Diskussion:Lyntog

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Angående "Navne på lyntog", er der så noget med at de kunne have forskellige navne, afhængig af retningen? Fx "Englænderen" fra København-Esbjerg men "Sjællænderen" fra Esbjerg til Sjælland? Og så et spærgsmål angående destinationsskiltene... Blev de skiftet ud når de kørte retur, eller stod der stad fx "København-Frederikshavn" når toget kørte mod København?

Knud Berggreen (diskussion) 24. aug 2012, 11:44 (CEST)

Det eneste tilfaelde med forskellige navne var Storebaelt/Lillebaelt. De oevrige tog hed det samme i begge retninger. Der er dog eksempler foer 1974 hvor der var to tog i brug. F.eks. krydsede Gudenaaen saa at sige sig selv i Silkeborg. Dannebrog Spy (diskussion) 26. aug 2012, 20:05 (CEST)