som specialartikler efterhånden, som de bliver beskrevet. --Kontoreg 31. aug 2013, 09:26 (CEST)
Hvis der kan skrives informative artikler om paraplyorganisationens enkelte divisioner, så synes jeg, at det er en god ide. Som du har jeg tænkt over det og fundet, at det letteste er at "starte med" en oversigtlig intro-artikel (som denne vist rettelig er) og derfra fordybe sig i det eller de delemner (kampsportsgrene), der har speciel interesse. Jeg forestiller mig, at perspektivet i disse artikler burde være både "oppefra" og "nedefra": dels hvorledes divisionerne er placerede i paraplyorganisationen fx mht rettigheder og forpligtelsen i denne, dels hvorledes de enkelte klubber er organiserede i forhold til organisationsstrukturen. Det er ikke et emne, jeg kender meget til. Bedst vil det være, hvis nogen, der selv deltager i sporten, kunne skrive om disse ting. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 2. sep 2013, 08:34 (CEST)
OK, jeg afventer, at artiklen 'International Martial Arts Federation - Kendo' i første omgang bliver flyttet til 'International Martial Arts Federation', dernæst vil jeg oprette en artikel under navnet 'International Martial Arts Federation - Kendo', der så bliver specialartiklen vedrørende Kendo. --Kontoreg 2. sep 2013, 21:06 (CEST)

Det lyder godt. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 3. sep 2013, 14:21 (CEST)

 Flyt ikke - Nu er der der gået en rum tid, så jeg har besluttet mig for at oprette en særskilt artikel om organisationen 'International Martial Arts Federation'...En anden måde at effekturere ovenstående konsensus. --Kontoreg 18. okt 2013, 23:17 (CEST)
Konklusion:
Problemet løst. Pugilist (diskussion) 21. nov 2013, 23:09 (CET)