Diskussion:Netnationen.dk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Internet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Internet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Internet-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Note: Teksten i denne artikel er nu (2008-12-26) nyskrevet. Dermed burde "copyvio" informationen om at "Denne side lader til at være uretmæssigt kopieret fra http://netnationen.dk/faq/ " være blevet uaktuel. Den hidtidige tekst kunne siges at være 'citat med kildeangivelse', og markeret med citationstegn, men desværre ganske rigtigt uden fornøden tilladelse. (Skrev ErikSommer (diskussion • bidrag) 27. dec 2008, 02:10. Husk at signere dine indlæg.)

Sletningsforslag: Netnationen.dk

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Jeg savner den "almene interesse" i artiklen om Netnationen.dk (oprettet 8. april 2007; tidligere lokaliseret på netstats.dk, oprettet 26. november 2004), hvis mest relevante indhold kan forkortes ned til maksimalt 1½ linje. At en privat hjemmeside (plastret til med en masse reklamer) har lister over (nyligt) slettede og suspenderede domænenavne (.dk) og andre services allerede tilbudt af DK Hostmaster A/S, mener jeg ikke er kvalificerende nok til at have sin egen artikel på Wikipedia.

Slet --Froztbyte 27. dec 2008, 10:24 (CET)
 Kommentar At sidens indhold er overflødigt er ikke i sig selv udtryk for manglende notabilitet. Derimod skal vi have oplysninger om f.eks. besøgstal og betydning. --|EPO| COM: 27. dec 2008, 10:30 (CET)
 Kommentar Jeg er ikke enig i at artiklen Netnationen.dk bør slettes. Mig bekendt har DK Hostmaster ikke lister over (nyligt) slettede domænenavne. Jeg har i dag grundigt gennemgået http://www.dk-hostmaster.dk uden at finde andet end "Antal slettede domæner" (under Presse, Statistik).
Funktionen 'slettede domænenavne' er således speciel for Netnationen.dk, og jeg kan henvise til "Sådan får du et godt domæne", et indlæg på Webhotel-bloggen på PC World, skrevet af Thomas Jacobsen, Surftown, 8. april 2008: http://www.pcworld.dk/blogs/webhotel-bloggen/1255
Jeg er enig i at Netnationen.dk er en privat hjemmeside, og at den er plastret til med en masse reklamer, men ingen af delene gør siden (webstedet) "underlødig". Webstedet (set som det 'projekt' webstedet oplyses at være) har en reel funktion, og formodentlig også et publikum og et antal (oprettede) brugere.
Jeg vil ikke have noget imod, at informationen i artiklen Netnationen.dk flyttes til en anden artikel, hvor tingene kan ses i en anden og større sammenhæng.
I øvrigt forstår jeg ikke helt, at det ovenfor i sletningsforslaget angives, at artiklen om Netnationen.dk er oprettet 8. april 2007. Jeg oprettede den 'nuværende' artikel (adresse) 16. nov 2008, men der kan selvfølgelig have været en foregående, slettet artikel med samme navn. Ligesom det naturligvis sagtens kan passe, at der har været en tidligere artikel med navnet Netstats.dk
Hvordan (hvor) kan man (jeg) få adgang til at se slettede sider, eller til at se oplysninger om slettede sider ?
For god ordens skyld må jeg også oplyse, at jeg ikke på nogen måde er knyttet til Netnationen.dk eller firmaet Stilmark, og at jeg ikke har nogen interesse i at promovere disse navne, eller hvad de står for. Indtil november 2008 kendte jeg ikke eksistensen af Netnationen.dk (og firmaet bag). Jeg fandt Netnationen.dk 'tilfældigt', dvs. i forbindelse med en søgning efter websteder/tjenester der kunne give baggrundsoplysninger om danske domæner. I øvrigt har jeg ikke selv oprettet mig som bruger på Netnationen.dk.
Efter mine begreber har et websted som Netnationen 'almen' interesse. Ordet 'almen' skriver jeg med citationstegn (enkelte citationstegn = ikke dobbelte), idet en "who is" funktion og oplysninger om domænenavne ifølge sagens natur nok ikke interesserer ret mange mennesker.
--Erik Sommer 27. dec 2008, 15:13 (CET)
Alle kan se på et tomt opslag, om opslaget tidligere er blevet slettet. Hvis der er en artikel på pladsen, kræver det administratorstatus at se detaljerne.
Det kunne være interessant med statistik for besøgende og antal brugere for siden. --|EPO| COM: 28. dec 2008, 12:09 (CET)

Behold Ikke særlig god artikel, men synes den er notabel--Lindberg 26. jan 2009, 23:04 (CET)


Konklusion: Jeg har nu fjernet slettetforslaget pga. manglende tilslutning til sletning. --MGA73 4. mar 2009, 16:09 (CET)

Slet Håbløst forældet side og netnationen har ikke "slettede domainer" mere. Hvad bidrager denne side med ud over reklame? 14. juni 2016

Ang. "copyvio" i min foregående udgave, af 16. nov 2008[rediger kildetekst]

Jeg oprettede artiklen Netnationen.dk (= oprettede den som en ny side/adresse) den 16. nov 2008. Denne første udgave bestod af citater fra http://netnationen.dk/faq/ og artiklen blev indledt med "Om Netnationen.dk oplyser projektets hjemmeside (november 2008):"

Dette blev kritiseret, og jeg indrømmer gerne, at jeg havde citeret uden fornøden tilladelse.

Nu senere, 2008-12-27, er jeg blevet opmærksom på en noget lignende teknik i artiklen DK Hostmaster A/S.

I denne artikel står: "Citat fra DK Hostmaster A/S' websted:"

Og derefter er der 2 indrykkede afsnit, som må formodes at være kopieret fra nævnte kilde. Jeg har dog ikke undersøgt http://www.dk-hostmaster.dk for se, om teksten vitterlig er en kopi.

Erik Sommer 28. dec 2008, 02:41 (CET)

Der er en væsentlig "teknisk" forskel mellem ordret at kopiere flere linjers tekst fra en ophavsretbeskyttet hjemmeside, pynte lidt på den kopierede tekst med et par citationstegn og runde af med at inkludere sætningen "Om ... oplyser projektets hjemmeside: (november 2008)" øverst oppe. Dine kopiering udgjorde 98% af artiklen, hvilket er et stykke fra at benytte sig af et skriftligt/mundtligt citat, der i sit omfang udgør en betydelig mindre del af en artikel. Jeg har ikke selv kunnet finde de omtalte formuleringer i citat-afsnittet (den 6. maj 2004) på dk-hostmaster.dk, men jeg er dog ikke afvisende overfor muligheden, at teksten oprindeligt stammer fra en tidligere version af DK Hostmasters hjemmeside og sin tid slap forbi den daglige patruljering. Uanset hvad er citat-afsnittet nu blevet fjernet gennem omskrivning/omformulering.

"Replik": Hej Froztbyte ! Mange tak for dit svar (din kommentar). Jeg giver dig ret, naturligvis. Jeg gjorde noget forkert. Artiklen DK Hostmaster A/S har jeg først set senere, så det var ikke min inspirationskilde. Mange tak for din hjælp, nu også med 'DK Hostmaster', som i flere henseender trængte til en opdatering. Undskyld al din ulejlighed. Ang. din bemærkning af 23. dec 2008 på min Brugerdiskussion:ErikSommer vil jeg dér svare i løbet af nogle dage. Godt nytår til dig og til DK Wikipedia. --Erik Sommer 30. dec 2008, 14:22 (CET)