Diskussion:Nørrebro

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Nørrebro er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Nørrebro har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 21, 2020.

Huskeliste for Nørrebro: rediger · historik · overvåg · opdater
  1. Kilder mangler nogle steder. --Inc (diskussion) 19. apr 2020, 10:05 (CEST)

Nørrebro er gennem de sidste 10 år blevet til Københavns Latinerkvarter

Med Københavns Latinerkvarter mente man tidligere kvarteret omkring Universitetet og Frue Kirke, med gader som Studiestræde og Fiolstræde, med institutter, antikvarboghandlere m.m.

Hvis en del af Nørrebro nu kaldes "Latinerkvarter" er det tilsyneladende i en anden betydning, rimeligvis efter Le Quartier Latin i Paris.

Sebastjan 10 juni 2005 kl. 10:10 (CEST)

Er dette ikke den primære betydning af Nørrebro?[rediger kildetekst]

Nørrebro er en redirect hertil og umiddelbart kender jeg ikke til noget, der hedder Nørrebro andre steder. Selv om der skulle findes sådanne må det københavnske kvarter være hovedbetydningen. Ihvertfald er navngivningen mærkværdig, når vi ikke har en flertydig artikel om Nørrebro. --Heelgrasper 18. mar 2006 kl. 23:07 (CET)

Jeg vil påstå, at der findes et "Nørrebro" mange steder. Nogle eksempler er Bindslev, Brønderslev, Hjørring, Karise, Nykøbing M, Rudkøbing og så videre... Mvh, Tobi 8. sep 2009 16:38 (CET)

Undtagelsestilstand ??[rediger kildetekst]

politiet erklærede bydelen i undtagelsestilstand står der i forbindelse med omtalen af Slaget om byggeren - er der belæg for den påstand i form af en evt. kildehenvisning jvf. diskussionen på Diskussion:Undtagelsestilstand. De nævnte kildehenvisninger i artiklen indeholder ingen oplysning om en undtagelsestilstand. - apw 25. jun 2006 kl. 20:47 (CEST)

Ungdomshus[rediger kildetekst]

Demonstrajonene i Nørrebro ligner litt på de norske urolighetene som har funnet sted rundt opprettelsen av Ungdomshuset i Tromsø, og Blitzhuset i Oslo. –KEBman 16. dec 2006 kl. 22:53 (CET)

Uroligheder på Nørrebro[rediger kildetekst]

Indrømmet: i mediebilledet forbindes Nørrebro af og til med uroligheder, men Nørrebro er meget andet end uroligheder - som det i en vis grad antydes i artiklen. Der er et levende handelsliv, og nye spændende cafeér blomstrer op på både indre og ydre Nørrebro. Kunne overskriften ikke ændres til fx 'Nørrebro i medierne'. Et ikke helt rammende udtryk, men trods alt mere nuanceret og mindre sensationspræget.--Morten Haagensen 12. apr 2007 kl. 16:17 (CEST)

Lidt propagandisk og dårligt skrevet afsnit[rediger kildetekst]

Er afsnittet "Uroligheder på Nørrebro" ikke lidt farvet af, at det er en person, der er imod indvandring og Ungdomshuset? Der bruges desuden nogle ord, som er ret ladede, fx "Omkring 150 hætteklædte unge gik amok" til datoen November 1999 - sådan en formulering burde nok ikke findes i en artikel. Hvilken sandfærdighed er der i linjen "Der er flere tilskadekomne, dog flest blandt politiet" til datoen 16. december 2006 - det kan sikkert være rigtigt, men hvor kommer det fra? Til datoen 11-18. februar 2008: "En episode på Griffenfeldsgade hvor en ældre mand blev væltet omkuld af politiet, fik unge indvandrere til at sætte ild i gaderne (...)" - det at den ældre mand væltede omkuld fik disse unge til at ild i gaderne? Generelt burde afsnittet stammes op - det er ret dårligt formuleret, og ALT for farvet. Tobi 8. sep 2009 16:50 (CEST) aka (Skrev 83.93.10.16 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg foreslår at afsnittet "Uroligheder på Nørrebro" får egen artikel? Det virker for langt og detaljeret i sin nuværende form. Søberg, 6. august 2010. kl. 22.32 CET

Hvad enten det er som afsnit eller som egen artikel, bør urolighederne beskrives længere og mere sammenhængende - som det er nu, er det mest bare en opremsning, som muligvis er komplet, men der gives ingen egentlig grund til at listen er som den er. --Palnatoke 6. aug 2010, 23:25 (CEST)