Diskussion:Kaffe

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

I artiklen hævdes, at produktionen af Arabica-kaffe og Robusta-kaffe udgør henholdsvis 70% og 70% af verdensproduktionen.

Der er da vist noget, som ikke stemmer.

Kemp --83.72.32.131 22. jun 2005 kl. 12:37 (CEST)

Er det ikke forkert at kalde arabica-kaffe for ægte kaffe? De andre sorter er lige så ægte, men har en anden smag. Thrane 23. dec 2005 kl. 17:34 (CET)

"Ægte Kaffe" er det botaniske navn for træet jf. plantedirektorats "Anbefalede navne". Jeg synes vi skal bruge det sådan at træet hedder "Ægte Kaffe", mens bønnerne hedder "Arabica", da det er bedst kendt under dette navn. --Maitch 23. dec 2005 kl. 19:14 (CET)
Jeg må give Thrane ret. Man kan ikke kalde en speciel kaffesort for rigtig, jeg mener det bør ændres. Alle andre kaffesorter er nok ikke forkerte, men rigtige på deres måde ? -- Ultraman 25. dec 2005 kl. 17:26 (CET)
Hvis træets danske navn er "ægte kaffe", så hedder det det. Det er jo træet, og ikke frugten, der beskrives. Furbo 25. dec 2005 kl. 21:58 (CET)
Jeg har nu specificeret i teksten, at det er træet der er tale om. Jeg ved ikke hvorfor træet bliver kaldt "Ægte Kaffe", men jeg vil gætte på at det har noget at gøre med, at træet botanisk set måske er mere ægte end de andre, da det ifølge enwiki er det ældste. --Maitch 27. dec 2005 kl. 11:35 (CET)

Jeg kan ikke se noget, der tyder på, at konakaffe er en særlig sort, men tværtimod, at der er tale om arabicakaffe. Det bør selvfølgelig nævnes, men vi bør nok præcisere, at der er tale om forskellige sorter af træer, og så måske have konakaffe som et underafsnit under arabica? Furbo 25. dec 2005 kl. 21:58 (CET)

Sammenskrevet med iskaffe[rediger kildetekst]

Opskriften passer ikke ind i artiklen, men er her bevaret Sechinsic (diskussion) 11. jun 2016, 01:27 (CEST)

En opskrift på iskaffe:

  • 1 kop stærk kaffe
  • 1 dl. mælk
  • Vand
  • Sukker/honning
  • Isterninger

Den stærke og kolde kaffe hældessammen med mælk og isterninger i en blender. Herefter smages til med sukker eller honning. Man kan eventuelt garnere med lidt frossen eller frisk frugt, og evt. også strø lidt cappucinopulver (en blanding af kakao og sukker) over.

Mokka = smag af kaffe i desserter, kager m.m.[rediger kildetekst]

Artiklen 'Kaffe' mangler omtale af smagen mokka / mocca.

Hilsen fra Erik Sommer ErikHSommer.dk (diskussion) 6. aug. 2023, 19:06 (CEST)Svar[svar]

Hej Erik Sommer
Velkommen til. Du er (som altid) velkommen til selv at påbegynde afsnittet.
Hvis du spørger til emnet fordi begrebet synes dig lidt uklart, så står det også mig uklart. Jeg opfatter ordet som et "smart" (dvs. indholdsløst anprisende) ord for kaffe.
DDO har et opslag om mokka, der primært beskriver det som en "stærk kaffe der typisk serveres i små kopper".
Engelsk Wikipedia har en atikel, en:Caffè mocha, om begrebet. Bemærk at artiklen beskriver en engelsk brug af ordet, som ikke nødvendigvis stemmer overens med den danske.
Hvis du har kilder, der kan gøre artiklen bedre, skal du bare kaste dig ud i det. Spørg evt. om hjælp i Hjælp:Nybegynderforum.
--Madglad (diskussion) 6. aug. 2023, 23:22 (CEST)Svar[svar]