Diskussion:Nobelprisen i litteratur

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Theodor Mommsen[rediger kildetekst]

Jeg har patruljeret ændringen hvor Tyskland er blevet rettet til Danmark - Tyskland. Han er født i det danske rige og fik daensk statsstøtte til at studere videre. Men var øjensynlig tysker da han modtog Nobelprisen.

Skal Danmark slettes igen?

--Thuecl (diskussion) 16. feb 2016, 22:44 (CET)

Hvis man tager oplysningerne i artiklen om ham til troende, opfattede han tydeligvis sig selv som tysker, hertugdømmerne havde jo en blandet befolkning, de danske og de tyske, der alle boede i et tysk hertugdømme under den danske krone, han er givetvis født dansk statsborger under kronen, men var af tysksindet æt. Jeg vil sige behold. uden at det forhåbentlig vækker det slegsviske spørsmål til live igen. Vrenak (diskussion) 16. feb 2016, 22:48 (CET)

Altså behold som det står nu: "Danmark og Tyskland"? Thuecl (diskussion) 17. feb 2016, 08:18 (CET)

Skønt det kunne være fristende at regne ham med blandt danske nobelprismodtagere, har jeg aldrig set ham nævnt som sådan. Han blev født i Garding, der nu er tysk, han skrev på tysk, han boede i Tyskland, da han fik prisen (se [1]), så jeg synes egentlig, vi skal vende tilbage til den oprindelige nationalitetsbetegnelse. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. feb 2016, 12:45 (CET)

Rettet til "blot" Tyskland. --Thuecl (diskussion) 17. feb 2016, 14:05 (CET)