Diskussion:Kvalifikation til VM i fodbold 2014, UEFA

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Flytteforslag[redigér wikikode]

Jeg vil gerne modsige forslaget til at flytte siden til Kvalifikation til VM i fodbold 2014, da jeg også tidligere har indgivet forslag om at flytte alle VM i fodbold-artiklerne til FIFA World Cup, da den faktisk er turneringens rigtige navn - underordnet at det er engelsk. Hvis det skal have en dansk oversættelse skal det jo så være "FIFA Verdensmesterskab". Derfor mener jeg altså at den titel der er nu, er den rigtige. mvh Tøndemageren 29. jul 2011, 21:13 (CEST)

De øvrige tilsvarende artikler hedder noget med VM eller EM i såvel håndbold som fodbold. Så navnet på denne artikel stemmer ikke overens med standarden.
- Sarrus (db) d. 29. jul 2011, 21:32 (CEST)
Den stemmer faktisk i med f.eks. UEFA Champions League, som er navnet på turneringen, ligesåvel som FIFA World Cup er navnet på den turnering. Det er navne der er trademark[1] [2] på og som er det officielle navn for VM i fodbold og EM i fodbold for klubhold, som Champions League reelt set er. Der findes sjovt nok også mange turneringer der hedder Champions League i forskellige sportsgren, blandt andet i håndbold (EHF Champions League), hvilket altså i dette tilfælde kaldes hvad det reelt set hedder. Jeg har også foreslået navneændringen på Diskussion:VM i fodbold, men her er ingen svar kommet. Jeg vil give dig ret i at jeg havde placeret "kvalifikation" forkert i det første artikelnavn, men det er ændret nu. Næste skridt som jeg ser det, bør være at få rettet samtlige VM i fodbold til FIFA World Cup, så det hedder det rigtige.
Vi har en norm om, at artikler skal hedde det flest dansktalende finder naturligt og der er næppe nogen dansktalende, der siger FIFA World Cup. Folk siger VM i fodbold. Der er næppe nogen dansktalende, der taler om mesterligaen.
- Sarrus (db) d. 29. jul 2011, 21:48 (CEST)
Kender skam godt normen - men i og med at det er turneringens navn er der jo i princippet ikke så meget at komme efter. Turneringen hedder ikke "VM i fodbold", den hedder "FIFA World Cup" - omend der dog spilles om verdensmesterskabet i fodbold. Så det der diskuteres er turneringens navn (FIFA World Cup) kontra hvad turneringen er (VM eller verdensmesterskabet i fodbold). Hvis du skal sige hvad navnet er på turneringen vil du jo enten sige "VM"/"Verdensmesterskabet" eller "FIFA World Cup"/"FIFA Verdensmesterskabet". Det første ville kræve at du har en forudgående kendskab til hvad turneringen omhandler, det andet ville være at nævne navnet på turneringen. VM i fodbold vil være en forkert betegnelse, da artiklerne for det første plejer at noteres X (y) og ikke X af Y (f.eks. Sukkerchok (gruppe) og ikke Musikgruppen Sukkerchok [tænke eksempel]) og for det andet blot betegne hvad det er, ikke hvad det hedder. Mere korrekt betegnelse på da.wiki ville være Verdensmesterskabet (fodbold) eller VM (fodbold), omend jeg stadig mener at FIFA World Cup/FIFA Verdensmesterskabet giver den rigtige titel. Tøndemageren 29. jul 2011, 22:04 (CEST)