Diskussion:Landboreformerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Antiguo-Artículo bueno-blue.svg Artiklen Landboreformerne er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.
Emblem-star.svg Artiklen Landboreformerne har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 14, 2007.
Stock post message.svg Huskeliste for Landboreformerne: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Exquisite-kmenu.png Denne artikel har følgende udmærkelser og/eller nomineringer i forskellige projekter og portaler på den danske Wikipedia:
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 11. Mar 2016 05:31

Det vil formentlig være mest rigtigt at fastslå, at udskiftning kom før udflytning. Som teksten fremgår nu, overses den kendsgerning, at et betydeligt antal landsbyer på jord af god bonitet forblev samlede efter udskiftningen.--Passerpå 23. jan 2008, 00:23 (CET)

POV[redigér wikikode]

@Ramloser: @Pugilist: @SorenRK: Jeg faldt lige over denne artikel og tænkte egentlig at det var mærkeligt den var POV mærket, specielt fordi der ikke synes at være angivet nogen begrundelse for dette - eller jeg kunne i hver fald ikke finde begrundelsen. Jeg er tilbøjelig til at fjerne POV alene fordi det er ubegrundet (altså med mindre jeg har overset begrundelsen). Fordi den stod til POV er LA fjernet - det giver god mening. Men det er ikke fjernet konsistent, f.eks i {{WPLandbrug}} står den stadig med klasse=LA. Så har jeg funderet lidt over hvorfor nogen har sat POV på - men mon ikke det er afsnittet "Økonomiske teorier om kilden til rigdom"? Dette afsnit virker i øvrigt underligt malplaceret. Jeg forstår godt baggrunden for at tage det med, men det synes mig at høre mere hjemme i en artikel om økonomisk teori (som man så kunne henvise til) eller en artikel om f.eks. merkantilismen og/eller en af de andre økonomiske modeller. Udover at fjerne POV og resterne af LA, har jeg derfor lyst til også at fjerne dette afsnit. Gode råd og idéer er velkomne. --Honymand (diskussion) 22. aug 2018, 20:13 (CEST)

Du har ret i, at det virker lidt underligt med en POV-skabelon uden begrundelse. Sandt at sige havde jeg ikke selv lagt mærke til den - jeg kom kun forbi artiklen, fordi jeg tog en stak artikler fra Kategori:Sider med brudte filhenvisninger (750 sider) og ordnede nogle af billederne.
Der er nogle af afsnittene, der er formuleret lidt gammeldags, men jeg kan ikke umiddelbart se, hvorfor der skulle være tale om POV-problemer. Godt fundet, under alle omstændigheder. Vh. SorenRK (diskussion) 22. aug 2018, 20:30 (CEST)
Tak for at henlede opmærksomheden på artiklen. Generelt bør en indsættelse af kvalitetsskabeloner på en hel artikel begrundes, med mindre det er åbentlyst hvorfor. En mere optimal løsning vil normalt også være at indsætte en specifik {{km}} på de konkrete udsagn. Jeg kan se, at det er Bruger:Ramloser, der har indsat skabelonen for nogle år siden, og det er vel muligt, at han kan kaste lidt lys over begrundelsen for indsættelsen. Pugilist (diskussion) 22. aug 2018, 21:18 (CEST)
I arkiv1 er angivet eksempler på "POV", især de ret mange steder, hvor landboreformerne "hyldes" med superlativer.--Ramloser (diskussion) 27. aug 2018, 15:15 (CEST)
En gennemgang af historikken giver anledning til yderligere bekymring. Artiklen er oprettet i november 2006 af en anonym bruger på ca. 34.000 tegn. 5. november omskriver og udvider en registreret bruger PHansen artiklen med en kommentar om, at der er tale om en wikificering af en "HF-opgave". Spørgsmålet er så, om denne opgaves forfatter er identisk med den anonyme bruger, der oprettede den - ellers kan "copyvio" være i spil. I øvrigt er alle senere ændringer, siden PHansen 5. november 2006 wikificerede og udvidede den, mindre præciseringer. Som helhed fremstår artiklen som den gjorde for snart 12 år siden. Jeg har nu samlet forskelligt materiale, der belyser landboreformerne. Ud fra dette vil jeg forsøge at rette op på fejl og mangler, men det er nok en længerevarende og tidskrævende proces.--27. aug 2018, 15:44 (CEST)Ramloser (diskussion)

@Pugilist: @SorenRK: @Honymand: Jeg har læst den igennem og er begyndt at rette hist og her med tilføjelse af henvisninger til seriøse historikere. Desværre er det kun beskedne reparationer, men hele artiklen bør efter min opfattelse skrives om fra bunden, jf. de mange delkonklusioner, mere eller mindre irrelevante indskud og det stærke præg af at være en HF - opgave (som angivet i en tidlig version af artiklen. Encyklopædisk er den slet ikke. Jeg kan ikke finde tid til at rette op alene, men hvis nogen vil hjælpe, vil jeg gerne bidrage.--Ramloser (diskussion) 30. aug 2018, 22:08 (CEST)