Diskussion:Kristian Bomholt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Rmir2

Tak for at respondere på den nye artikel om Kristian Bomholt. Det er naturligvis helt fint, at du betvivler personens notabilitet. Jeg er meget enig i, at der ikke bare skal oprettes artikler om personer i flæng, fordi nogen synes/tror, at personen er kendt/har almen interesse. Jeg har læst relevanskriterierne for artikler på Wikipedia og har svært ved at se, at de ikke skulle være opfyldte for denne person, så jeg vil gerne høre din begrundelse for tvivlen? Bunder den fx i et kendskab til danske skateboardere? - Eller mener du, at skateboarding og dermed skateboardere dybest set ikke har almen interesse og dermed ikke hører hjemme på Wikipedia?

Kristian Bomholt var i 1990'erne og 00'erne en af de allerbedste street-skatere i Danmark og havde, som en af de få, store udenlandske sponsorer. At han har haft stor betydning for skatemiljøet i Danmark kan man bl.a. se ved, at der i 2013 blev afholdt en mindeudstilling om ham. Jeg har desværre ikke nogen liste med hans placeringer i danske og internationale skateboardkonkurrencer, der kunne være med til at dokumentere, at han faktisk over en årrække var et særdeles kendt navn i skateboardkredse i først Danmark og siden også i udlandet. Hvis man på Wikipedia vil tillade en kategori, der hedder danske skateboardere, så hører Kristian Bomholt efter min vurdering til der - ellers svarer det til at betvivle, om navne som fx Jesper Skibby eller Rolf Sørensen hører til i kategorien danske cykelryttere.

Jeg er naturligvis indstillet på, at artiklen bliver fjernet igen, hvis du har gode argumenter herfor. MVH PHE77 (diskussion) 29. jul 2016, 12:44 (CEST)

En simpel googlesøgning giver adskillige hits fra en lang række danske og udenlandske kilder. Vi har en særdeles liberal holdning til danske atleter med artikler om eksempelvis Niels Kjær (atlet), Tomas Kofoed-Nielsen og Sophie Roessler, der næppe har opnået den store omtale udenfor de snævreste atletikkredse, Så også i det lys, er Kristian Bomholt efter min opfattelse klart notabel, --Pugilist (diskussion) 29. jul 2016, 12:59 (CEST)
Normalt stiller vi rimelige krav til sportsfolk, fx at de har vundet en national eller international konkurrence af betydning. Det kan jeg ikke se her. Sponsorering eller kendskab til udenlandske navne indenfor sportsgrenen vejer efter min opfattelse ikke tungt nok. Det er naturligvis ærgerligt, at han aldrig fik muligheden for at nå virkelig topklasse. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 29. jul 2016, 15:19 (CEST)
Jeg ved ikke præcist hvad du sigter til. Personers notabilitet afgøres ifølge WP:KA af, om den biograferede har "interesse for andre end de nærmeste (være notabel)". Da Bomholt notorisk har påkaldt sig interesse blandt "andre end de nærmeste", opfylder han notabilitetskriteriet. Wikipedias rolle er at formidle viden, og da det må formodes, at interesserede kunne finde på at søge information om en skater, der er omtalt i flere udenlandske medier, er der god grund til at have en artikel om ham. --Pugilist (diskussion) 29. jul 2016, 18:30 (CEST)
Til Rmir2: Bomholt har vundet både nationale og internationale konkurrencer. Man bliver ikke sponsoreret af udenlandske sponsorer med mindre man vinder konkurrencer. Som du måske ved, så er skateboarding på nuværende tidspunkt ikke en organiseret sportsgren som fx fodbold, så der findes ikke et officielt Danmarksmesterskab, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke eksisterer konkurrencer. Ved mange konkurrencer er der dog sjældent nogen, der samler op på, hvem der har vundet hvor og hvornår. Bomholt har vundet flere konkurrencer i Danmark uden at det umiddelbart er muligt at finde kildemateriale til dette, og jeg vil nødig skrive noget ud fra hukommelsen, selvom jeg har set ham vinde en "nævneværdig" konkurrence i Herning i slutningen af 1990'erne. Jeg har dog fundet et klip fra 1998 med dokumentation for, at han har vundet en international konkurrence i Montpellier i 1998. Jeg vil opdatere siden med den oplysning, så kan andre forhåbentlig senere opdatere siden med yderligere oplysninger, men det kræver nok lidt analog arkæologi og digitale fiksfakserier at få gravet nogle af hans resultater frem fra folks vhs-arkiver og få det omsat til fx youtube-videoer, så hans meritter i diverse konkurrencer kan dokumenteres. Mvh PHE77 (diskussion) 29. jul 2016, 21:04 (CEST)