Diskussion:Løgn

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Artiklens nuværende indhold passer bedre i artiklen lyve.--Heelgrasper 3. dec 2005 kl. 01:28 (CET)

Nej det er omvendt. En løgn det som kommer af at man lyver (Skrev Haabet (diskussion • bidrag) 3. dec 2005, 12:31. Husk at signere dine indlæg.)

At vil sige at give andre et forkert indtryk, eller en forkert information, med henblik på at fremme et personligt formål. Dette kan også sidestilles med bedrageri, at narre, eller at vildlede (Skrev Haabet (diskussion • bidrag) 3. dec 2005, 12:31. Husk at signere dine indlæg.)

Betydninger af løgn[rediger kildetekst]

Den her artikel omhandler primært én betydning af ordet løgn, men i virkeligheden er der flere betydninger af løgn. Løgn kan betyde bevidst falsk udsagn. Bevidst forsøg på at snyde med oplysninger. Bevidst misinformering. Falsk udsagn. Udsagn der ikke er fremført af sande tanker. Information der for modtageren er falsk (fordi informationen er videregivet forkert) Falsk information., osv.

Ved nogle af betydningerne kan man godt lyve uden at tale usandt, mens man ved andre af dem altid vil tale usandt, når man lyver.

Har i et bud på, hvordan vi kan håndtere dette? (Skrev Mads Haupt (diskussion • bidrag) 5. sep 2017, 16:00‎. Husk at signere dine indlæg.)