Diskussion:Jørgen Christensen-Dalsgaard

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Supplerende oplysninger og billedspørgsmål[rediger kildetekst]

JDC har per e-mail givet følgende oplysninger, som jeg har flettet ind i artiklen:

  • Studentereksamen: Kolding Gymnasium (der var kun et dengang), 1969
  • Rumudvalget: der har jo været forskellige versioner, men jeg har været medlem af dem 1994 – 2017
  • I kan jo også få ESA’s Science Programme Committee med, hvor jeg var dansk delegat 2005 – 2017, inklusive et år til sidst som præsident.
  • Leder af SAC 2012 – 2022 (og vice-leder af TAC, et andet grundforskningscenter, 1994 – 2004).
  • Jeg har været medlem af Commission 27 siden tidernes morgen, men jeg var præsident for kommissionen 2000 – 2003 og for Division V af IAU 2003 – 2006.

Han må jo betragtes som en førstehåndskilde, men jeg er usikker på, om og hvordan det skal inkorporeres i artiklen.

Jeg har skrevet til Aarhus Universitet for at få tilladelse til at benytte et karakteristisk billede af JCD på hans kontor. Jeg kan godt uploade billeder, men hvordan gør man, hvis man ikke personligt har copyright? Og når billedet er uploaded, hvordan bliver det så synliggjort, skal man benytte artiklens "Infoboks Wikidata person" og udfylde felterne med "billede"?

AstroOgier (diskussion) 6. jun. 2022, 15:17 (CEST)[svar]

  1. Vedrørende brug af personlige meddelelser som kilde: Der er nogle principielle problemer, især at det ikke er verificerbart, det vil sige det ikke er muligt for andre brugere som krævet at kontrollere om det oplyste er korrekt. Så principielt kan personlige meddelelser ikke bruges som kilde. De nævnte oplysninger er efter min opfattelse ikke specielt vigtige eller afgørende for artiklen og er ikke kontroversielle, så jeg foreslår at lade dem blive stående i artiklen uden angivet kilde. Måske vil der på et tidspunkt dukke en offentlig tilgængelig kilde op.
  2. Billeder kan kun uploades til Wikimedia Commons som er et andet projekt end Wikipedia (men med samme ejer: Wikimedia Foundation). De accepterer kun billeder som må bruges frit af alle. Derfor er det ikke nok hvis ophavsretshaverne giver tilladelse til at bruge billedet på Wikipedia. Det er nødvendigt at billedet frigives til brug for alle. Se nærmere om frit indhold på c:Commons:Licensing på Commons (links som starter med "c:" er links til Wikimedia Commons). Den anbefalede metode er at man bruger guiden til frigivelse af billeder på c:Commons:Wikimedia VRT release generator. Man kan også sende en tilladelse med e-mail (se c:Template:Email templates/Consent/da). For billeder som man selv taget, og som ikke ellers er offentliggjort, kan man angive en fri billedlicens i forbindelse med upload af billedet.
  3. Ja, billedet kan bruges i artiklen ved at udfylde felterne "billede" og "billedtekst" i infobokskoden i artiklen. (Der er også andre måder, men dem vil jeg springe over her).
  4. I øvrigt: Din login med brugernavn og password gælder til næsten alle projekter under Wikimedia Foundation. Du kan således redigere alle sprogudgaver af Wikipedia og Commons med samme login som for dansk Wikipedia. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. jun. 2022, 23:57 (CEST)[svar]
Tak for det udførlige svar. Jeg afventer tilladelse fra Aarhus Uni og vil så gå videre med dine anvisninger. AstroOgier (diskussion) 7. jun. 2022, 10:16 (CEST)[svar]
Så lykkedes det at få fat på et billede og det uploadet. AstroOgier

Ang. billedet Du skriver fotoet er taget af Rasmus Rørbæk, men på commons står der Holger Nielsen (se nederst under Metadata. Hvad er mon rigtigt? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. jun. 2022, 08:36 (CEST)[svar]