Diskussion:Lektor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Interwiki[redigér wikikode]

Hedder lektor ikke en:associate professor på engelsk? Universitetslektor gør i hvertfald. -- /Poul G 14. jan 2006 kl. 14:58 (CET)

Ja, universitetsprofessorer gør, men jeg tvivler på, at man bruger "associate professor" om lektorer på gymnasielignende instutioner. Et andet problem med en interwiki til en:associate professor er, at den redirecter til en:professor, der igen har interwiki til dansk professor. --Pinnerup 14. jan 2006 kl. 15:13 (CET)
Ja - det vil jo altid være et problem, at artikler er slået sammen på forskellig måde på forskellige sprog. Den eneste sikre måde at undgå det på er ved at atomisere inddelingen, men det bli'r det bestemt ikke læsevenligt af. I netop denne sammenhæng er der vist nogen forskel på de to lektorer: Gymnasielæreren bliver lekter efter anciennitet (15 år tror jeg), mens universitetslektoren leverer forskningsbaseret undervisning. -- Poul G 16. jan 2006 kl. 08:01 (CET)

Historik[redigér wikikode]

Dette leksikon har generelt det problem, at historien, fortiden, bliver overskygget af aktuelle opdateringer, og det er ikke seriøst nok. Der står på nuværende tidspunkt i artiklen, at man skal være Ph.D. for at blive universitetslektor, men da Ph.D.-graden i Danmark ikke har særlig mange år på bagen, mangler der en beskrivelse af, hvordan det var før denne grads indførelse her i landet. Dengang startede man vistnok som amanuensis, en titel der i dag er næsten glemt. Men jeg fatter ikke, hvorfor historien skal forfalskes af nutidige synsvinkler! --Hans Christophersen 2. okt 2009, 08:24 (CEST)

Fast ansættelse[redigér wikikode]

En universitetslektor behøver - desværre - ikke at være fast ansat. Jeg var selv tidsbegrænset ansat som lektor i flere omgange, inden jeg fik min nuværende faste (dvs tidsubegrænsede) ansættelse.

Mellemlange videregående uddannelser[redigér wikikode]

I nogle år har man haft adjunkter og lektorer på seminarier, sygeplejeskoler m.v. Lektorbedømmelse sker af et bedømmelsesudvalg på baggrund af en mindre afhandling og dokumentation af at man i øvrigt opfylder betingelserne. (skrev HansPedersen1959 (diskussion • bidrag) 12. maj 2011, 21:32. Husk at signere dine indlæg.)

Du er meget velkommen til at skrive dit input ind i teksten. --Steen Th 16. maj 2011, 16:50 (CEST)