Diskussion:Karelen (landskab)

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Finland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Finland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Finland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

  Jeg forstår ikke dit valg med [Noter] (det burde hedde [Kilder]), du har placeret alle linkene til [Noter] under [[Eksterne henvisninger], hvorfor er de ikke direkte tilgængelige under Noter/Kilder? mvh Per (PerV) 29. mar 2011, 13:15 (CEST)

  "Litteratur" og "Eksterne henvisninger" angiver de fulde oplysninger. "Noter" er derimod en forkortet henvisning (som regel til et bestemt sted i angivne bog eller artikel). Det har været fast brug på Wikipedia. At jeg i denne artikel flere gange bruger samme henvisning skyldes, at teksten er taget fra Nordisk Familjebok eller Salmonsen. Da jeg forventer, at der for de enkelte delafsnit inden for overskuelig fremtid vil komme uddybende tekst, har jeg valgt at angive referencen hver gang for det, der er skrevet. Det sparer dette arbejde senere. De smartere kan lave notesystemet mere effektivt, når henvisningen er den samme, men det har jeg ikke lært (endnu). Udtrykket "kilder" er noget, man fortrinsvis bruger inden for historikerfaget, men det bruges ikke meget her på dansk wiki, og personligt synes jeg, at systemet med "noter", "litteratur" og "eksterne henvisninger" (= internet) er lettere at overskue. I og for sig kan man også lave direkte henvisninger til stedet i de enkelte kilder, men det har jeg ikke kunne få til at virke, så det er blevet ved den nu brugte form.--Rmir2 29. mar 2011, 14:12 (CEST)

  Hvor er Karelen blevet af?[rediger kildetekst]

  Hvorfor er artiklen om området Karelen blevet flyttet til "Karelens historie", og opslagsordet Karelen gjort til redirect til Karelen (republik)? --Palnatoke (diskussion) 19. jul 2013, 21:24 (CEST)

  Det er vigtigt at holde Karelen og Karelen (republik) adskilte. Det første henviser til et område, det andet til en officiel administrativ enhed, der er afgrænset i tid og rum. Tilsvarende skel er gjort i andre tilfælde. Dermed er også sagt, at begge emner har deres plads hver for sig. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. jul 2013, 07:08 (CEST)