Diskussion:Leonora Christina Ulfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kvinder, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Icone2 no.svg Artiklen Leonora Christina Ulfeldt har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.
Stock post message.svg Huskeliste for Leonora Christina Ulfeldt: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Efter Ulfeldts fald blev hans gård nedbrudt. Grundstykket kom til at hedde "Ulfeldts Plads", og her opstilledes en "skamstøtte" til minde om ham. Først i 1800-tallet blev den fjernet, og pladsen fik det nye navn Graabrødretorv.

Sebastjan(skrev 217.168.172.145 (disk. • bidrag) 23. jun 2003, 15:15 (CET). Husk at signére dine indlæg.)

Jeg skal se om jeg kan finde noget om det.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 29. jun 2011, 12:58 (CEST)
Artiklen bør ikke kanoniseres. Den mangler de sidste 50 års forskningsresultater. LIX(skrev 77.215.143.98 (disk. • bidrag) 23. jul 2011, 05:37 . Husk at signére dine indlæg.)
Du bør da vide at hendes Jammers Minde er optaget i Danmarks kulturkanon?--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 23. jul 2011, 11:02 (CEST)
Fordi Jammers Minde er kanoniseret, behøver en artikel i Wikipedia vel ikke være af kvalitet? Logikken halter. Og det skal siges til Leonora Christinas ros, at hendes apologi er bedre end denne artikel.
Det er din mening, jeg deler den ikke. Artiklen er velskrevet og derfor værdigt til at få en plads under UA eller GA --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 25. jul 2011, 12:49 (CEST)

Fejl ved link[redigér wikikode]

Linket til: "Dronning Sophie Amalies død" nederst i artiklen virker ikke (længere).Bøgelund 23. jul 2011, 10:32 (CEST)

Tak for opmærksomheden. Jeg har nu fjernet linken.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 23. jul 2011, 11:00 (CEST)

Færgen A/S[redigér wikikode]

Citat Rederiet afholdt ikke den lovede afstemning mellem de to forslag med flest stemmer. Citat

Dette stemmer ikke overens med kilden: (kilde)

Citat Den 16. februar "shortlistedes de indkomne forslag til de, der fik flest stemmer. De 4 forslag med flest stemmer sendtes i afstemning sammen med det oprindelige navn (LC) til en kontrolleret folkeafstemning.

For at vinde skulle et forslag opnå mindst 50% af det samlede antal stemmer. Opnåede intet forslag mindst 50% af stemmerne i anden afstemningsrunde, skulle der gennemføres en ny, tredje runde, hvor der alene ville kunne stemmes på de to forslag, som opnåede flest stemmer i anden runde. I anden runde kunne personer bosiddende i Danmark igen stemme via internettet og via rubrikannonce i Bornholms Tidende. Afstemningen foregik under overvågning af Bornholms Revision, der som uvildig sikrede, at der kun kunne stemmes en gang pr. person.

Citat

Da Leonora Christina vandt med 50,22% betod at der ikke behøvede at lave en ny afstemningsrunde.

Du har nu flere gange prøvet at beskylde Færgen A/S for at den har brudt sin løfte, at lave en ny afstemningsrunde. Det er forkert, og jeg ønsker ikke igen at se denne løgn i teksten, både i denne artikel, og heller ikke i Leonora Christina (skib). --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 26. jul 2011, 16:01 (CEST)

"Jeg ønsker ikke at se denne løgn i teksten". Men så gå da de 600 m til Bornholms Bibliotek og se betingelserne i en helsides annonce i Bornholms Tidende, der bestemmer forløbet. Der er bagefter lavet flere ændringer, der skal retfærdiggøre aflysningen af den afstemning, Færgen lovede. Du fører dig frem, som om du er Vorherre. Og læser danske tekster, som Fanden læser Biblen. Du har forstået, at du skriver et fejlfuldt dansk fejl. Men forstå dog, at du også læser dansk lige så dårligt. Begriber du ikke, at der er forskel på forslag og afstemning?
LIX(skrev 77.215.143.98 (disk. • bidrag) 29. jul 2011, 20:33 (CET). Husk at signére dine indlæg.)
Pfff. Jeg er ligeglade med din helsideannonce. Reglerne har været beskrevet på forskellige sider, og er ikke ændret.
Så skal du ikke sige til mig en gang til at jeg ikke kan læse. Reglerne har været klar fra starten af. Punktum.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 29. jul 2011, 23:00 (CEST)

Nu er det NOK ...[redigér wikikode]

... Et er, at du ikke kan argumentere med gode argumenter, en anden er at beskylde mig for noget, du selv har gjort.
HER indsætter DU:
Citat Ingen har tvivlet om hendes evner som memoireforfatter. Citat
77.215.143.98 på 19. jul 2011, 04:52
HER fjerner 'DU igen denne sætning, men med følgende kommentar i opsummeringslinje:
Citat steffen heiberg udtaler sig om, at navnet er en hån mod bornholmerne, ikke om L.C.'s talent som forfatter. Rodejong manipulerer igen. Citat
77.215.143.98 på 29. jul 2011, 09:02
Jeg nægter at bruge ét ord mere på dig, indtil jeg får en undskyldning fra dig. -- Decoline01.svg RodeJong Bornholm lille.png 29. jul 2011, 23:52 (CEST)

EN HÅN MOD BORNHOLMERNE Rodejong er nu på sporet af, at det lovede valg mellem de to kandidater med flest stemmer er udeblevet. Der har aldrig - inden afstemningen - stået noget om, at den af de to kandidater med mere end 50% af stemmerne var valgt! "Reglerne er ikke ændret", siger han, men han har ikke ulejliget sig med at se de oprindelige regler, men holder sig til senere "forskellige steder". Han "er ligeglade med min helsideannonce"; citatet dækker meget godt hans vilje til åbenhed.

Der er fra dag ét forudsat en afstemning til mellem de to med flest stemmer. Kilden er den helsidesannonce i Bornholms Tidende, som Rodejong ikke kan finde. Han kan netop ikke se ændringerne, fordi han ikke har fulgt sagen fra begyndelsen. Rodejong er angiveligt bornholmer og kan let finde Færgens grundlæggende annonce i Bornholms Tidende, så vi kan få en ende på det.

Skulle jeg give Rodejong en undskyldning, fordi jeg påpeger, at han ikke har fulgt med. Eller fordi han ikke ser Steffen Heibergs mening: en hån mod bornholmerne? Det handler henvisningen om. En venlig tolkning er at Leonora Christina skriver godt! Den udlægning skulle han endelig fjerne. Det har han jo gjort automatisk, hver gang noget ikke har passet ham. Væsentligt er det, at Heiberg kritiserer navnet. Rodejong er meget kildetro, når det passer i hans kram.

Lad ham gerne holde sit løfte om, at han ikke bruger ét ord mere på mig, før han får en undskyldning. Men han tolker sikkert mit indlæg her som en undskyldning. Rodejongs bombastiske selvtillid og nidkærhed er imponerende. (Det er heller ikke en undskyldning). lix(skrev 77.215.143.98 (disk. • bidrag) 30. jul 2011, 02:58. Husk at signére dine indlæg.)

Vær venlige at slappe lidt af. Det her drejer sig om afstemningen omkring et navn på en færge, ikke et spørgsmål om liv og død. Personlige spydigheder osv er overhovedet ikke passende i en encyklopædisk sammenhæng. Det vil sige: Hold venligst kammertonen, og dette gælder begge parter, tak! --Saddhiyama 5. aug 2011, 23:53 (CEST)