Diskussion:Ontologi (filosofi)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Under al kritik[rediger kildetekst]

Denne side er under al kritik og jeg foreslår en at læse lidt om ontologi på den tyske side. Jeg kan sket ikke forstå at man kan tillade dette vrøvl på wikipedia.

"Aristoteles betragtes som faderen til ontologi som disciplin. Selvom præsokratikerne havde mange ontologiske betragtninger, var det Aristoteles, der for første gang introducerede ontologi som den disciplin, der studerer væren qua væren. 'Substans' eller ousia (Οὐσία) er nøglebegrebet i Aristoteleses metafysik. Når man taler om en tings væsen, om sagens natur eller om genstandens essens osv., kommer dette fra en bestemt oversættelse af Aristoteleses Metafysikken"

Dette er direkte forkert. Læs ligeledes min kommentar om epistemologi. (Skrev 80.71.135.14 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvis du har kendskab til emnet, må du meget gerne selv rette artiklen. Angiv også gerne nogle kilder til det, der er det rigtige. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. jul 2012, 00:02 (CEST)