Diskussion:København Syd Station

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt S-tog. Projektet forsøger at koordinere artiklerne, der omhandler Københavns S-togsnet. Hvis dette har din interesse, kan du begynde at udvide nærværende artikel, eller tjekke ind på ovenstående link for at se, hvad du ellers kan lave.




Er der nogle gode kilder til fremtidig betjening af stationen? Hvilke togkategorier stopper? --Madglad (diskussion) 5. aug 2016, 14:23 (CEST)

Stationstype[rediger kildetekst]

Stationen ligger på tre TIB-strækninger, med potentiale for perron på en fjerde strækning. Perronerne ligger vist teknisk set for visses vedkommende på den tekniske Vigerslev Station. Vi har i Wikipedia-diskussion:WikiProjekt_Jernbaner#Stationstyper diskuteret om stationstypen skulle udgå, hvilket den så indtil videre må gøre i dette tilfælde. --Madglad (diskussion) 5. aug 2016, 14:23 (CEST)

Linje F - videre mod Lufthavnen ?[rediger kildetekst]

Jeg kommer fra den andre side af Øresund. Men jeg har 600 km op til Stockholm, men meget meget tædtere på til København. Så København er også min hovedstad. Og historisk er ju vi skåninger dansker. Til sagen - hvis S-banen blev forlænged vest for Ny Ellebjeg , til en station over havnen (Kalveboderne) - Ørestaden - Tårnby st - Tårnby Øst/Indriges st - Lufthavnen (sammen med banen mod Skåne i alt 4 spor, men "Øresundstogene" kan standse ved Ørestaden st og Lufthavnen st men ikke på de andre tre stationer). Så bliver det en stor fordel for alle der vil rejse mellem Køgebugtområdet, Høje Taastrup/Roskilde/Kalundborg - og også fra Frederikssund <=> og det mellerste Amager, Lufthavnen indkludered. Er det intet indtresse eller forslag for en sådan bane. Det bliver til en lavbro mere og lidt tunneler, men prisen for det hele kommer vel næppe op de helt store summer ? Men skulle give meget tilbage for alle der med S-tog passerer Ny Ellebjerg st, Danshøj st og Flintholm st, i det at man ikke bliver nødt til at køre op til Hovedbanen og skifte til Metro M2 der, eller op til Nørreport st og så M2 derfra. Har denne forlængelse af linje F diskuterets ? 83.250.83.65 21. jan 2021, 19:21 (CET)

Antal rejsende[rediger kildetekst]

@Glenn: Østtællingen har ikke fundet sted siden torsdag den 13. november 2008.Den allersidste Østtælling

Så der foreligger ingen tal for østtællingen 2022.

3.692 er det tal man får ved at fra den fejlbehæftede passagertal.dk at tage tallet for Ny Ellebjerg Ringbanen, 1.347.650, og dividere med 365. Mangler der ikke noget? I øvrigt er det uvidenskabeligt at sammenligne en omhyggeligt udvalgt hverdag med et årsgennemsnit over alle mulige slags dage med andre rejsemønstre.

--Madglad (diskussion) 5. mar. 2023, 21:48 (CET)[svar]

Der er hverken stationsbygning eller fast personale[rediger kildetekst]

Hej - du skriver, at du ikke forstår, hvad vej mine justeringer af teksten går... Det handler om at stramme den noget tunge tekst op og gøre sen mere læsevenlig - fjerne ordstammeri og variere sproget. Det er mit speciale. Venlig hilsen Solange Solange (diskussion) 21. jan. 2024, 21:00 (CET)[svar]

@Solange: Undskyld, jeg har nok for hurtigt reageret på din fjernelse af "Der er hverken stationsbygning eller fast personale". Selv om dette ikke er kildebelagt er det et ubestridt faktum. Din korrekturlæsning er da ok. Lad os få artiklen forbedret. Og der sker jo hele tiden udvikling af stationen. Og historikken trænger også til forbedring. --Madglad (diskussion) 30. jan. 2024, 13:58 (CET)[svar]